Whatsapp Facebook X LinkedIn Instagram RSS feed

Nieuwe Votex Maximus zijklepelmaaier klaar voor de toekomst

ARTIKEL
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Linde Kruese, dinsdag 2 oktober 2018
95 sec


Met meer vermogen en capaciteit dan de voorganger

Op woensdag 5 september werd hij voor het eerst gepresenteerd: de Votex Maximus. Het is het nieuwste paradepaardje in de rij van zijklepelmaaiers van Votex. Het is de opvolger van de Jumbo, die in de jaren 80 werd geïntroduceerd.


Maar van opvolging valt al bijna niet meer te spreken; de maaier is namelijk voor 80 procent veranderd. Zo oogt het design van de Maximus wat jonger, stoerder en meer van deze tijd door de scherpe lijnen. Maar het blijft niet bij een nieuw design. Salesmanager Niels van Eekelen vertelt hoe het idee voor een nieuwe zijklepelmaaier bij Votex tot stand is gekomen. 'In 2015 zijn de eisen en wensen van gebruikers samengekomen. Dit heeft geresulteerd in een nieuwe maaier met een hoge capaciteit, robuustheid en een modern uiterlijk.' Hoewel de zijklepelmaaier nog niet op de markt is, is er al wel belangstelling om de nieuwe uitvoering van dichtbij te zien. Van Eekelen: 'In het Experience Centre in Giessen kunnen we mensen de nieuwe machine alvast laten ervaren. Daarnaast demonstreren we de Maximus hier, net als de andere machines van Votex.'

Innovaties
Jelle van Minnen, productmanager bij Votex, weet alles over die nieuwe specificaties van de Maximus. De belangrijkste verbeterpunten zijn de capaciteit van de maaier en het vermogen. Van Minnen legt uit waar de verhoogde capaciteit van de Maximus vandaan komt: 'De hoge capaciteit zit hem in de vorm van de kap. Hierdoor is er minder weerstand, wat ook weer brandstofbesparing oplevert. Door speciaal geplaatste platen wordt het gemaaide gras naar binnen gedrukt. Hierdoor ontstaat minder propvorming. Ook dit verhoogt de capaciteit ten opzichte van de Jumbo.'

De Maximus is iets duurder dan de Jumbo, maar door de hogere capaciteit krijgt de gebruiker "meer maaier voor zijn geld". De vlakke zijkant van de maaier voorkomt schade aan bomen en de gebruiker kan ook dichter langs bomen maaien. De rol kan op 2,5 cm, 5 cm en 7,5 cm maaihoogte ingesteld worden. De standaardinstelling is 5 cm, de ideale lengte voor het maaien van de wegberm. Daarnaast is de driepuntsbok verstevigd door het gebruik van grotere kokers. Ook heeft het parallellogram van de Maximus een update gekregen: deze is hoger dan op de Jumbo waardoor er een hogere stabiliteit wordt bereikt. Ook heeft de Maximus hogere armen gekregen.

Brandstofbesparing testen
De Maximus wordt nu al uitvoerig getest en de mensen zijn volgens Van Minnen vol lof over de maaier. Op dit moment is Votex nog druk bezig met tests op het gebied van brandstofbesparing. De Jumbo- en Maximus-zijklepelmaaier worden naast elkaar getest om het verschil in vermogensverbruik tussen de twee machines aan te tonen. De Maximus zal in het tweede kwartaal van 2019 op de markt worden gebracht. De Jumbo zal geleidelijk uitgefaseerd worden, waardoor de Maximus de Jumbo officieel zal opvolgen. De Jumbo Flex en Frontline volgen later ook als Maximus-variant.



Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

download artikel

Tip de redactie

Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief.
AGENDA
Foire de Libramont
zondag 28 juli 2024
t/m woensdag 31 juli 2024
PlantariumGroen-Direkt Najaarseditie 2024
woensdag 21 augustus 2024
t/m donderdag 22 augustus 2024
Groentechniek Holland 2024
woensdag 11 september 2024
t/m zaterdag 14 september 2024
Future Green City 2024 in Utrecht
maandag 23 september 2024
t/m donderdag 26 september 2024
Vakbeurs Openbare Ruimte 2024
woensdag 25 september 2024
t/m donderdag 26 september 2024

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER