Whatsapp Facebook X LinkedIn Instagram RSS feed

Lage uitstoot, geluidsarm en een high-end Li-ion accupakket

ADVERTORIAL
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Willemijn van Iersel, vrijdag 27 september 2019
64 sec


De WeedMaster eM brengt milieuvriendelijk onkruid bestrijden naar een hoger level

Tijdens de beurs Groentechniek Holland begin september lanceerde Waterkracht haar eerste model met accuaandrijving. De WeedMaster eM die vanaf voorjaar 2020 verkrijgbaar is, kan een volle dag elektrisch en milieuvriendelijk onkruid bestrijden. De machine is geluidsarm waardoor goed inzetbaar op locaties waar geluidshinder niet wenselijk is bijvoorbeeld: kerkhoven, binnensteden, parken, schoolpleinen etc.


In tijden van fijnstofdiscussies en glyfosaat verboden moeten fabrikanten van apparatuur voor onkruidbestrijding voorop lopen in de ontwikkeling van milieuvriendelijke technologieën. Het gaat niet langer alleen om het chemicaliënvrij verwijderen van onkruid op een milieuvriendelijke manier, maar dit moet ook steeds vaker emissievrij en geluidsarm gebeuren. De WeedMaster eM is als enige in zijn soort standaard voorzien van een high-end Li-ion accupakket waardoor de eM gebruikt kan worden voor ca. 6 uur onkruidbestrijding of ca. 3 uur hogedrukreiniging. Deze elektrisch aangedreven machine bouwt voort op de kokend heetwater techniek en heeft een zeer lage uitstoot.

De WeedMaster eM kan op elk merk voertuig worden opgebouwd en wordt op de beurs gecombineerd met de Alke ATX 340ED, een elektrisch voertuig uitgerust met een vierpersoonscabine en een indrukwekkende actieradius van 150 km. De Alke ATX 340ED is een langzaam verkeer voertuig met een trekvermogen van 3.000 kg en biedt het comfort van een personenauto. De Alke ATX 340 ED is voorzien van een automatische versnelling en een laadvermogen van 1.600 kilo. Hierdoor blijft er naast de WeedMaster eM en een watertank van 500 liter nog voldoende laadvermogen over om bijvoorbeeld tuingereedschap mee te nemen.

Waterkracht (Varsseveld, 60 medewerkers, opgericht 1972) is vooraanstaand producent van kokend heetwater onkruidbestrijdingsmachines in Europa. Het productassortiment bestaat uit WeedMaster S, M, L, TM de semiautomatische TC en de volautomatische TC Vision. In 2018 ontving Waterkracht subsidie van het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling voor de activiteit: Onkruidbeheersing met cloud connected embedded vision & neurale netwerken.


Meer informatie over WeedMaster productlijn is te vinden op: ww.waterkracht.nl/onkruidbestrijding/

Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

download artikel

Tip de redactie

Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief.
AGENDA
Foire de Libramont
zondag 28 juli 2024
t/m woensdag 31 juli 2024
PlantariumGroen-Direkt Najaarseditie 2024
woensdag 21 augustus 2024
t/m donderdag 22 augustus 2024
Groentechniek Holland 2024
woensdag 11 september 2024
t/m zaterdag 14 september 2024
Future Green City 2024 in Utrecht
maandag 23 september 2024
t/m donderdag 26 september 2024
Vakbeurs Openbare Ruimte 2024
woensdag 25 september 2024
t/m donderdag 26 september 2024

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER