Whatsapp Facebook X LinkedIn Instagram RSS feed

ECHO presenteert sterkste rugbladblazer ter wereld

ARTIKEL
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Heidi Peters, woensdag 4 september 2019
143 sec


Volop nieuws van ECHO bij EuroGarden

Het Belgische EuroGarden brengt tijdens GroenTechniek Holland expliciet het merk ECHO voor het voetlicht. 'Het is een mooi merk en we hebben veel en opvallend nieuws over ECHO te melden', vertelt productmanager Johan Teeuwen. 'Zo dagen we iedereen met een bladblazer van een ander merk dan ECHO uit om in onze ballenbak de strijd aan te gaan met de sterkste rugbladblazer ooit, de nieuwste ECHO!'


Demonstraties, een ballenbak, een vitrine met daarin ... Tja, dat vertellen we nog even niet! Verder is er de nieuwe choketechniek in een kettingzaag, een populaire machine voor boomverzorgers, die beschikbaar komt met een nieuw functioneel design voor een bredere doelgroep, en nog veel meer. Kortom, de noviteiten van ECHO zullen nog lang naklinken.

PB-8010, de sterkste ter wereld

Wie durft de uitdaging aan met de Power Blower 8010, de nieuwste rugbladblazer van ECHO? Met een blaaskracht van 44 newton is deze krachtpatser met recht de sterkste rugbladblazer ter wereld. Johan: 'Dankzij deze blaaskracht gaat de productiviteit flink omhoog. Bladblazers worden ook ingezet voor bijvoorbeeld reiniging en met meer power gaat dit natuurlijk een stuk sneller. Wij dagen iedereen uit om de PB-8010 te komen proberen of er een eigen blazer tegenover te zetten. De ballenbak staat klaar!' De PB-8010 is direct na de beurs leverbaar.


Nooit meer een verzopen motor

Ook nieuw van ECHO is een kettingzaag met autochoke. 'Dit is in de loop der jaren vaker geprobeerd, maar tot nu toe is het alleen ECHO gelukt dit te realiseren', vertelt Johan. 'Bij een lastige start komt het weleens voor dat de motor verzuipt doordat er te veel benzine in komt. Yamabiko ontwikkelde een vooruitstrevende techniek waarbij de brandstoftoevoer wordt afgesloten wanneer de kettingzaag niet gebruikt wordt. Het is simpelweg onmogelijk geworden om de motor nog te verzuipen.' De kettingzaag met autochoke kan bezichtigd worden op de beurs.


Minimaal gewicht en maximale power voor iedereen

Niet alleen nieuw, maar ook nog eens goed nieuws is het nieuwe kettingzaagje CS-2511WES. Net zoals broertje CS-2511TES is dit een lichte machine van 2,3 kilo met een vermogen van 1,1 kW of 1,5 pk, en daarmee de aantrekkelijkste kettingzaag als het gaat om de verhouding tussen gewicht en kracht. Het originele type, uitgerust met een top handle, mag echter alleen gebruikt worden door opgeleide en professionele boomverzorgers. Johan vult aan: 'Dit is een zeer populaire machine, maar hij kan dus slechts door een beperkte groep gebruikt worden. Nu komt ECHO met de CS-2511WES, een vergelijkbare kettingzaag die ook een achterhandgreep heeft. Dit functionele design dwingt gebruik met twee handen af; daarom is dit type wel voor iedereen beschikbaar. Zo kan vanaf nu iedereen genieten van de voordelen die het lichte gewicht en de krachtige motor opleveren!'



'Dat houden we dus nog even geheim!'

Kijken mag, aankomen (nog) niet

Wie wil weten waar ECHO mee bezig is op het gebied van accugedreven kettingzagen, moet zeker even langsgaan bij EuroGarden. In een vitrine staat een top handle-kettingzaag op een 50 V-systeem met een minimaal gewicht en maximale kracht, die in het begin van 2020 wordt gelanceerd. Foto's hiervan worden niet beschikbaar gesteld, dus hiervoor moet u echt even langsgaan!


Robotmaaiers en bosmaaiers in bedrijf

Yamabiko is van oudsher bekend om zijn maairobots en biedt deze nu ook onder de naam ECHO aan. De kwaliteit en de grote oppervlakten waarvoor ze bedoeld zijn, zijn opvallend. De TM1000 en de TM2000 zijn geschikt voor velden van respectievelijk 10.000 en 20.000 m2. Er is ook een combinatiemachine van maaier en rangepicker, die golfballetjes raapt. Alle maaiers zijn in werking te bewonderen. Sinds vorig jaar is er de connected line, waarmee de robots op afstand gereset kunnen worden en storingen kunnen worden opgelost.


Op het demoterrein worden onder andere ECHO-bosmaaiers met diverse onkruidborstelcombinaties getoond. Ook ziet de bezoeker het verschil tussen bosmaaiers met een high torque-systeem en een lager koppelsysteem en worden de voordelen zichtbaar. Kortom, een heleboel ECHO tijdens GroenTechniek Holland!

Het Belgische EuroGarden bestaat al sinds 1877. In 2014 nam het de Nederlandse importeur Matracom over en sinds 2015 is EuroGarden ook actief in Nederland. Voor het merk ECHO, eigendom van de Japanse producent Yamabiko, is EuroGarden sinds 2010 importeur voor de Benelux. EuroGarden heeft in Frankrijk een bedrijf met de naam F1, dat spare parts verkoopt door heel Europa. Bij EuroGarden werken 45 mensen; het Franse F1 heeft 43 personeelsleden.

Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

download artikel

Tip de redactie

Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief.
AGENDA
Foire de Libramont
zondag 28 juli 2024
t/m woensdag 31 juli 2024
PlantariumGroen-Direkt Najaarseditie 2024
woensdag 21 augustus 2024
t/m donderdag 22 augustus 2024
Groentechniek Holland 2024
woensdag 11 september 2024
t/m zaterdag 14 september 2024
Future Green City 2024 in Utrecht
maandag 23 september 2024
t/m donderdag 26 september 2024
Vakbeurs Openbare Ruimte 2024
woensdag 25 september 2024
t/m donderdag 26 september 2024

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER