Whatsapp Facebook X LinkedIn Instagram RSS feed

Elektrisch en 1000 kilo extra laadruimte

ARTIKEL
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Heidi Peters, donderdag 19 september 2019
137 sec


VANDERKLUGT Groentechniek lanceert nieuwste Mini-Kipper van Schmitz

De Mini-Kipper van Schmitz, u kent 'm wel, heeft er een broertje bij. En dat is dan meteen de sterkste van de Mini-Kippers tot nu toe. Wilt u deze stille, elektrische krachtpatser zien, dan moet u naar de Vakbeurs Openbare Ruimte in Utrecht. Want daar wordt de Mini-Kipper 1800E voor het eerst op Nederlandse bodem getoond. 'Rechtstreeks vanaf de fabriek in Duitsland wordt de 1800E naar Utrecht gebracht,' vertelt Niels Van der Klugt.


'We presenteerden de Schmitz 1800E, die volledig TÜV is goedgekeurd, al wel in Duitsland tijdens Demopark in Eisenach,' aldus Niels. 'Er is veel belangstelling voor. Het nieuwe type is niet alleen elektrisch, maar kan ook aanzienlijk meer gewicht vervoeren.' De Schmitz Mini-Kipper 1800E is volledig elektrisch en wordt aangedreven op lithium-ionbatterijen. Van boven tot onder is de Mini-Kipper volledig opnieuw ontworpen en dankzij een zwaardere achteras heeft de 1800E een nettolaadvermogen van 2400 kilo, 1000 kilo meer dan zijn voorganger: de 1700E. Met volgeladen accu's heeft de transporter een werkduur van acht uur.

Egholm City Ranger 2260 met een draaicirkel van 600mm
Egholm City Ranger 2260 met een draaicirkel van 600mm

Smal en stil, optimaal voor begraafplaatsen

'Met een breedte van 115 cm, dus smal en nu als elektrische variant ook heel stil, wordt de Mini-Kipper vooral ingezet op begraafplaatsen. Zoals alle Schmitz Mini-Kippers heeft ook de 1800E een geveerde vooras, lage instap, zwaar ladderchassis en een zware achteras met een Limited Slip-differentieel en energieterugwinning. En natuurlijk de unieke draaibare kiepbak waar Schmitz bekend om staat, speciaal ontwikkeld voor het terugkiepen van de grond in een graf,' rondt Niels zijn opsomming af.


Egholm by VANDERKLUGT

Sinds mei van dit jaar is VANDERKLUGT Groentechniek Nederlands importeur van het Deense Egholm. VANDERKLUGT toont tijdens de Vakbeurs Openbare Ruimte de Egholm Park Ranger 2150 en de Egholm City Ranger 2260. Egholm levert naast de werktuigdrager 2150 veertien passende werktuigen van eigen merk en makelij. Hiermee kan de werktuigdrager met chauffeur jaarrond worden ingezet. 'Je kunt maaien, borstelen of een heg knippen met dezelfde werktuigdraaier,' legt Niels uit. 'Binnen vier minuten verwissel je het aanbouwwerktuig. Hiervoor heeft Egholm een Quick-Shift-systeem ontwikkeld dat echt heel eenvoudig werkt. Ook opvallend aan de Egholm 2150 is de breedte. Met 1 meter is het echt een kleintje. Dat zie je niet veel. Tegelijkertijd is het wel een dieselaangedreven machine met heel veel capaciteit. De 2150 is volledig hydraulisch, waardoor het bedieningsgemak groot is. Dat is vooral fijn voor sociale werkvoorzieningen en dat merken we ook. Verder wordt deze werktuigdrager veel gebruikt door hoveniers op campings, recreatieparken en ook begraafplaatsen.'


Werktuig wisselen < 1 minuut

Het kan nog sneller bij Egholm. De Egholm City Ranger 2260, de opvolger van de 2250, heeft een bevestiging waarmee je binnen een minuut een ander werktuig aan de drager hebt gekoppeld. Met deze werktuigdrager kun je zout strooien of sneeuw vegen in de winter en reinigen (vegen of zuigen) in het voor- en najaar. In de zomer maai je er het gras mee. Niels: 'We zijn er trots op dat we kunnen vertellen dat een grote aannemer er meer dan zestig in bedrijf heeft. Deze worden gebruikt voor het branden van onkruid met hete lucht.' De 2260 stoot dankzij de benzinemotor 96% minder NO2 uit. Tot slot is de kleine draaicirkel van 600 mm opvallend te noemen. 'Heel handig voor kleinere en smalle plekken,' beaamt Niels. 'Dankzij de hydraulische knikbesturing kan Egholm zo'n kleine draaicirkel realiseren. Gewoon komen kijken op 2 of 3 oktober.'


Met ervaring van jaren in de groen- en aanverwante techniek, richtte Wouter van der Klugt in 2005 VANDERKLUGT Groentechniek op. Gewapend met zijn ervaring en kennis zoekt het bedrijf de samenwerking met kwaliteitsmerken die zich in enig opzicht onderscheiden en daardoor een goed verhaal hebben. De nieuwste loot aan de boom van VANDERKLUGT is het merk Egholm. VANDERKLUGT verkoopt machines voor groentechniek, begraafplaatstechniek, transporttechniek en reinigingstechniek. Er werken zes mensen in het bedrijf en door het land staan er nog elf monteurs paraat.

De 2150 is jaarrond inzetbaar
De 2150 is jaarrond inzetbaar
Vakbeurs Openbare Ruimte wordt op 2 en 3 oktober 2019 gehouden in Jaarbeurs Utrecht. Je vindt de exposanten in hallen 2, 3 en 4. Op beide dagen is de beurs geopend van 9.00 tot 17.00 uur. Boomzorg en Stad+Groen zijn mediapartner van Vakbeurs Openbare Ruimte.

Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

download artikel

Tip de redactie

Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief.
AGENDA
Foire de Libramont
zondag 28 juli 2024
t/m woensdag 31 juli 2024
PlantariumGroen-Direkt Najaarseditie 2024
woensdag 21 augustus 2024
t/m donderdag 22 augustus 2024
Groentechniek Holland 2024
woensdag 11 september 2024
t/m zaterdag 14 september 2024
Future Green City 2024 in Utrecht
maandag 23 september 2024
t/m donderdag 26 september 2024
Vakbeurs Openbare Ruimte 2024
woensdag 25 september 2024
t/m donderdag 26 september 2024

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER