Whatsapp Facebook X LinkedIn Instagram RSS feed

Weed Free Service presenteert een elektrische onkruidbestrijder met een bereik van 8 meter

NIEUWS
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Ralf Pijnenburg, donderdag 23 februari 2023
45 sec


Weed Free Service introduceert een tractor met een XPower bestrijdingsunit aan een draaiarm. Met deze elektrische exotenbestrijdingscombinatie kunnen vanaf april berenklauwen, de Japanse duizendknoop en jakobskruid op milieuvriendelijke wijze worden bestreden. De tractor is volgens Weed Free Service inzetbaar op vele fronten.

De elektrische onkruidbestrijdingscombinatie XPower XPA bereikt met maai-arm praktisch alle (snel)wegen, taluds en waterkanten.
De elektrische onkruidbestrijdingscombinatie XPower XPA bereikt met maai-arm praktisch alle (snel)wegen, taluds en waterkanten.

De elektrische bestrijdingsunit XPower XPA heeft een werkbreedte van 1,20 meter. In combinatie met de New Holland-tractor, geleverd door Broekens, en de draaiarm bestrijdt de bestuurder vanaf één plek 8 meter aan berenklauwen en ander onkruid. De elektrische onkruidbestrijder moet het werk van wegenbeheerders, waterschappen en natuurorganisaties een stuk makkelijker maken. De XPower units vernietigen onkruidplanten met pulserende elektriciteitsstoten, die doordringen tot de wortel van de plant. Dit minimaliseert volgens Weed Free Service de kans op hergroei. Bovendien is de methode weersonafhankelijk.

Bestuurders van de tractor krijgen een tweedaagse training.

Veiligheid staat voorop

De elektrische bestrijdingsunit kan niet met hoogspanning in de lucht zweven. Fabrikant van de draaiarm Verschueren heeft weegcellen op de unit geplaatst. Deze cellen meten de druk op de bodem. Wanneer de draaiarm wordt opgetild, valt de spanning weg. Omdat veiligheid in alles voorop staat, krijgen bestuurders van de tractor een tweedaagse training. Ze leren over de machine, het werken met elektriciteit en hoe ze een veilige werkomgeving creëren voor zichzelf en omstanders.


LEES OOK

Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Tinka Chabot
Friday 24 February 2023
Ik vraag me af waarom Jacobs kruiskruid bestreden moet worden. Dat is een zeer interessante plant voor bijen en vlinders. Dit is géén invasieve exoot. Alleen in gedroogde vorm is hij schadelijk voor paarden, maar het aantal sterf- of ziektegevallen is verwaarloosbaar. Hij verdwijnt ook weer vanzelf als de bodem zich ontwikkeld. We hoeven niet altijd rekening te houden met boeren, toch?

Tip de redactie

Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief.
AGENDA
Foire de Libramont
zondag 28 juli 2024
t/m woensdag 31 juli 2024
PlantariumGroen-Direkt Najaarseditie 2024
woensdag 21 augustus 2024
t/m donderdag 22 augustus 2024
Groentechniek Holland 2024
woensdag 11 september 2024
t/m zaterdag 14 september 2024
Future Green City 2024 in Utrecht
maandag 23 september 2024
t/m donderdag 26 september 2024
Vakbeurs Openbare Ruimte 2024
woensdag 25 september 2024
t/m donderdag 26 september 2024

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER