Whatsapp Facebook X LinkedIn Instagram RSS feed

Baanbrekende methode gaat Japanse duizendknoop te lijf door middel van bodemverbetering

ADVERTORIAL
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Ivo de Groot, Wolterinck, maandag 30 september 2019
100 sec


Wolterinck BV heeft een compleet nieuwe aanpak ontwikkeld ter bestrijding van de Japanse duizendknoop. Een duurzame aanpak gericht op het beheersen en op korte termijn elimineren van de Japanse duizendknoop met een doorloop van minimaal een jaar tot maximaal twee jaar.


Japanse duizendknoop is een exoot die de bestaande vegetatie snel en volledig kan overheersen. De planten worden groot en staan dicht op elkaar. Daardoor brengen ze ernstige schade toe aan de natuurlijke inheemse biodiversiteit. Veelal groeien deze planten in bermen langs wegen. Veiligheid komt dan in gevaar en de stabiliteit van de bodem wordt verminderd. De dominantie van deze exoot groeit doordat bodems meer en meer uit balans raken. De planten groeien sneller daar waar de stikstofdepositie hoog is en er geen robuuste natuurlijke vegetatie is. De natuurlijke competitie ontbreekt daar volkomen.

100% chemievrije aanpak

Wij werken uitsluitend chemievrij volgens het door onszelf ontwikkelde vierstappenplan voor het behoud van een natuurlijke en duurzame omgeving. De methode waar wij mee werken is gebaseerd op warmteoverdracht door middel van heetwatertechniek en de toevoeging van biologische stoffen waarmee wij de Japanse duizendknoop te lijf gaan. Deze methode dient gedurende in een tot drie behandelrondes te worden toegepast, afhankelijk van de plantdruk en het groeistadium op locatie. Het bodemleven waarop Japanse duizendknoop leeft, wordt geëlimineerd.


Binnen dit specialisme werken wij samen met Biomygreen. Zij hebben in onze opdracht een nieuw biologisch middel ontwikkeld. Dit middel bestaat uit een mengsel van natuurlijke producten die de groei van Japanse duizendknoop sterk remmen. Zowel uit laboratoriumtesten als uit veldproeven komt naar voren dat dit middel effectief blijkt. De Japanse duizendknoop komt nauwelijks tot niet meer terug na behandeling met dit biologisch middel.

Succesvolle samenwerking

Biomygreen en Wolterinck werken al enkele jaren succesvol samen. De samenwerking is erop gericht om verstoorde bodems op natuurlijke wijze te herstellen. Wij schakelen Biomygreen in om eerst onderzoek te doen naar de bestaande situatie. Biomygreen doet onderzoek naar de bestaande situatie van de bodem: chemisch, fysisch en biologisch. Zij hebben daarvoor een analyse ontwikkeld die Biomygreen in haar eigen laboratorium uitvoert. Op basis van de resultaten van de analyse stelt Biomygreen een praktisch advies op met maatregelen om de bodemcondities te verbeteren.


Op basis van deze unieke analyse volgt een voorstel voor wat nodig is om de bodem te verbeteren, de biodiversiteit te verhogen en de gewasgroei van de doelvegetatie te bevorderen. De analyses worden voorafgaand aan de behandeling uitgevoerd, om zo effectief mogelijk te kunnen werken. Indien de bodem fysisch, chemisch en biologisch wordt hersteld volgens de duurzame aanpak van Biomygreen, dan kan de gewenste doelvegetatie zich ontwikkelen.

Als specialist werken wij voor gemeenten, overheid en semioverheid. Wij beschikken over ruime kennis, het juiste materieel en de meest effectieve methode voor beheersing dan wel bestrijding van invasieve soorten, ook wel uitheemse soorten genaamd. Wij werken 100% chemievrij. Dit doen wij al jaren.

Vakbeurs Openbare Ruimte

Bent u geïnteresseerd? Onze deskundigen vertellen u graag meer op de Vakbeurs Openbare Ruimte.


Bezoek de stand van Biomygreen, standnummer 2.4.28 in hal 2.

Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
John Gommans
Wednesday 2 October 2019
Beste
Helaas ben ik niet in de gelegenheid om de beurs te bezoeken. Wel ben ik en mijn collega's geïnteresseerd in jullie methodiek. kunnen jullie meer informatie opsturen waarna en mogelijk een afspraak gemaakt kan worden voor bezoek bij ons in huis.
Met vriendelijke groet
John Gommans 06-51416952
Beheerder Groen en Reiniging gemeente Venray

download artikel

Tip de redactie

Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief.
AGENDA
Foire de Libramont
zondag 28 juli 2024
t/m woensdag 31 juli 2024
PlantariumGroen-Direkt Najaarseditie 2024
woensdag 21 augustus 2024
t/m donderdag 22 augustus 2024
Groentechniek Holland 2024
woensdag 11 september 2024
t/m zaterdag 14 september 2024
Future Green City 2024 in Utrecht
maandag 23 september 2024
t/m donderdag 26 september 2024
Vakbeurs Openbare Ruimte 2024
woensdag 25 september 2024
t/m donderdag 26 september 2024

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER