Whatsapp Facebook X LinkedIn Instagram RSS feed

De leukste planten voor in de stad

INGEZONDEN MEDEDELING
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Leontine Garcia, donderdag 17 december 2020
109 sec


Als je in de stad woont, heb je waarschijnlijk slechts een kleine tuin of balkon. Naast het groen van de stad wil je ook genieten van groen bij je eigen huis. Mooie groene kamerplanten staan er natuurlijk om bekend om een woning veel sfeer geven. Zo staan kamerplanten staan niet alleen gezellig in een woonkamer, studeerkamer of zelf in de slaapkamer, maar ze hebben nog veel meer voordelen. De groene planten zorgen voor ook voor een gezellige aankleding in de woning. Maar een ander groot voordeel is dat kamerplanten goed zijn voor je gezondheid. Kamerplanten kunnen namelijk de kamer waar ze staan vullen met lucht en zetten de koolstofdioxide om in zuurstof. Hierdoor ben je altijd verzekerd van schone lucht.


Wat voor andere voordelen hebben kamerplanten nog meer?
Naast frisse lucht hebben kamerplanten ook nog als voordeel dat ze zorgen voor een goede concentratie en focus. Uit onderzoek blijkt namelijk dat planten, voornamelijk groene planten op een werkvloer of in de studeerkamer zorgen voor het vergroten van concentratie. Daarnaast zorgen ze voor een schone lucht. Zo zijn er in het bijzonder luchtzuiverende planten. Een bijzonder voorbeeld is bijvoorbeeld de Graslelie. Deze kamerplant is door wetenschappers op een lijst gezet van planten die een luchtzuiverende werking hebben. Deze plant heeft de eigenschap dat ze giftige stoffen zoals benzeen tolueen of ammonia om kunnen zetten in schone lucht. Daarnaast maken veel planten ook gelukkiger. Hoe dat komt? Mensen worden vaak gelukkig van buiten zijn en de natuur. Door kamerplanten haal je niet alleen vrolijkheid in huis maar ook groen. Daarnaast is het wetenschappelijk bewezen dat zorgen voor een plant en zorgen dat deze in leven blijft het een mens ook gelukkig kan maken.

Welke kamerplanten kun je kopen?
Wat voor soort kamerplanten kun je kopen voor in de woonkamer, studeerkamer of slaapkamer?
Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor de krulvaren. Deze plant houdt de lucht ook schoon. Daarnaast is het een bijkomend voordeel dat de plant weinig zorg nodig heeft en de plant heeft een rustige uitstraling. Wil je liever een plant die niet snel dood gaat en weinig verzorging nodig heeft? Kies dan voor de Sansevieria. Het is een bijna onverwoestbare plant en heeft nog eens een bijzondere vorm. Wil je een echte blikvanger als kamerplant? Kies dan de Calathea uit. Dit is ook weer een luchtzuiverende kamerplant en heeft hele bijzondere bladeren. De plant heeft namelijk kleurige en bonte bladeren. En wat de plant ook nog bijzonder maakt is dat nachts de bladeren worden gesloten en morgens opent de plant zicht weer. Wil je dit meemaken, plaats hem dan vooral in het licht.

Lang genieten van kamerplanten? Zorg voor een goede verzorging
Wil je lang genieten van jouw kamerplanten? Dan is goede verzorging de belangrijkste tip. Het gaat vaak fout als mensen planten te weinig of juist teveel water of voeding geven. Zo heeft een cactus heel weinig water nodig. Niets voor niets leven die planten in het echt in de woestijn. Terwijl een andere plant zoals de woudreus weer veel water nodig hebt. Weet je niet zeker wat het beste voor jouw bloeiende kamerplant is? Check dan altijd de informatie die bij de kamerplant geleverd wordt.

Deze ingezonden mededeling valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie van Stad+Groen


Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

Tip de redactie

Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief.
AGENDA
Foire de Libramont
zondag 28 juli 2024
t/m woensdag 31 juli 2024
PlantariumGroen-Direkt Najaarseditie 2024
woensdag 21 augustus 2024
t/m donderdag 22 augustus 2024
Groentechniek Holland 2024
woensdag 11 september 2024
t/m zaterdag 14 september 2024
Future Green City 2024 in Utrecht
maandag 23 september 2024
t/m donderdag 26 september 2024
Vakbeurs Openbare Ruimte 2024
woensdag 25 september 2024
t/m donderdag 26 september 2024

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER