Whatsapp Facebook X LinkedIn Instagram RSS feed

Met Trooi op het juiste spoor

ADVERTORIAL
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
donderdag 5 november 2020
65 sec


Stichting Groenkeur verwelkomt een nieuwe deelnemer: Trooi BV. Het Noord-Brabantse bedrijf, gevestigd in Schijndel, is specialist op het gebied van infra, spoor en groenvoorzieningen. Sinds zomer 2020 mag het bedrijf het Groenkeur-certificaat BRL Groenvoorziening aan de muur hangen. Dick Oosthoek, directeur van Stichting Groenkeur, bezocht Schijndel om het certificaat te overhandigen.

V.l.n.r.: Dick Oosthoek (Stichting Groenkeur), Tijn van Beugel en Timo de Louwere (Trooi BV)
V.l.n.r.: Dick Oosthoek (Stichting Groenkeur), Tijn van Beugel en Timo de Louwere (Trooi BV)

Als het gaat om achtergrond en ontstaansgeschiedenis kunnen de bedrijven van Groenkeur fors van elkaar verschillen. Trooi is een jong bedrijf, dat begon met het plaatsen van veiligheidshekwerken langs het spoor. Zo kun je daar tientallen kilometers door hen geplaatste wit-rode planken aantreffen, aangebracht om de veiligheid bij werkzaamheden te waarborgen. Hiervoor werden mensen ingeleend die onder meer bij een lokaal hoveniersbedrijf werkzaam waren.

Groeien met groen

Doordat dit hoveniersbedrijf eind 2018 grotendeels door Trooi werd overgenomen, was het een kleine stap om naast het aanbrengen van hekwerk ook groenonderhoud op te pakken. Er kwam met de overname immers een hoop extra kennis op het gebied van groen bij. Momenteel doet Trooi groenonderhoud meestal als onderaannemer, maar het bedrijf laat zien deze projecten ook zelfstandig aan te kunnen. Dat was een belangrijke reden om het certificaat BRL Groenvoorziening van Groenkeur te halen.


Tijn van Beugel van Trooi heeft een achtergrond in kwaliteitsmanagement en verzorgt de noodzakelijke KAM-werkzaamheden. Hij is gewend met kwaliteitsmanagementsystemen te werken en weet goed raad met VCA, Groenkeur en het Digitaal Veiligheidspaspoort. Dit laatste certificaat is nodig om langs het spoor werkzaamheden te mogen uitvoeren.

Met tien eigen medewerkers en een ploeg van tien inhuurkrachten is Trooi flexibel inzetbaar. In de regio Schijndel verzorgt het bedrijf nu bedrijfstuinen. In een grotere regio worden andere werkzaamheden opgepakt als ondersteuning van grotere aannemers, zoals bestraten, glasvezelprojecten en het (weer) aanbrengen van groen. Het spoor wordt onkruidvrij gehouden. Daarnaast verricht Trooi maaiwerk en andere onderhoudswerkzaamheden langs de Nederlandse spoorwegen. Het bedrijf is volop in ontwikkeling en is dan ook op zoek naar mankracht om die doorgroei te kunnen maken.

Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

download artikel

Tip de redactie

Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief.
AGENDA
Foire de Libramont
zondag 28 juli 2024
t/m woensdag 31 juli 2024
PlantariumGroen-Direkt Najaarseditie 2024
woensdag 21 augustus 2024
t/m donderdag 22 augustus 2024
Groentechniek Holland 2024
woensdag 11 september 2024
t/m zaterdag 14 september 2024
Future Green City 2024 in Utrecht
maandag 23 september 2024
t/m donderdag 26 september 2024
Vakbeurs Openbare Ruimte 2024
woensdag 25 september 2024
t/m donderdag 26 september 2024

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER