Whatsapp Facebook X LinkedIn Instagram RSS feed

Serviceteam overwint Japanse duizendknoop

ADVERTORIAL
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Queeny de Haan, King Rootbarrier, woensdag 22 december 2021
64 sec


Invasieve exoten, zoals Japanse duizendknoop, kunnen met hun wortelstokken en stengels veel schade aanrichten. Bij het bestrijden van deze onkruidsoorten is het besmettingsgevaar groot. Om geen enkel risico te nemen, is het dus noodzakelijk een geschikte bestrijdingsmethode te kiezen.


Voor grote, goed bereikbare haarden van Japanse duizendknoop is afdekken en inpakken met Dupont Plantex Platinium de geschiktste bestrijdingsmethode. Dit intrinsiek sterke onkruiddoek is speciaal ontwikkeld voor de bestrijding van Japanse duizendknoop. Het doek is water- en luchtdoorlatend, waardoor er geen erosie kan ontstaan en de omgeving volledig opnieuw kan worden ingericht, om zo de biodiversiteit te stimuleren. Ook onder het doek blijft de bodem gezond en stabiel en is de waterafvoer gewaarborgd.

Maatwerk

Het gespecialiseerde serviceteam van King Rootbarrier kan bij het plaatsen van dit onkruiddoek ondersteuning bieden met hun ervaring en kennis. Er wordt maatwerk geleverd op horizontale en verticale locaties, waarbij meerdere verbindingstechnieken toegepast kunnen worden. Hierbij is het mogelijk om een duizendknoopdepot te creëren of de haard op locatie in te pakken. Met deze methodes biedt King Rootbarrier een alternatief voor het afvoeren en/of laten vernietigen van dergelijke besmette grond.


Vrijwel ondoordringbare barrière

Het serviceteam verbindt de verschillende banen van het Dupont Plantex Platinium-onkruiddoek met de Broof-Tech stitch. Hierdoor ontstaat een vrijwel ondoordringbare barrière voor de invasieve Japanse duizendknoop. Aansluitend worden de aan elkaar genaaide doeken over de locatie uitgetrokken om in één keer de besmette grond af te dekken en in te pakken. De gehele oppervlakte kan daarna worden afgedekt met minimaal 25 cm schone grond, waardoor nieuw bodemleven kan ontstaan.


Om tot het best mogelijke resultaat te komen, kijkt het serviceteam voorafgaand altijd welke technieken inzetbaar zijn op de desbetreffende locatie. Het Dupont Plantex Platinium-onkruiddoek wordt op locatie geïnstalleerd. Hierdoor is het mogelijk om meerdere installatietechnieken te combineren. Het gespecialiseerde Rootbarrier-serviceteam werkt snel en effectief. Er wordt meegedacht over de beste oplossing; maatwerk leveren op locatie is mogelijk dankzij de kennis en ervaring van het team.

LEES OOK
Inpakken en wegwezen
11-11-2021 | ARTIKEL
115 sec

Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

download artikel

Tip de redactie

Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief.
AGENDA
Foire de Libramont
zondag 28 juli 2024
t/m woensdag 31 juli 2024
PlantariumGroen-Direkt Najaarseditie 2024
woensdag 21 augustus 2024
t/m donderdag 22 augustus 2024
Groentechniek Holland 2024
woensdag 11 september 2024
t/m zaterdag 14 september 2024
Future Green City 2024 in Utrecht
maandag 23 september 2024
t/m donderdag 26 september 2024
Vakbeurs Openbare Ruimte 2024
woensdag 25 september 2024
t/m donderdag 26 september 2024

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER