Whatsapp Facebook X LinkedIn Instagram RSS feed

Valentijn

ARTIKEL
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Hein van Iersel, dinsdag 14 februari 2023
69 sec


Ik kreeg pasgeleden een uitnodiging om in de gemeente Beekdalen een masterclass over aanbesteden en samenwerken bij te wonen. Superleuk om te doen en hartstikke interessant om met een club van iets van dertig aannemers en ambtenaren in alle openheid over het beheer van de openbare ruimte te sparren. Wat me het meest is opgevallen van die sessie? Het klinkt een beetje suf, maar het meest opvallende was vooral dat de aanwezigen het vooral heel erg met elkaar eens waren. Misschien komt het door het feit dat ik deze column schrijf op Valentijnsdag, maar het enige wat miste waren de bloemen, die de heren hevig blozend aan elkaar aanreikten.


Misschien komt het door het feit dat ik deze column schrijf op Valentijnsdag, maar het enige wat miste waren de bloemen, die de heren hevig blozend aan elkaar aanreikten.

Ik kan er niets aan doen, maar een parallel met de verhouding tussen de Nederlandse politiek en de Nederlandse burger drong zich erg aan mij op. In de politiek worden verschillen tussen mensen en doelgroepen vaak kunstmatig versterkt, terwijl er in de dagelijkse praktijk vaak heel veel respect is voor elkaars standpunt. Aannemers beseffen prima dat groenbeheerders waar voor hun geld verwachten. En groenbeheerders begrijpen evengoed dat een aannemer centen moet verdienen.

Aannemers beseffen prima dat groenbeheerders waar voor hun geld verwachten. En groenbeheerders begrijpen evengoed dat een aannemer centen moet verdienen.

Het enige moment waarop iets van tweespalt te merken was, was toen beide docenten daar min of meer op aanstuurden en ambtenaren stimuleerden om vooral assertief in de samenwerking te staan. Ik had overigens niet het idee dat de aanwezige aannemers en groenbeheerders hierdoor geïnspireerd werden. Daar was de opinie: laat de regels, maar mooi de regels. Wij knappen het onderling met wederzijds respect voor elkaars belangen wel op.

Is er dan helemaal niets aan de hand met betrekking tot aanbesteden? Nee, natuurlijk niet. Onze sector heeft op dit moment te maken met een enorme krapte op de arbeidsmarkt en de acquisitie van nieuw werk is voor een aannemer op dit moment waarschijnlijk makkelijker dan het de afgelopen tientallen jaren ooit geweest is.

Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

download artikel

Tip de redactie

Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief.
AGENDA
Foire de Libramont
zondag 28 juli 2024
t/m woensdag 31 juli 2024
PlantariumGroen-Direkt Najaarseditie 2024
woensdag 21 augustus 2024
t/m donderdag 22 augustus 2024
Groentechniek Holland 2024
woensdag 11 september 2024
t/m zaterdag 14 september 2024
Future Green City 2024 in Utrecht
maandag 23 september 2024
t/m donderdag 26 september 2024
Vakbeurs Openbare Ruimte 2024
woensdag 25 september 2024
t/m donderdag 26 september 2024

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER