Whatsapp Facebook X LinkedIn Instagram RSS feed

Makita-accutuinmachines: groot assortiment op dezelfde accu

ADVERTORIAL
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
woensdag 15 april 2020
133 sec


De eerste zonnige voorjaarsdagen zijn een feit en dat betekent dat er weer volop in het groen gewerkt wordt. Veel tuinmachines worden voor de dag gehaald om het nodige onderhoud te verrichten. Makita, bekend van de boor-schroefmachines en andere powertools, is gezien de breedte van het LXT-assortiment steeds meer een accubedrijf in plaats van een powertoolbedrijf geworden. Alleen al in Nederland zijn meer dan een miljoen LXT-accu's in omloop gebracht en het bedrijf nadrukkelijk als strategie om nog veel meer apparaten bij deze accu's te ontwikkelen.

De PDC01 is een ruggedragen accustation waarbij vier 18 V LXT-accu’s voor extra energie zorgen, zodat je de hele dag door kunt werken.
De PDC01 is een ruggedragen accustation waarbij vier 18 V LXT-accu’s voor extra energie zorgen, zodat je de hele dag door kunt werken.

Ook dit jaar heeft Makita weer veel nieuwe accutuingereedschappen ontwikkeld die tuinprofessionals ondersteunen bij hun dagelijks werk. Krachtige accumachines voor maaien, snoeien, knippen en zagen, waarmee elke tuinklus moeiteloos geklaard kan worden. Makita combineert de kracht van haar merk (100 jaar ervaring in powertools en 40 jaar in accutechniek) met de onmiskenbare voordelen van accutuingereedschap: minder lawaai, geen schadelijke uitlaatgassen, gemakkelijk starten, minder onderhoud, lage kosten en meer gebruiksgemak. Onder het motto 'accu als het kan, brandstof als het niet anders kan' is inmiddels een breed tuinassortiment ontwikkeld, dat de tuinprofessional enorme voordelen biedt. Voor al deze tuingereedschappen geldt dat ze werken op de 18 V LXT-accu`s. Zo ook de gloednieuwe DLM533Z, 53 cm aluminium accu-aangedreven grasmaaier en de DUR369AZ, een 1,0 kW sterke bosmaaier met de prestaties van een 35-40cc benzinevariant.

‘Accu als het kan, brandstof als het niet anders kan’

Genoeg energie om de klus te klaren

Tuinprofessionals raken steeds meer overtuigd van de voordelen van accugereedschap. Zij zien nu ook het efficiencyvoordeel dat ze kunnen behalen. De huidige generatie LXT-machines is krachtig genoeg om de normale dagelijkse klussen te kunnen klaren. De 5,0 Ah-accu's leveren daarbij voldoende energie voor de doorsnee klus. Met de duosnellader DC18RD zijn de accu's in 45 minuten weer 100 procent opgeladen en kan er dus snel gewisseld worden wanneer dit nodig is.


Natuurlijk zijn er ook momenten dat er meer energie gevraagd wordt dan de accu's uit één lading kunnen leveren, en dat er niet direct een stopcontact in de buurt is. Daarom heeft Makita ook naar oplossingen gezocht om de tuinprofessional nóg langer te laten doorwerken. Dat heeft geresulteerd in een comfortabel, praktisch en compact ruggedragen accustation, de PDC01. Het accustation biedt plaats aan vier 18 V LXT-accu's. Met een kabel en adapter worden de meeste 18 V en ook 36 V (2 x 18 V) kettingzagen, bladblazers, grastrimmers, snoeischaren, heggenscharen en bosmaaiers van stroom voorzien. Dat zorgt voor langer werken én voor een nog lichtere machine. De praktijk leert inmiddels dat dankzij het accustation met bijvoorbeeld een heggenschaar DUH601Z of bosmaaier DUR368AZ een volle dag gewerkt kan worden zonder de accu`s tussentijds te hoeven laden.

De PDC01 een comfortabel, praktisch en compact ruggedragen accustation

Klaar voor meer

De ontwikkelafdeling van Makita staat echter niet stil; het LXT-platform wordt verder doorontwikkeld en uitgebreid. Daarbij gaat het om bestaande tuinmachines, maar ook om totaal nieuwe accutoepassingen. Zo worden er dit jaar nog een aantal nieuwe machines aan het LXT-assortiment toegevoegd, zoals grasmaaiers, bosmaaiers, stokheggenscharen, enkelzijdige heggenscharen, een hogedrukreiniger, een vetspuit en nog veel meer.


Bij Makita zijn ze klaar voor meer; daarom wordt dit jaar de XGT 40 V Max geïntroduceerd, een logische stap op weg naar Makita's visie: alles op accu, weg met snoeren en brandstof. XGT is er voor toepassingen die meer kracht nodig hebben, machines waarmee je nog langer kunt doorwerken tijdens die pittige klus. In de loop van dit jaar zullen de eerste tuinmachines van het XGT-platform worden geïntroduceerd. De verwachting is dat er eind 2021 een assortiment van minimaal honderd enorm krachtige accumachines voor de bouw, tuin en park en schoonmaak in de markt zijn gezet. LXT gaat met deze stap zeker niet verdwijnen; daarvoor is het platform veel te groot en succesvol. Maar met XGT is Makita klaar voor meer.

Actie

In de periode van april t/m juni 2020 ontvang je gratis een 18 V LXT-accu bij alle accutuin- en -parkmachines die deel uitmaken van de actie. Registreer jouw aankoop en kijk voor de voorwaarden op makita.nl/aanbieding.

Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

download artikel

Tip de redactie

Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief.
AGENDA
Foire de Libramont
zondag 28 juli 2024
t/m woensdag 31 juli 2024
PlantariumGroen-Direkt Najaarseditie 2024
woensdag 21 augustus 2024
t/m donderdag 22 augustus 2024
Groentechniek Holland 2024
woensdag 11 september 2024
t/m zaterdag 14 september 2024
Future Green City 2024 in Utrecht
maandag 23 september 2024
t/m donderdag 26 september 2024
Vakbeurs Openbare Ruimte 2024
woensdag 25 september 2024
t/m donderdag 26 september 2024

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER