Whatsapp Facebook X LinkedIn Instagram RSS feed

Milieuvriendelijk onkruid bestrijden met WeedPLUS van Meclean

ADVERTORIAL
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Linde Kruese, donderdag 6 december 2018
87 sec


Meclean is al jaren te vinden op de Groene Sector Vakbeurs. Als hét kennis- en netwerkmoment voor de groene branche is dit voor Meclean een mooie gelegenheid voor nieuwe ontmoetingen, hernieuwd contact met bestaande zakenrelaties, kennisdeling en natuurlijk de presentatie van het productaanbod van professionele reinigingsmachines.

CityCleaner
CityCleaner

De ontwikkelingen staan niet stil bij Meclean. Zo werd vorig jaar de CityCleaner geïntroduceerd. Deze multifunctionele reinigingsmachine voor de openbare ruimte is uitgerust met SteamPLUS-techniek en is inzetbaar voor de meest diverse reinigingstaken, zoals rioolreiniging, wegmarkeringen verwijderen, graffiti, kauwgom en aanplakbiljetten verwijderen, effectief geuren verwijderen en wegdekreiniging bij calamiteiten. Daarnaast kan deze machine worden uitgevoerd met WeedPLUS-techniek. Door simpelweg over te schakelen naar de WeedPLUS-stand, kan de CityCleaner ook direct worden ingezet voor heetwater-onkruidbestrijding. De CityCleaner kan op nagenoeg elke werktuigdrager worden gemonteerd. Op de Groene Sector Vakbeurs is er in de stand van Meclean bijvoorbeeld een CityCleaner te bewonderen die is gemonteerd op een bestuurbaar voertuig.

De filosofie van brede inzetbaarheid, bewezen mechanische techniek en eenvoud in gebruik wordt door Meclean ook toegepast op andere machines uit het programma, bijvoorbeeld de hogedruktrailers. Ook hier is het mogelijk om naast de SteamPLUS-techniek te kiezen voor WeedPLUS. Zo kan de gebruiker eenvoudig een breder dienstenpakket aanbieden.

Bestrijding tot in de wortel

Tijdens de Groene Sector Vakbeurs wordt ook de Weedsweep getoond. Met een snel ronddraaiende staalborstel kunnen onkruid en mos snel en efficiënt worden verwijderd. Een sterke combi is een Weedsweep-machine met een met WeedPLUS uitgeruste machine. Met de Weedsweep worden de langere onkruidplantjes gekortwiekt, waarna een heetwaterbehandeling voor bestrijding tot in de wortel zorgt. Onkruidbestrijding met heet water is één van de efficiëntste manieren om de strijd met onkruid aan te gaan; met drie tot vier behandelingen per jaar wordt een zeer goed resultaat behaald. Zo wordt niet alleen op tijd, maar ook op kosten bespaard.


WeedPLUS

Veelzijdige machines

Met de Serie B en Serie C heeft Meclean twee-in-eenmachines in de markt gezet. De Serie B is een warmwater-hogedrukreiniger op 240 V, die met de optionele WeedPLUS-techniek ook een heetwater-onkruidbestrijdingsmachine is. De Serie C 130/8 is ook zo'n veelzijdige machine, verpakt in een robuust stalen frame met rvs kappen en hefkokers en hijsogen. Deze combimachine is geschikt voor zeer intensief gebruik. De Serie C is ook leverbaar op frame: inclusief aggregaat, 500-literwatertank en rvs haspel met hogedrukslang. Dit is een zorgvuldig uitgedachte combinatie, die qua afmetingen en gewicht nog goed op een gemiddelde pickup of aanhanger past en waarmee het mogelijk is om langere tijd onafhankelijk van stroom en water te werken. Ook deze machines zijn tijdens de Groene Sector Vakbeurs te zien in de stand van Meclean.


Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

download artikel

Tip de redactie

Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief.
AGENDA
Foire de Libramont
zondag 28 juli 2024
t/m woensdag 31 juli 2024
PlantariumGroen-Direkt Najaarseditie 2024
woensdag 21 augustus 2024
t/m donderdag 22 augustus 2024
Groentechniek Holland 2024
woensdag 11 september 2024
t/m zaterdag 14 september 2024
Future Green City 2024 in Utrecht
maandag 23 september 2024
t/m donderdag 26 september 2024
Vakbeurs Openbare Ruimte 2024
woensdag 25 september 2024
t/m donderdag 26 september 2024

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER