Verzuim agrarische en groene sector stijgt |
|
|
|
Nino Stuivenberg,
maandag 21 augustus 2017 |
 |
| 52 sec |
Jaarlijks brengt Sazas de verzuimcijfers over de agrarische en groene sector uit. In het rapport 'Een gezonde aanpak van verzuim' zijn de verzuimcijfers over 2016 gebundeld. Daaruit blijkt dat het verzuim is gestegen.
De agrarische sector kent al jarenlang een stabiel verzuim. Wel is te zien dat het verzuim over 2016 gestegen is, namelijk van 3,43% over 2015 naar 3,65% over 2016. Hans van Bussel, directeur van Sazas: 'We zullen flink ons best moeten doen om de stijging van het verzuim in de toekomst beperkt te houden.'
Langer doorwerken Van Brussel pleit ervoor om verzuim op de agenda te zetten. 'Onze aandacht zal uitgaan naar het verminderen van verzuim. De grootste winst zit echter aan de voorkant: meer aandacht voor preventie en duurzame inzetbaarheid is nodig om het tij te keren. We moeten allemaal langer doorwerken tot we met pensioen gaan. Dan moeten we er ook voor zorgen dat mensen een leven lang inzetbaar zijn op een verantwoorde manier.'
Schaalvergroting en vergrijzing Van Brussel vervolgt: 'De trend van schaalvergroting binnen agrarisch en groen zet zich in een razend tempo voort. Deze trend kan invloed hebben op het ziekteverzuim in de nabije toekomst. We zien dat het verzuim vaak hoger is bij grotere bedrijven. Dit past ook in het landelijke beeld. Ook vergrijzing vormt een serieus probleem binnen de agrarische en groene sector. We zien dat de leeftijd van werknemers binnen onze sector gemiddeld verder stijgt. Ouderen zijn niet vaker ziek, maar de duur van het ziekteverzuim neemt wel toe met het stijgen van de leeftijd.'
Het volledige verzuimrapport is hier te vinden.
LOGIN
met je e-mailadres om te reageren.
|
|
|
Er zijn nog geen reacties. |
Tip de redactie
|