Whatsapp Facebook X LinkedIn Instagram RSS feed

De GroenwerkApp

ADVERTORIAL
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Emil Roes - NieuwlandGeo, vrijdag 6 januari 2023
131 sec


Als je moet weten wie wat wanneer waar moet doen.

Al jaren werken aannemers met de MaaiApp van NieuwlandGeo vanwege het grote gemak waarmee de uit te voeren werkzaamheden in de kaart zijn te vinden. In de werkvoorbereiding en voor het overzicht van uitgevoerd en nog ingepland werk is de actuele kaart op het kantoor te raadplegen en aan te passen.Als de MaaiApp voor het maaien zo'n goed hulpmiddel is, waarom gebruiken we de App dan niet ook voor andere werkzaamheden, vroegen meerdere aannemers zich af.

Ja, waarom niet? Daarmee was de GroenwerkApp geboren. De GroenwerkApp wordt nu ingezet voor verschillende werkzaamheden in de openbare ruimte: maaien, groenonderhoud, meldingen, exotenbestrijding, snoeien, baggeren, bestrijding eikenprocessierups, stortlocaties/hoopjes, inspecties, schouw, onderhoud straatmeubilair, VTA-boominspecties, etc.
In dit artikel bespreken we drie voorbeelden.



Maaien

Het onderhouden van duizenden kilometers watergangen in een omvangrijk beheergebied is een flinke uitdaging. Het Hoogheemraadschap van Rijnland besteedt dit werk uit aan verschillende aannemers en houdt daarop zelf het toezicht. Het hoogheemraadschap wilde een beproefde app inzetten, zodat ze niet zelf iets hoefden te ontwikkelen en te beheren.
De reacties op het werken met de app en de interactieve kantoorkaart zijn positief: snel en simpel in gebruik, overzichtelijk en eenduidig, precies kunnen zien waar, wat en tot hoever gemaaid moet worden, minder administratieve rompslomp en een veel effectievere onderlinge communicatie. Bovendien heeft Rijnland op kantoor direct het gewenste inzicht in de voortgang van de werkzaamheden.


Toezicht en overzicht

Voor de aansturing van het werk gebruikt het hoogheemraadschap een beheerkaart waarin de aannemers de uit te voeren werkzaamheden op de kaart nauwkeurig terugvinden. De aannemers hebben toegang tot de app met daarin hun eigen werkgebied. Zij maken gebruik van de GroenwerkApp voor de registratie van het uitgevoerde werk, voor meldingen over het werk, voor invoer van de locatie van maaiselhoopjes en het overzicht van het uitgevoerde werk.
Het hoogheemraadschap en de aannemers hebben zo op eenduidige wijze alle werkzaamheden in kaart en op ieder gewenst moment is er een volledig en up-to-date overzicht van de voortgang van de werkzaamheden in het hele beheergebied.


Bestrijding eikenprocessierups

De eikenprocessierups zorgt op veel plaatsen voor overlast. In vakantieparken waar veel spelende kinderen zijn, wil je ze natuurlijk zo snel mogelijk bestrijden. De Rupsendokter heeft zich hierin gespecialiseerd. Als er op de receptie van vakantiepark EuroParcs Zuiderzee een melding komt van een rupsennest, dan rukt de bestrijdingswagen uit. De bestrijder voert de locatie in op de GroenwerkApp en plaatst er een foto vóór en een foto na de behandeling bij. Op de receptie kunnen ze op de kaart zien op welke plekken de nesten zijn behandeld. Zo kunnen ze parkbewoners snel geruststellen. De Rupsendokter legt aan zijn opdrachtgever verantwoording af en kan eenvoudig factureren op basis van de uitgevoerde werkzaamheden.



Exotenbestrijding

Invasieve exoten zijn de schrik voor veel gemeenten. Het bestrijden van deze wilde groeiers is vaak een langdurig proces. Weed Free Service bestrijdt voor een groot aantal gemeenten exoten, zoals de berenklauw en de Japanse duizendknoop. De locaties worden door de gemeenten aangeleverd en worden in de voorbereiderskaart ondergebracht. De voorbereider zet vervolgens de locaties in de planning, waardoor de uitvoerders weten waar ze naartoe moeten. In de GroenwerkApp plaatsen ze een foto van voor en na de behandeling en melden vervolgens de werkzaamheden per locatie af. Is er iets bijzonders aan de hand, dan maken ze daar een melding van. Zo weten ze op kantoor wat de status van de werkzaamheden is en kan de opdrachtgever op een meekijkkaart zien hoe de werkzaamheden vorderen.



De GroenwerkApp ondersteunt alle betrokkenen bij de werkzaamheden: werkvoorbereider, uitvoerder en toezichthouder/opdrachtgever. Het volledige werkproces is in de app geconfigureerd en alle informatie is digitaal beschikbaar. Het gebruik van de GroenwerkApp en de online beheer- en meekijkkaart zorgen ervoor dat onderlinge communicatie sneller verloopt en de status van de werkzaamheden overzichtelijk is voor alle betrokkenen.

Lees meer op: www.groenwerkapp.nl

NieuwlandGeo presenteert de MaaiApp tijdens de Groene Sector Vakbeurs. Het bedrijf is op 10, 11 en 12 januari te bezoeken in stand 491 in de Evenementenhal te Hardenberg.

Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

download artikel

Tip de redactie

Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief.
AGENDA
Foire de Libramont
zondag 28 juli 2024
t/m woensdag 31 juli 2024
PlantariumGroen-Direkt Najaarseditie 2024
woensdag 21 augustus 2024
t/m donderdag 22 augustus 2024
Groentechniek Holland 2024
woensdag 11 september 2024
t/m zaterdag 14 september 2024
Future Green City 2024 in Utrecht
maandag 23 september 2024
t/m donderdag 26 september 2024
Vakbeurs Openbare Ruimte 2024
woensdag 25 september 2024
t/m donderdag 26 september 2024

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER