Whatsapp Facebook X LinkedIn Instagram RSS feed

Weer een mooie mix van ontmoeting, innovatie en kennisdeling voor bezoekers Groene Sector Vakbeurs 2022

ARTIKEL
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
donderdag 3 februari 2022
175 sec


De voorbereidingen voor de 22ste editie van de Groene Sector Vakbeurs in Evenementenhal Hardenberg zijn inmiddels in volle gang. 'De afgelopen maanden waren natuurlijk erg spannend. We hebben de beurs noodgedwongen moeten verplaatsen van januari naar maart. We kijken er reikhalzend naar uit', aldus Ramon Schlepers namens de Groene Sector Vakbeurs.

Foto: Seijbel Photography
Foto: Seijbel Photography

Gevarieerd aanbod met veel innovaties

De deelnemerslijst voor de komende beurs is zeer gevarieerd; nagenoeg ieder segment van de branche is vertegenwoordigd. Zo staan er ook deze editie zowel toeleveranciers die zich bezighouden met afwatering, bestrating, bodemverharding en gewasbescherming, als dienstverleners die inzetten op kennis, opleiding en advies voor de groenbranche.

Het doorschuiven van de beurs heeft zeker geen negatieve gevolgen gehad voor het aantal innovaties dat op de beursvloer wordt getoond. Sterker nog, het aanbod van productpresentaties en lanceringen is gevarieerd en de exposanten zijn erop gebrand om de bezoeker ook echt iets nieuws te laten zien. Zo heeft Tobroco-Giant zelfs een wereldprimeur in petto voor de Groene Sector Vakbeurs met de eerste elektrische trilplaten en stampers van Giant. Evert van den Broek, verantwoordelijk voor de marketing en communicatie van Tobroco-Giant, legt uit hoe het zo gekomen is: 'In juni 2021 hebben wij Ulbo Machinery overgenomen. Deze Nederlandse fabrikant van verdichtingsmachines is bekend van het merk Samac. Mede door deze overname konden we samen een elektrische trilplaat en trilstamper ontwikkelen, die hoveniers en groenaannemers perfect kunnen inzetten voor hun projecten. We maken gebruik van een Honda-elektromotor. Na een intensieve periode van ontwikkelen en testen heeft Tobroco-Giant als eerste Europese fabrikant toestemming van Honda Engines om onze elektrische trilplaat in productie te nemen. Daar zijn we enorm trots op.'


LEES OOK

Foto: Seijbel Photography

Innovatie-awards 2022

Dit jaar worden dan ook wederom twee innovatie-awards uitgereikt: één in de categorie Tuin- en parktechniek en één in de categorie Groene inrichting. Vorig jaar werden de prijzen gewonnen door Husqvarna met de Epos-robotmaaier en Sempergreen met de Biodiversiteitspakketten. De jury bestaat uit Sjoek van der Maarl (Stigas), Ralph Mens (Hortipoint), Marcel Muskens (VHG) en Bas van Elteren (Meker Tuinen). Zij maken eind deze maand bekend wie de drie genomineerden zijn.


LEES OOK

Inmiddels hebben al ruim 40 toeleveranciers hun innovaties aangemeld. De winnaars worden tijdens de eerste beursdag bekendgemaakt op het Duurzaamheidsplein. Ook de verkiezing van de duurzaamste hovenier kent deze keer twee categorieën: particuliere tuinen en openbaar groen. In de praktijk bleek het vaak lastig om bedrijven uit de verschillende groenmarkten met elkaar te vergelijken. Daarom heeft organisator Hortipoint besloten twee prijzen uit te reiken.

'Live' beleving nog belangrijker

Ramon Schlepers merkt dat de sector enorm uitkijkt naar eindelijk weer een fysiek evenement. Een bezoek aan de Groene Sector Vakbeurs blijkt voor groenprofessionals nog steeds van grote toegevoegde waarde. 'Groenprofessionals leggen nieuwe contacten en leren meer over het vak. Tegelijk kun je op een beurs producten "live" beleven. Je voelt hoe stevig en zwaar ze zijn en ziet precies hoe ze werken. Zo krijg je letterlijk en figuurlijk een beter beeld bij een product. Of het nu gaat om bamboe vlonderplanken of de nieuwste zitmaaiers.'


Ook voor start-up Lula is de Groene Sector Vakbeurs hét platform om zijn innovatieve producten te presenteren. Deze editie is er namelijk voor het eerst een speciale start-upzone op de beursvloer ingericht. 'Het heeft lang geduurd, maar het is een feest om nu eindelijk in het echt te kunnen laten zien wat wij maken, vakmensen kennis te laten maken met onze cocktail van duurzaam, klasse en praktisch', vertelt oprichter Marieke Homans enthousiast.

Foto: Seijbel Photography
Organisator Easyfairs speelt tijdens de komende editie verder in op het vergroten van de live-beleving door op het buitenterrein een testparcours in te richten. Bezoekers kunnen daar op een laagdrempelige manier een aantal nieuwe modellen voertuigen en machines testen. Verder mogen groenprofessionals rekenen op meer beleving tijdens de kennissessies. Zo vinden op het Waterplein in hal 4 (dat in het teken staat van zwemvijvers, afwatering en beregening) lezingen plaats in een kennistheater midden in een zwemvijver. Bezoekers krijgen daar echt het gevoel dat ze op het water zitten.

Duurzaamheid en personeel en arbeid blijven belangrijkste thema's

Naast praktische kennissessies over urgente thema's als duurzaamheid, klimaatadaptie en biodiversiteit, blijft ook een thema als personeel en arbeid hoog op de agenda staan. Dit jaar wordt binnen dit erg brede thema de focus gelegd op ontwikkeling en het optimaal benutten van bestaand talent in de sector. Met andere woorden: hoe zorg je ervoor als sector dat talentvolle groenprofessionals ook in de toekomst voor de sector behouden blijven? Groenprofessionals, aankomende groenprofessionals, toeleveranciers en dienstverleners gaan hierover in gesprek in een informele setting, in het Groene Sector Café in hal 3. Uiteindelijk blijft ontmoeting in een prettige sfeer een van de belangrijkste pijlers onder de Groene Sector Vakbeurs.


De 22ste editie van de Groene Sector Vakbeurs in Evenementenhal Hardenberg is op 8, 9 en 10 maart 2022 te bezoeken van 13.00 tot 21.00 uur. Jaarlijks komen gemiddeld ruim 15.000 professionals uit de groene sector op de vakbeurs af: hoveniers, grootgroenvoorzieners, boomkwekers, boomverzorgers, vertegenwoordigers van tuincentra, tuin- en landschapsarchitecten en beslissers in de gemeentelijke groenvoorziening. Daarnaast weten ook bezoekers die werkzaam zijn op het gebied van bestrating, sociale werkvoorzieningen en vijveraanleg de weg naar de Groene Sector Vakbeurs te vinden. Voor meer informatie: www.groenesector.nl.

Foto: Seijbel Photography
LEES OOK
Groene Sector Vakbeurs maart 2022
16-12-2021 | AGENDA
26 sec

Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Johan Spijker
Thursday 10 February 2022
krijgen we nog tickets toe gestuurd
mvg hoveniersbedrijf Spijker & Prins
FemkeDe Groene Sector Vakbeurs 2022
Friday 11 February 2022
Tickets voor De Groene Sector Vakbeurs zijn te bestellen via onze website: https://www.groenesector.nl/tickets.

Ook vallen onze uitnodigingskaarten in de week van 21 februari op de deurmat. Bij vragen kunt u ons altijd een mail sturen: info-groenesector@easyfairs.com.

download artikel

Tip de redactie

Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief.
AGENDA
Foire de Libramont
zondag 28 juli 2024
t/m woensdag 31 juli 2024
PlantariumGroen-Direkt Najaarseditie 2024
woensdag 21 augustus 2024
t/m donderdag 22 augustus 2024
Groentechniek Holland 2024
woensdag 11 september 2024
t/m zaterdag 14 september 2024
Future Green City 2024 in Utrecht
maandag 23 september 2024
t/m donderdag 26 september 2024
Vakbeurs Openbare Ruimte 2024
woensdag 25 september 2024
t/m donderdag 26 september 2024

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER