Whatsapp Facebook X LinkedIn Instagram RSS feed

Spelen en bewegen, essentieel voor kinderen in ontwikkeling

ADVERTORIAL
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Nathalie Broeders, BOERplay, dinsdag 14 september 2021
75 sec


Speciaal om kinderen te stimuleren om hun verbeelding te gebruiken en rollenspelen te doen, lanceert BOERplay een nieuw inrichtingsconcept voor fantasierijk spelen. Dit wordt ondersteund door de nieuwe speeltoestellen van Figura Play. Op 22 en 23 september zijn de nieuwe sets van Figura Play te bewonderen op de Vakbeurs Openbare Ruimte in de Jaarbeurs te Utrecht.


Voor kinderen zijn spelen en bewegen essentieel om zich te ontwikkelen: sensomotorisch, sociaal-emotioneel en cognitief. In de eerste zeven jaar in het leven van een kind wordt 95 procent van de hersenstructuur vastgelegd. Deze vormt de basis voor de verdere ontwikkeling. Voor de ontwikkeling van kinderen is het belangrijk om ze uit te dagen, te stimuleren tot bewegen, om de eigen grenzen te verleggen en nieuwe ervaringen op te doen - en dus te leren. Buiten spelen draagt bij aan die ontwikkeling.

Fantasierijk spelen met Figura Play

Het inrichtingsconcept voor fantasierijk spelen biedt een totaalpakket aan mogelijkheden om fantasierijk spelen op speelplekken aan te moedigen, met een goede balans tussen een aantrekkelijke, kleurrijke en tot de verbeelding sprekende speelomgeving en voldoende ruimte voor eigen interpretatie en fantasie. Het concept zorgt voor nóg meer speelplezier en prikkeling van de fantasie met rollenspel en verbeeldingskracht. Het brede assortiment kleurrijke, speelse en gethematiseerde toestellen van Figura Play helpt kinderen bij het verzinnen van eigen verhalen.



Interactief en inclusief spelen

Door de speelse details en het rijke aanbod aan speelaanleidingen is er elke keer weer iets nieuws te ontdekken - om alleen te spelen, maar ook om samen met andere kinderen avonturen te beleven. De toestellen hebben gemakkelijk toegankelijke opgangen en speelwaarde op elk hoogteniveau - ideaal voor de inrichting van samenspeelplekken en het bevorderen van een inclusieve speelomgeving. Ook hebben de sets van Figura Play diverse interactieve elementen, die je kunt zoeken en activeren middels een app op je telefoon. Zo wordt samen spelen, met vriendjes of met je ouders, nog leuker! Ontdek en beleef nog meer speelplezier met de nieuwe fantasierijke speelsets van Figura Play.


Ben je ook op zoek naar een invulling voor een gethematiseerde speelplek en/of een samenspeelplek waar kinderen hun fantasie de vrije loop kunnen laten? Neem contact op voor een advies op maat of bezoek onze stand (hal 3, stand 3.6.46) op de Vakbeurs Openbare Ruimte.

LEES OOK

Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

download artikel

Tip de redactie

Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief.
AGENDA
Foire de Libramont
zondag 28 juli 2024
t/m woensdag 31 juli 2024
PlantariumGroen-Direkt Najaarseditie 2024
woensdag 21 augustus 2024
t/m donderdag 22 augustus 2024
Groentechniek Holland 2024
woensdag 11 september 2024
t/m zaterdag 14 september 2024
Future Green City 2024 in Utrecht
maandag 23 september 2024
t/m donderdag 26 september 2024
Vakbeurs Openbare Ruimte 2024
woensdag 25 september 2024
t/m donderdag 26 september 2024

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER