Whatsapp Facebook X LinkedIn Instagram RSS feed

Polderdak wordt Metropolder company

NIEUWS
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
donderdag 8 november 2018
65 sec


Vanaf 7 november 2018 gaat Polderdak verder onder de naam Metropolder company. De nieuwe naam past beter bij de (internationale) ambities en groei van het bedrijf, zo laat het weten in een persbericht. Metropolder company maakt steden leefbaarder door het toepassen van slim watermanagement.



Het bedrijf ziet regenwater als een grondstof. Door regenwater direct in het riool te laten afvloeien raakt de riolering overbelast, lopen straten onder en wordt regenwater verspild. ‘Regen krijgen we gratis en is de bron voor alle leven. Door het in een buis af te voeren, maken we het tot afval. Dat klopt niet’, aldus Friso Klapwijk, oprichter van Metropolder company. Bovendien worden steden drukker en verandert het klimaat, waardoor de kans op wateroverlast, hittestress en droogte toeneemt. Dit betekent dat steden meer regenwater vast moeten houden voor droge periodes. Bij het ontwikkelen van nieuwe oplossingen voor waterberging laat Metropolder company zich inspireren door de Nederlandse polder, waarin al eeuwenlang water vastgehouden en slim verdeeld wordt.


#T Van Polderdak tot adviesHet in 2016 opgerichte bedrijf ontwikkelde het Polderdak, de eerste automatisch gestuurde waterberging voor daken in Europa. Met het Polderdak kunnen hoosbuien vastgehouden en nuttig gebruikt worden voor het beperken van droogte en hittestress. Inmiddels zijn er 11 Polderdaken in Nederland aangelegd en voor 2019 zijn er Polderdaken gepland in Nederland, Amerika en Italië. Metropolder company blijft het Polderdak in samenwerking met de TUDelft verder ontwikkelen. Daarnaast adviseert Metropolder company bedrijven, organisaties en overheden over het benutten van ongebruikte verharde oppervlakten voor het beperken van de gevolgen van klimaatverandering en het toevoegen van waarde in de stad. Resultaten van dit advies worden vastgelegd in haalbaarheidsstudies en (gemeentelijke) Dakplannen.

#T Metropolder companyDe naam Metropolder benadrukt het belang van slim waterbeheer (de Polder) op de plaatsen waar de druk het grootste is (Metropool). Metropolder company werkt vanuit Rotterdam met een team van engineers en watermanagers en werkt samen met overheden, ontwikkelaars, architecten, bouwbedrijven, dakdekkers en hoveniers om vernieuwende ideeën te ontwikkelen en toe te passen.

Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

Tip de redactie

Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief.
AGENDA
Foire de Libramont
zondag 28 juli 2024
t/m woensdag 31 juli 2024
PlantariumGroen-Direkt Najaarseditie 2024
woensdag 21 augustus 2024
t/m donderdag 22 augustus 2024
Groentechniek Holland 2024
woensdag 11 september 2024
t/m zaterdag 14 september 2024
Future Green City 2024 in Utrecht
maandag 23 september 2024
t/m donderdag 26 september 2024
Vakbeurs Openbare Ruimte 2024
woensdag 25 september 2024
t/m donderdag 26 september 2024

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER