Whatsapp Facebook X LinkedIn Instagram RSS feed

BIJ-vriendelijke snelwegen voor betere biodiversiteit

ADVERTORIAL
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
woensdag 2 oktober 2019
97 sec


Lubbe Lisse en Honey Highway gaan samenwerking aan

Biodiversiteit in Nederland gaat achteruit. Het gevolg? Honderden bijensoorten die met uitsterven worden bedreigd. En dat terwijl deze insecten juist van belang zijn bij de bestuiving van veel planten, gewassen én het behoud van onze natuur. Ondersteuning door de mens is van groot belang! Daarom is Lubbe Lisse een samenwerking met Honey Highway aangegaan om te zorgen voor nog meer 'BIJ-vriendelijke' snelwegen en meer aandacht voor biodiversiteit.


Langbloeiende mengsels van Lubbe Lisse in trek bij insecten

Een aantal jaar geleden is Lubbe Lisse gestart met de combinatie van het planten van bloembollen en het aaneensluitend uitzaaien van natuurzaden. Tijdens de bloei van deze langbloeiende mengsels is het een drukte van belang met voornamelijk het bezoek van nectar- en stuifmeelzoekende insecten. Deze combinatie bloemen leverde een (kleuren-) spektakel op; waar zij dan ook lovende berichten van de omgeving over kregen.


Lubbe Lisse levert de mooiste 'voedingscombinaties' voor insecten in de vorm van bloembollenmengsels en zoekt steeds verder naar langere bloeiperiodes.

Samenwerking Lubbe Lisse en Honey Highway voor BIJ-vriendelijke snelwegen

Het is belangrijk dat iedereen zich inzet voor een groene toekomst voor zowel mens als dier. Dit vereist een goede samenwerking tussen verschillende partijen. Dat is de boodschap die Ronald en Michael Lubbe (directie van bloembollenleverancier Lubbe Lisse) over willen brengen door een samenwerking aan te gaan met Deborah Post van de Honey Highway. De ambitie van Honey Highway is het creëren van zoveel mogelijk 'BIJ-vriendelijke' snelwegen zoals langs spoortrajecten en op dijken. Samen met Lubbe Lisse voert zij dit graag verder uit naar steden, om zo nog meer 'BIJ-vriendelijke' plekken te realiseren.


Honey Highway creëert een blijvend paradijs voor bijen in bermen en op dijken
Door een verslechterde biodiversiteit is er een voedseltekort voor bijen. Er zijn minder bloemen waardoor bijen minder - dan wel lastiger - stuifmeel en nectar tot zich kunnen nemen. Honey Highway zet zich hiervoor in en bezaait bermen, spoortrajecten en dijken met wilde bloemen afgestemd op grondsoorten en omstandigheden. Door na het zaaien de bloemen te onderhouden, wordt het natuurlijke evenwicht in het gebied teruggebracht en ontstaat er een ideale voedselbron voor bijen. Deze stimulans is belangrijk om bijen aan het begin van de voedselketen te laten staan.


Speciaal samengestelde mengsels voor Honey Highway

Hoe stimuleren we meer biodiversiteit? Lubbe Lisse stelt in samenwerking met Honey Highway drie verschillende mengsels samen. Hierbij is het voornamelijk bij het natuurzaad van belang dat er onderscheid wordt gemaakt voor zand-, leem- en kleigrond. Daarnaast wordt er bij de samenstelling gelet op de 'favorieten' bloemensoorten van de bij. Uit deze favorieten maakt Lubbe Lisse een selectie op basis van soorten die elkaar qua bloei opvolgen en daardoor goed samenkomen in het mengsel.


Samen op naar meer bijen en een betere biodiversiteit!

Het uiteindelijke doel van Honey Highway is het behouden en terugbrengen van Inheemse wilde bijen en de Nederlandse honingbijen. Met de mengsels van Lubbe Lisse wordt er een voedselrijke omgeving voor de bij gecreëerd én verbeteren we samen de biodiversiteit in Nederland.


Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

download artikel

Tip de redactie

Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief.
AGENDA
Foire de Libramont
zondag 28 juli 2024
t/m woensdag 31 juli 2024
PlantariumGroen-Direkt Najaarseditie 2024
woensdag 21 augustus 2024
t/m donderdag 22 augustus 2024
Groentechniek Holland 2024
woensdag 11 september 2024
t/m zaterdag 14 september 2024
Future Green City 2024 in Utrecht
maandag 23 september 2024
t/m donderdag 26 september 2024
Vakbeurs Openbare Ruimte 2024
woensdag 25 september 2024
t/m donderdag 26 september 2024

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER