Whatsapp Facebook X LinkedIn Instagram RSS feed

GRIB 2.0: boomsoftware voor inspectie en uitvoering

ADVERTORIAL
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Douwe Vermeer, Bomenwacht Nederland, donderdag 2 september 2021
73 sec


Tool voor efficiënt boombeheer is vernieuwd

Om bomen zo goed mogelijk te kunnen beheren, is betrouwbare data erg belangrijk. En in een tijd waarin technologie een groot deel uitmaakt van ons dagelijks werk, leggen we deze data uiteraard digitaal vast. Maar stel dat je geen aansluitende beheersoftware hebt waarin je de data kunt verwerken? Met die uitdaging ging Bomenwacht Nederland aan de slag, om zelf goede boomsoftware te bouwen waarmee boombeheerders écht aan het werk kunnen. Maak kennis met GRIB 2.0!


GRIB, de tool voor maximaal efficiënt beheer van bomen, is namelijk compleet vernieuwd. Bij de ontwikkeling is rekening gehouden met drie belangrijke eisen: efficiëntie, kwaliteit en gebruiksvriendelijkheid. Hiermee heeft Bomenwacht Nederland een verbeterslag aangebracht in de app, maar deze variant biedt ook een actueel inzicht in de feiten van vandaag in één overzichtelijk dashboard, van inspectie tot uitvoering.

GRIB 2.0 Inspectie

Bij GRIB 2.0 Inspectie staat de boomveiligheidscontrole centraal. Door middel van een interactieve kaart worden de te inspecteren bomen duidelijk weergegeven. Na het aanklikken van een boompunt verschijnt het paspoort. Hierin worden alle kenmerken van de boom ingevuld.


Met deze verbeterde versie is een foute registratie van een inspectie niet meer mogelijk. En je kunt altijd in de applicatie doorwerken, zelfs op plaatsen zonder internetverbinding. Daarnaast wordt de kaart razendsnel geladen en kunnen meerdere boompunten tegelijkertijd worden geïnspecteerd.

GRIB 2.0 Uitvoering

GRIB 2.0 Uitvoering is een webapplicatie die bestemd is voor de werkzaamheden van snoeiers en toezichthouders. Bomen die in aanmerking komen om gesnoeid te worden, kunnen in deze app eenvoudig afgemeld worden. Zo ontstaat er een realtime overzicht van de uitgevoerde werkzaamheden. De toezichthouder kan in ditzelfde overzicht de gesnoeide bomen goedkeuren.

Een groot voordeel van deze versie 2.0 is dat een hele straat in één keer afgemeld kan worden; dat hoeft niet meer boom voor boom. Ook de uitgebreide filteropties zijn in GRIB Uitvoering verwerkt en je kunt er offline mee werken.


Voor meer informatie over GRIB kunt u contact opnemen met Douwe Vermeer, via (085) 822 80 10 of d.vermeer@bomenwacht.nl.

Vraag de gratis demo aan

Benieuwd welke handige nieuwe opties GRIB 2.0 nog meer te bieden heeft? Ervaar het zelf en vraag de gratis demo aan. Demo GRIB 2.0 Inspectie: inspectie-demo.grib.app. Demo GRIB 2.0 Uitvoering: uitvoering-demo.grib.app.

LEES OOK

Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

download artikel

Tip de redactie

Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief.
AGENDA
Foire de Libramont
zondag 28 juli 2024
t/m woensdag 31 juli 2024
PlantariumGroen-Direkt Najaarseditie 2024
woensdag 21 augustus 2024
t/m donderdag 22 augustus 2024
Groentechniek Holland 2024
woensdag 11 september 2024
t/m zaterdag 14 september 2024
Future Green City 2024 in Utrecht
maandag 23 september 2024
t/m donderdag 26 september 2024
Vakbeurs Openbare Ruimte 2024
woensdag 25 september 2024
t/m donderdag 26 september 2024

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER