Whatsapp Facebook X LinkedIn Instagram RSS feed

De onkruidmachine van nu: duurzaam en veelzijdig

ADVERTORIAL
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Empas Veenendaal, maandag 14 december 2020
80 sec


Empas Veenendaal levert al twintig jaar machines voor duurzaam onkruidbeheer in de openbare ruimte. Door activiteiten in meerdere Europese landen neemt het afzetgebied toe, evenals de inzetbaarheid. De machines kenmerken zich door eenvoud en kwaliteit. Inmiddels is het programma dekkend voor de hovenier en de professionele groenaannemer.


Betrouwbaarheid, duurzaamheid, veiligheid en capaciteit zijn thema's waarmee Empas zich al vanaf het begin bezighoudt. Empas vindt het belangrijk om te zoeken naar verbeteringen in de techniek en de laatste ontwikkelingen bij te houden voor het beste resultaat. Ervaringen van gebruikers en de marktomstandigheden zijn daarbij van groot belang, evenals de vraag naar maatwerk door de verscheidenheid in toepassingen en wensen.

MCB 3.0: de duurzame en veelzijdige onkruidmachine

De MCB 3.0 is bedoeld voor duurzaam onkruidbeheer, zowel wat betreft de bouw als de uitvoering. De machine is een in het middensegment voor de bestrijding van onkruid door het gebruik van water met een temperatuur van 102 graden Celsius. Het onkruid gaat daardoor dood.


Onkruid sterft door bestrijding met heet water

De MCB onderscheidt zich door zijn bouw, uitvoering en mogelijkheden. Door de modulaire bouw zijn verschillende opties mogelijk, met als meest duurzame de gasverwarming met elektrische aandrijving. Ook kan er een extra tank aan toegevoegd worden door middel van een uitschuifsysteem in het frame. Zo kan er nog meer water meegenomen worden en krijgt de klant een machine op maat.

De machine kan uitgevoerd worden met een eigen lithiumbatterijpakket of aangesloten worden op een elektrisch voertuig. Ook kan de MCB 3.0 worden voorzien van een grotere pompopbrengst en een dubbele branderketel, zodat opbouw op een werktuigdrager in de grootste productgroep mogelijk is. Kortom, voor elke vraag die gaat om grootte, toepassing of aandrijving is maatwerk mogelijk.

Constante temperatuurregeling

De belangrijkste optimalisatie is het CTWF-systeem. Bij onkruidbestrijding met heet water weten we dat de watertemperatuur de belangrijkste factor is. Deze wordt gereguleerd door het CTWF-systeem (constant temperature water flow). Het gebruikte water heeft dus altijd de juiste temperatuur, ondanks verschillen in de temperatuur van het water in de tank en de buitentemperatuur. De gewenste temperatuur wordt nog sneller bereikt, gecontroleerd en continu aangepast. De gebruiker kan zich dus op het werk focussen; de machine doet de rest.


Het CTWF-systeem reguleert de watertemperatuur

De elektrisch aangedreven MCB 3.0 met gasketel en eigen lithiumbatterijpakket bevindt zich momenteel in de testfase en zal naar verwachting in 2021 leverbaar zijn. Ook de benzineaandrijving en dieselbrander met CTWF-systeem naderen hun voltooiing.

Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

download artikel

Tip de redactie

Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief.
AGENDA
Foire de Libramont
zondag 28 juli 2024
t/m woensdag 31 juli 2024
PlantariumGroen-Direkt Najaarseditie 2024
woensdag 21 augustus 2024
t/m donderdag 22 augustus 2024
Groentechniek Holland 2024
woensdag 11 september 2024
t/m zaterdag 14 september 2024
Future Green City 2024 in Utrecht
maandag 23 september 2024
t/m donderdag 26 september 2024
Vakbeurs Openbare Ruimte 2024
woensdag 25 september 2024
t/m donderdag 26 september 2024

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER