Whatsapp Facebook X LinkedIn Instagram RSS feed

Met eindkap mooier straatbeeld

ADVERTORIAL
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Heidi Peters, donderdag 16 januari 2020
106 sec


De eindkap van GreenMax zorgt voor een mooier straatbeeld

Bomenbeheer en tegelijkertijd infrastructuur, dat is waar GreenMax uit Heeswijk-Dinther zich mee bezighoudt. Mooie, gezonde bomen en tegelijkertijd het voorkomen van worteldruk. Voor de zo belangrijke waterhuishouding rondom bomen, vooral in tijden van aanplant, heeft het bedrijf verschillende producten ontwikkeld.


Eindkap van gerecycled materiaal

Aangeplante bomen hebben de eerste jaren veel water en beluchting nodig. De drainagebuizen die daarvoor vaak worden aangelegd, ontsieren het straatbeeld en kunnen bijvoorbeeld door baldadigheid verstopt raken. GreenMax ontwikkelde kunststof eindkappen die in de bestrating weggewerkt kunnen worden. In deze eindkappen, die met verschillende kleuren deksels uitgerust kunnen worden, wordt vervolgens de drainagebuis weggewerkt. Onder het deksel is een rooster geplaatst dat vuil opvangt. Hierdoor kunnen de eindkappen eenvoudig schoongemaakt worden. De eindkappen zijn 100 mm x 100 mm en kunnen, voor wie toch metaal prefereert, ook uitgerust worden met een metalen deksel. De kunststof eindkappen bestaan voor 100 procent uit gerecycled materiaal; hierdoor is de eindkap helemaal circulair. De kap is gemakkelijker te verwerken vanwege het lichtere gewicht en goedkoper in aanschaf dan de metalen uitvoeringen.


Eindkappen in diverse kleuren
Eindkappen in diverse kleuren

Nieuwe gietrandkoppeling

Ook voor nieuwe aanplant: het plaatsen van een gietrand. Dat is een onhandig klusje, waarbij ter ondersteuning vaak boompalen worden gebruikt om de rand aan vast te spijkeren. Sinds kort is het niet meer nodig om gietranden aan paaltjes van kunststof vast te schroeven, dankzij de nieuwe gietrandkoppeling van GreenMax. Het plaatsen wordt een stuk eenvoudiger; je kunt ze gemakkelijk neerzetten en aan elkaar klikken. Hierdoor kunnen de gietranden ook eenvoudig hergebruikt worden, want er zitten geen gaatjes in.



AquaBag blijft druppelen

De AquaBag van GreenMax eindigde in de top drie van de genomineerden voor de Gouden Gieter van uitgeverij NWST. De AquaBag is een zak met 75 liter water die in ongeveer zes tot tien uur heel langzaam leegdruppelt. Hierdoor is er een constante aanvoer van vocht op de plaats waar de boom het nodig heeft. Doordat de AquaBag wordt geritst aan de stam van de boom, blijft deze tot de laatste druppel op zijn plaats. Met de AquaBag wordt zowel verdroging als overbewatering voorkomen. Zo nodig kunnen meerdere AquaBags per boom gebruikt worden.


NepTunus: wateropslag voor drogere tijden

Het NepTunus-systeem bestaat uit modules waarin water wordt opgeslagen. Deze zijn koppelbaar, waardoor de hovenier zelf de omvang en benodigde hoeveel wateropslag kan bepalen. NepTunus wordt in de grond begraven; dat kan in een boombak zijn, maar het systeem is ook ideaal voor borders en bloembakken. Door de capillaire werking van de modules krijgt de grond geleidelijk het vocht terug wanneer dat nodig is. Daardoor hoeft er minder frequent te worden bewaterd.


NepTunus met capillaire werking
NepTunus met capillaire werking

GreenMax: groen en infra samen

In 2020 bestaat GreenMax, dat gevestigd is in Heeswijk-Dinther, vijfentwintig jaar. Het bedrijf streeft doorlopend naar het creëren van een optimale situatie voor zowel groen - in dit geval bomen in de openbare ruimte - als infrastructuur. Daarom levert GreenMax producten om bomen in de stad te helpen overleven, en tegelijkertijd te voorkomen dat paden en wegen door worteldruk slecht begaanbaar worden. GreenMax staat bekend om zijn wortelschermen.


De producten van GreenMax worden geleverd in heel Europa en daarbuiten, onder meer aan het Midden-Oosten. GreenMax staat ook voor duurzaamheid en circulaire producten. Zo worden gietranden weer teruggenomen en verwerkt tot nieuwe gietranden of bijvoorbeeld eindkappen.

Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

download artikel

Tip de redactie

Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief.
AGENDA
Foire de Libramont
zondag 28 juli 2024
t/m woensdag 31 juli 2024
PlantariumGroen-Direkt Najaarseditie 2024
woensdag 21 augustus 2024
t/m donderdag 22 augustus 2024
Groentechniek Holland 2024
woensdag 11 september 2024
t/m zaterdag 14 september 2024
Future Green City 2024 in Utrecht
maandag 23 september 2024
t/m donderdag 26 september 2024
Vakbeurs Openbare Ruimte 2024
woensdag 25 september 2024
t/m donderdag 26 september 2024

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER