Whatsapp Facebook X LinkedIn Instagram RSS feed

Hand in hand kameraden

ARTIKEL
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
maandag 3 oktober 2022
99 sec


Wordt u soms ook zo moe van al dat negatieve gezeur, gezeik en geëmmer waarmee we ons in Nederland toch vaak laten omringen. Let maar op: wanneer kun je nu in een appje, een nieuwsbericht of een tweet een compliment lezen? Als echte Nederlanders vinden we het vooral belangrijk om te zeggen wat we denken. Zelfs als dit betekent dat we een medemens of gesprekspartner nodeloos beledigen. Op de bekende socialemediakanalen is dat helemaal usance, maar de media kunnen er ook wat van. Gewoon zeggen dat iets eigenlijk goed is, is waarschijnlijk saai of je eer te na, als zogenaamd kritisch journalist.


Begrijp me goed: ik ben voor een kritische pers. Dit motto probeer ik zelf ook uit te dragen, maar ik heb nu vaak het idee dat kritiek in ons land heel erg op de persoon gericht is en er slechts zelden gekeken wordt naar het grotere geheel. 'Onze regering en minister zus of zo heeft geen visie' wordt dan heel makkelijk gezegd. Misschien is dat wel zo, maar hoe komt het dan dat zo'n beetje alle Europese landen tegen dezelfde problemen aanlopen? Ligt dat daar ook allemaal eenzijdig aan een specifiek ministertje die geen visie heeft. Het grote nadeel van dit elkaar constant de maat nemen, is dat iedereen ook bang wordt om überhaupt iets te doen en daarom maar niets doet.

Het grote nadeel van dit elkaar constant de maat nemen, is dat iedereen ook bang wordt om überhaupt iets te doen en daarom maar niets doet

Ik houd hierover op. Tijd voor iets positiefs. En dat hebben we in deze uitgave uitgebreid in de aanbieding. Een half jaar geleden zochten wij contact met Rotterdam voor het project 'Rotterdam, proeftuin van de duurzame Stad'. Dat hebben we geweten. Ongeveer de helft van deze uitgave is gevuld met leuke, innovatieve, maar vooral duurzame projecten die in Rotterdam zijn ontwikkeld. De bedoeling is duidelijk: laat je hierdoor inspireren en probeer zoveel mogelijk van de kennis en ervaring, die in Rotterdam is opgedaan, mee te nemen naar jouw eigen stad of dorp. Wij hebben overigens niet gezocht naar honderd procent nieuwe dingen. Ook innovaties die al wat langer onderweg zijn, waren welkom. Ik denk overigens dat we deze special met gemak twee keer zo dik hadden kunnen maken. Heel veel innovatieve vondsten hebben wij door papier- en tijdgebrek ook weer afgeschoven.

Wat geldt voor Rotterdam, geldt ook voor de Floriade: laat je inspireren en probeer zoveel mogelijk innovaties mee te nemen naar je eigen stad of dorp

Ook positief is het artikel dat wij schreven over de Floriade. Klaas Kiekebos van Donker belde ons op met de opmerking dat hij graag een positief tegengeluid tegen de muur van negatieve berichtgeving over de Floriade wilde laten horen. Ik ben er zelf geweest om Klaas te interviewen en de Floriade is echt de moeite waard. Wat geldt voor Rotterdam, geldt ook voor de Floriade: laat je inspireren en probeer zoveel mogelijk innovaties mee te nemen naar jouw eigen stad of dorp.

Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

download artikel

Tip de redactie

Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief.
AGENDA
Foire de Libramont
zondag 28 juli 2024
t/m woensdag 31 juli 2024
PlantariumGroen-Direkt Najaarseditie 2024
woensdag 21 augustus 2024
t/m donderdag 22 augustus 2024
Groentechniek Holland 2024
woensdag 11 september 2024
t/m zaterdag 14 september 2024
Future Green City 2024 in Utrecht
maandag 23 september 2024
t/m donderdag 26 september 2024
Vakbeurs Openbare Ruimte 2024
woensdag 25 september 2024
t/m donderdag 26 september 2024

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER