Whatsapp Facebook X LinkedIn Instagram RSS feed

De producten van RootBarrier dragen bij aan een leefbaar Nederland

ADVERTORIAL
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
maandag 26 november 2018
98 sec


Sinds enkele jaren is er een grote verandering gaande in de branche van de professionele groenvoorziening. Voor openbare ruimtes, wegen, sportparken, fietspaden, recreatievelden en woonwijken is de juiste balans van grijs en groen steeds belangrijker. Investeren in groen vertegenwoordigt een economische waarde en draagt bij aan de gezondheid van bewoners. Om dit te kunnen realiseren, is het van belang de infrastructuur zowel onder- als bovengronds goed te beschermen. De duurzame producten van RootBarrier leveren een bijdrage aan een leefbaar Nederland.

RootBarrier RollRib
RootBarrier RollRib

RootBarrier is gespecialiseerd in de ontwikkeling, productie en distributie van duurzame oplossingen tegen wortelopdruk en diverse soorten onkruid. Daarnaast levert RootBarrier producten voor grondstabilisatie, paddenwering en bewatering. RootBarrier heeft zich in de afgelopen jaren ontwikkeld tot een betrouwbare en innovatieve partner voor professionals in de groenvoorziening en zal tijdens de Groene Sector Vakbeurs diverse oplossingen presenteren.

RootBarrier RollRib

Wortelopdruk: wat betekent dat eigenlijk precies en wat voor schade kan dit aanrichten? Boomwortels kennen geen beperking en groeien waar ze de mogelijkheid krijgen. Wortelopdruk kan worden beperkt door verticale schermen in de grond aan te brengen tussen bomen en de weg. Deze producten beschermen zowel de boom als de infrastructuur onder en boven de grond. Wortels worden naar beneden begeleid en groeien op een dieper niveau horizontaal verder. Dit zorgt voor stabiliteit en verdere groei van de boom. De RollRib is zeer stevig om worteldruk op te vangen, en is flexibel genoeg om lineair, rondom en als vierkant gebruikt te worden en op korte afstand van de boom. Met behulp van schroeven kan de RollRib eenvoudig worden verbonden. De RollRib is verkrijgbaar op rol met een lengte van 21 en 75 meter.


DuPont Plantex Platinium

DuPont Plantex Platinium

RootBarrier heeft sinds drie jaar het door DuPont ontwikkelde DuPont Plantex Platinium in het assortiment. Dit water- en luchtdoorlatende doek weert en beheert invasieve plantensoorten, zoals Japanse duizendknoop en reuzenberenklauw, zonder het bodemleven te verstoren. Nadat de Japanse duizendknoop is afgeknipt en de resten zijn blijven liggen, adviseren wij de grond waarin de wortels liggen tot zo'n 10 cm diepte te frezen; anders steken de afgeknipte stengels nog boven het veld uit en raakt het doek beschadigd. Vervolgens wordt de grond ingepakt met Plantex Platinium en afgedekt met een schone laag aarde van 20 cm, waardoor de plant uit het fotosyntheseproces wordt gehaald. Hiermee gaat uiteindelijk de kracht van de wortel verloren. Het doek kan snel en eenvoudig geïnstalleerd worden en heeft een levensduur van ten minste 35 jaar.


RootBarrier BioCovers

RootBarrier BioCovers is het eerste volledig biodegradeerbare en composteerbare onkruiddoek, samengesteld uit plantaardig materiaal. Hiermee geeft u onkruid geen kans en laat u planten tot volle bloei komen in tuinen, parken en bermen. RootBarrier BioCovers hoeft ook niet afgedekt te worden en behoeft nagenoeg geen onderhoud. Met de gemêleerde bruine kleur draagt RootBarrier BioCovers bij aan een duurzaam en onkruidvrij landschap. Het doek is makkelijk te transporteren en op maat te snijden. Daarnaast is het uv-stabiel en rafelt het niet.


Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

download artikel

Tip de redactie

Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief.
AGENDA
Foire de Libramont
zondag 28 juli 2024
t/m woensdag 31 juli 2024
PlantariumGroen-Direkt Najaarseditie 2024
woensdag 21 augustus 2024
t/m donderdag 22 augustus 2024
Groentechniek Holland 2024
woensdag 11 september 2024
t/m zaterdag 14 september 2024
Future Green City 2024 in Utrecht
maandag 23 september 2024
t/m donderdag 26 september 2024
Vakbeurs Openbare Ruimte 2024
woensdag 25 september 2024
t/m donderdag 26 september 2024

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER