Whatsapp Facebook X LinkedIn Instagram RSS feed

2019 wordt belangrijk innovatiejaar voor Husqvarna

ADVERTORIAL
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
dinsdag 11 december 2018
97 sec


We verwachten veel van de vierwielaangedreven Automower 535 AWD

De Groene Sector Vakbeurs heeft zich ontwikkeld tot de opening van het groene jaar; voor Husqvarna reden om belangrijke primeurs voor 2019 mee te nemen naar de beurs. Husqvarna is daarnaast mede-initiator van het Inspiratiepark.

De vierwielaangedreven Husqvarna Automower 535 AWD, genomineerd voor een Innovatie Award
De vierwielaangedreven Husqvarna Automower 535 AWD, genomineerd voor een Innovatie Award

Anton de Jong, commercieel directeur van Husqvarna, en Arian Essenstam, verantwoordelijk voor de professionele markt, zien 2019 als een belangrijk innovatiejaar. 'We hebben in 2018 gezien dat de groene sector de accu echt heeft omarmd, zowel opdrachtgevers als hoveniers en groenvoorzieners. In 2019 komen we met de 550iBTX-ruggedragen accubladblazer, die dezelfde prestaties levert als een 50 cc-benzinebladblazer, maar veel stiller, lichter en uitstootvrij is. Dat daar veel belangstelling voor is, zagen we tijdens onze Innovatiedagen, eind vorig jaar. Maar ook in benzine blijven we bewijzen dat hoge prestaties samen kunnen gaan met zo weinig mogelijk milieubelasting, zoals met onze nieuwe generatie XP-kettingzagen', zegt De Jong. In het Inspiratiepark presenteert Husqvarna Concept Zero 2025: een autonome maaioplossing voor moeilijk bereikbare groene gebieden. 'Met dit concept laten we zien waar robotisering en kunstmatige intelligentie toe kunnen leiden in de groene sector.'

Automower 535 AWD

De Husqvarna Automower 535 AWD is genomineerd voor een Groene Sector Innovatie Award. Daarmee wordt een stap verder gezet in de beweging naar het 'nieuwe maaien', dat langzaam maar zeker terrein wint in de groene sector. De voordelen voor de sector met betrekking tot CO2-uitstoot, productiviteit en efficiënte inzet van medewerkers, en dus met betrekking tot bedrijfskosten, liggen voor de hand. 'We verwachten veel van de vierwielaangedreven Automower 535 AWD. Dit is het antwoord op een grote zorg: veilig maaien van hellingen. Onze 535 AWD gaat tot 70 procent en is daarmee een compromisloos antwoord op die vraag uit de markt. Wij zijn er trots op dat deze prompt genomineerd is voor een Groene Sector Innovatie Award', zegt De Jong.


Tot nu toe functioneerden robots alleen op vlak of licht hellend terrein. Extreem hellende gazons kunnen vanaf medio 2019 ook veilig worden gemaaid door de Automower 535 AWD. Werken op hellingen tot 70 procent is voldoende voor dijken, maar bijvoorbeeld ook op groene daken en andere hellende graslocaties die maaien met bestaande middelen tot een gevaarlijke klus kunnen maken. Daarnaast is de 535 AWD door zijn stevige constructie ook inzetbaar op ruw terrein, heeft hij gps-navigatie en aansturing en monitoring op afstand via Fleet Services.

H310-1900

Gratis Husqvarna Fleet Services

Arian Essenstam sluit af met een interessant nieuwtje: het Husqvarna Fleet Services-programma wordt continu geüpdatet. 'Hiermee hebben beheerders altijd de laatste informatie over de conditie van het machinepark en kunnen analyses worden gemaakt van de productiviteit en inzetbaarheid. Tijdens de Groene Sector Vakbeurs kunnen bedrijven die HFS nog niet kennen de oplossing zelf in de praktijk testen. Zonder verplichtingen, want de eerste zes maanden kan gratis uitgebreid gebruik worden gemaakt van de informatie en analyses. Mijn verwachting is dat veel bedrijven dan zullen ontdekken dat ze anno 2019 eigenlijk niet zonder die inzichten in hun bedrijfsvoering kunnen.'


Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

download artikel

Tip de redactie

Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief.
AGENDA
Foire de Libramont
zondag 28 juli 2024
t/m woensdag 31 juli 2024
PlantariumGroen-Direkt Najaarseditie 2024
woensdag 21 augustus 2024
t/m donderdag 22 augustus 2024
Groentechniek Holland 2024
woensdag 11 september 2024
t/m zaterdag 14 september 2024
Future Green City 2024 in Utrecht
maandag 23 september 2024
t/m donderdag 26 september 2024
Vakbeurs Openbare Ruimte 2024
woensdag 25 september 2024
t/m donderdag 26 september 2024

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER