Whatsapp Facebook X LinkedIn Instagram RSS feed

Marktleiders, nieuwkomers en innovaties van de partij bij GTH 2019

ARTIKEL
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Willemijn van Iersel, dinsdag 10 september 2019
127 sec


GroenTechniek Holland maakt zich op voor vierde editie

Van dinsdag 10 tot en met donderdag 12 september staat het Walibi-terrein in Biddinghuizen weer helemaal in het teken van de grootste groene openluchtvakbeurs van Nederland: GroenTechniek Holland. In de groene sector is GTH inmiddels een naam die je niet meer kunt wegdenken.


Het Walibi-terrein heeft krap een maand om bij te komen van alle Lowlands-feestgangers en om zich op te maken voor het groene geweld. Drie dagen lang staat het terrein in het teken van groene professionals, na de drie succesvolle edities van 2013, 2015 en 2017. Met toonaangevende merken zoals Toro, Kubota, New Holland, John Deere, Iseki, Husqvarna, Stihl en JCB, maar ook nieuwkomers zoals Goldstone, Makita, Inter-Techno en Pellenc, belooft het volgens beursmanager Willem Bierema een mooie editie te worden!

Buiten de gebaande paden

Een nieuwe editie van GTH vraagt om een nieuwe opzet. De organisatie heeft voor deze editie speciaal een nieuwe indeling van het terrein ontwikkeld. GTH treedt dit jaar letterlijk buiten de gebaande paden; de originele paden van het Walibi-terrein worden niet meer gebruikt. De paden worden smaller en de stands zijn minder diep. Door de nieuwe indeling lopen bezoekers dichter langs de stands, waardoor sneller contact wordt gelegd. Beursmanager Willem Bierema: 'Dit komt de sfeer en gezelligheid op de beurs zeker ten goede.'


Zero Emission Paviljoen@GTH 2019

Nieuw op GroenTechniek Holland is het Zero Emission Paviljoen@GTH 2019. In dit paviljoen komen álle gereedschappen en machines samen die elektrisch of op waterstof werken. Bierema: 'Dit is een uitgelezen kans voor gemeentelijke beleidsmedewerkers en bestekschrijvers om te zien wat er nu écht mogelijk is op het gebied van zero emissie. In dit paviljoen is precies te zien welke technieken er momenteel daadwerkelijk beschikbaar zijn, wat de kosten zijn en welke besparingen deze technieken opleveren.' Uiteraard biedt het paviljoen ook de kans om diverse zero emission- innovaties zelf uit te proberen.


Rent-a-Park

Nieuw op GroenTechniek Holland 2019 is een zogenaamd 'Rent-a-Park'. Met dit nieuwe fenomeen kunnen gemeentes voor een oud industrieterrein, afgebroken fabriek of braakliggend terrein een samenwerkingsverband inhuren van vier disciplines, die het gebied in no time transformeren tot een aantrekkelijk stadspark voor de korte en middellange termijn. Op de vakbeurs GTH tonen de betrokken deelnemers (Husqvarna Nederland, Tonsel Boomkwekerijen, Van Berkel Groep en Van Vliet Kastanjehout) hoe een compleet stadspark van zo'n 4.000 vierkante meter snel en eenvoudig te realiseren is. Groenprofessionals zien op GTH welke keuzes door de leveranciers gemaakt zijn wat betreft flora, materialen en technieken, en alle aspecten van aanleg, afbraak en onderhoud, waaronder duurzaamheid, machines en gereedschap, afzettingen, outdoormeubilair, bodembedekkers, beplanting en bemesting. Variatie, duurzaamheid, dynamiek, snellere doorlooptijd en multifunctionaliteit zijn kernwoorden van deze tijd, ook voor het gebruik van de openbare ruimte. Het Rent-a-Park-concept biedt lokale overheden niet alleen de mogelijkheid om voor een vast huurbedrag een openbare ruimte tijdelijk in te vullen, maar ook om de huurkosten te verlagen door onderdelen van het park te verpachten. Kortom, het gaat om scherp geprijsde en volledig groene ontzorging voor de tijdelijke boost van een plaatselijke leefomgeving.


Gouden Klavertje

Ook dit jaar wordt het gewilde Gouden Klavertjevier weer uitgereikt door een vakjury. Onder de getoonde 450 merken zijn veel innovaties, die alle meedingen naar het Gouden Klavertjevier. Verderop in deze special zijn alle genomineerden én hun innovaties te vinden. In 2017 won het bedrijf Ramm het Gouden Klavertjevier, met de nieuwste onkruidbestrijdingsmachine van de Franse fabrikant Oeliatec.


Dus tot ziens in Biddinghuizen! Het Walibi-evenemententerrein in Biddinghuizen is van 12 tot en met 14 september dagelijks open van 10 tot 17 uur. Alle deelnemers en merken zijn te vinden op www.groentechniekholland.nl, waar bezoekers ook online een entreekaart kunnen kopen.

Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

download artikel

Tip de redactie

Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief.
AGENDA
PlantariumGroen-Direkt Najaarseditie 2024
woensdag 21 augustus 2024
t/m donderdag 22 augustus 2024
Cumela organiseert Demodag Biodiversiteit en Techniek
donderdag 29 augustus 2024
t/m donderdag 29 augustus 2024
Groentechniek Holland 2024
woensdag 11 september 2024
t/m zaterdag 14 september 2024
GaLaBau 2024
woensdag 11 september 2024
t/m zaterdag 14 september 2024
Open dag AH Vrij
zaterdag 21 september 2024

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER