Whatsapp Facebook X LinkedIn Instagram RSS feed

GTH 2022: Het zero-emissionplatform van Stihl

ARTIKEL
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Peter Jansen, donderdag 18 augustus 2022
118 sec


'GroenTechniek Holland is een buitenbeurs en in tegenstelling tot expobeurzen echt een demonstratiebeurs. Daarmee biedt GTH bezoekers de gelegenheid om met de eindgebruiker in contact te komen en dat vinden wij belangrijk.' Aan het woord is Tommy Nagtegaal van Stihl. 'Wij gebruiken onze standruimte dan ook om volop demonstraties te geven en geïnteresseerden te laten zien hoe de machines werken en welke oplossingen wij aanbieden - die zij natuurlijk ook zelf kunnen testen.'

Tommy Nagtegaal van Stihl
Tommy Nagtegaal van Stihl

Stihl presenteert onder meer de volgende innovaties:

• De MSA220T is een accukettingzaag, specifiek voor boomverzorging, die qua vermogen een-op-een vergelijkbaar is met de krachtigste benzinekettingzaag, de MS201T. Naast het hoge zaagvermogen en de kwalitatieve en robuuste bouw, biedt de C-O-uitvoering ook een oliesensor met led-indicatie.

• Hiernaast presenteert Stihl de MSA300, een allround kettingzaag voor algemeen zaag- en snoeiwerk. Nagtegaal: 'Dit is de eerste professionele accukettingzaag met een vermogen van 3 kW. Met deze zaag kun je ook vellingen doen. Naast de op-en-top professionele bouw en bediening is ook de ergonomie een groot voordeel. Met een geavanceerd AV-systeem en ledcockpit is dit de eerste professionele allround accukettingzaag op de markt.'

• Voor deze zaag ontwikkelde Stihl een speciale accu, de AP500S. Deze is uitgerust met nieuwe celtechnologie; dat betekent dat de accu platte gelamineerde cellen heeft in plaats van ronde cellen. Zo kan er meer energie in een accu van dezelfde maat en met nagenoeg hetzelfde gewicht. Het outputvermogen is 3 kW. Bovendien heeft deze AP500S-accu een dubbele levensduur: 2500 laadcycli in plaats van 1250; dat komt neer op een levensduur van meer dan tien jaar. Deze accu past op alle machines uit de AP-lijn, maar genereert dit vermogen van 3 kW alleen op de MSA300.

• Voor al deze elektrisch aangestuurde machines en gereedschappen zijn laadmogelijkheden nodig. Stihl ontwikkelde daarvoor de mobiele power supply PS3000. De accu's kunnen in, maar ook buiten het voertuig worden opgeladen. De PS3000 heeft een capaciteit van 2100 watturen, wat betekent dat er anderhalve rugaccu of zes à zeven AP300S-accu's mee opgeladen kunnen worden. De PS3000 kan zo mee het bos in, waardoor de hovenier zelfvoorzienend is en niemand hoeft te vragen om elektriciteit. De power supply is stof- en waterdicht en kan daardoor ook in de regen staan. Het gewicht is 19 kg. Daarmee heeft deze stroomvoorziening de hoogste vermogen-gewichtsverhouding, met een outputvermogen van 3,7 kWh.

• De BGA300-accubladblazer is de eerste ruggedragen accubladblazer met hetzelfde vermogen als de benzinevariant. Het blaasvermogen is 26 Newton bij een luchtsnelheid van 86 m/s. De machine wordt aangedreven met een ruggedragen accu. Stihl adviseert de AR3000L te gebruiken, omdat de bladblazer veel vermogen vraagt. Het gewicht van het totale pakket komt overeen met dat van de benzineblazer. Op het hoogste blaasvermogen kan er twee uur mee gewerkt worden. Naast de zero emissie maakt de blazer ook veel minder geluid. Dankzij een geluiddemper is het de stilste bladblazer, met een geluidsdrukniveau van slechts 84 dBA.

• In de stand is verder te zien hoe een duurzame bedrijfswageninrichting eruit zou kunnen zien, met de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van accu en ook fleetmanagement, waarmee allerhande data verzameld kunnen worden. Stihl werkt ook samen met een leverancier van car-trackingsystemen, om gps te kunnen koppelen voor realtime informatie.


Nagtegaal besluit: 'We bieden een totaaloplossing. Een uitgebreide presentatie daarvan kan iedere bezoeker komen bekijken op de beurs.'

Stihl laat deze innovaties zien op veld D in stand 9.02. Op zaterdag 17 september vindt ook het Stihl Timbersports-event plaats, het kampioenschap met zes disciplines waarbij deelnemers hun vaardigheden met bijl en kettingzaag laten zien. Een spektakel! Timbersports wordt gehouden naast de stand van Stihl.

LEES OOK
Benelux kampioenschap Timbersports op GTH
11-07-2022 | NIEUWS
37 sec

Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

download artikel

Tip de redactie

Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief.
AGENDA
Foire de Libramont
zondag 28 juli 2024
t/m woensdag 31 juli 2024
PlantariumGroen-Direkt Najaarseditie 2024
woensdag 21 augustus 2024
t/m donderdag 22 augustus 2024
Groentechniek Holland 2024
woensdag 11 september 2024
t/m zaterdag 14 september 2024
Future Green City 2024 in Utrecht
maandag 23 september 2024
t/m donderdag 26 september 2024
Vakbeurs Openbare Ruimte 2024
woensdag 25 september 2024
t/m donderdag 26 september 2024

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER