Whatsapp Facebook X LinkedIn Instagram RSS feed

Start herstelwerkzaamheden na hoogwaterschade bij Stuwweg Maas

NIEUWS
MARKT & ACTUEEL
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Wijnand Meijboom, vrijdag 23 februari 2024
66 sec


Op woensdag 21 februari start idverde Realisatie, team PCN Maas, in opdracht van Rijkswaterstaat met de hersteloperatie na de hoogwaterschade bij de Stuwweg in Maastricht. De werkzaamheden tijdens deze complexe operatie zullen naar alle waarschijnlijkheid zo'n 6 tot 8 weken duren.


Op 3 januari werd een noodsituatie gemeld bij de overlaatdam nabij de Stuwweg in Maastricht. Deze dam, die normaal gesproken voor stilstaand water zorgt waar woonboten liggen, bleek beschadigd over een breedte van 50 meter. Dit kwam door een korte hoogwaterperiode rondom kerst, gevolgd door een hogere waterafvoerpiek voor de Maas begin 2024.

Sterke waterstroom

De doorbraak van de dam veroorzaakte een sterke waterstroom, waardoor het risico ontstond dat woonboten los zouden raken. De woonbootbewoners zijn uit veiligheidsoverwegingen geëvacueerd in een operatie gecoördineerd door de brandweer, politie en veiligheidsregio. Vanaf dat moment werkte idverde Realisatie, team PCN Maas intensief samen met diverse partijen om de gevolgen van de hoogwaterschade aan te pakken. In de nacht van 3 en 4 januari raakte één woonboot los en dreef tegen de brug van de Stuwweg, waardoor de brug werd afgesloten voor verkeer wegens instortgevaar. Lees hier meer: hersteloperatie aan de Stuwweg bij Maastricht


Tijdelijke verbinding

De komende zes tot acht weken worden de volgende herstel- en verstevigingswerkzaamheden uitgevoerd: stabiliseren van de beschadigde brug, bergen van de woonboot die tegen de brug gedreven is, een plan opstellen voor het repareren of vervangen van de beschadigde brug. Een tijdelijke verbinding realiseren voor het verkeer van de Oude Smeermaeserweg / Bosscherweg naar de Stuwweg, ter vervanging van de veerpont,totdat de beschadigde brug hersteld is.


Onderaannemers

Om de herstelwerkzaamheden uit te kunnen voeren werkt idverde nauw samen met verschillende partijen als o.a. Mammoet, van den Biggelaar, Oceaa en diverse andere onderaannemers. In totaal zijn er zo'n dertig mensen ingehuurd om deze uitdagende opdracht te kunnen voltooien. Benieuwd naar de voortgang en uitvoering van de werkzaamheden op locatie? Via socialemediakanalen op LinkedIn, Instagram en Facebook zal idverde de komende weken op verschillende momenten foto's en video's delen.


Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

Tip de redactie

Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief.
AGENDA
Foire de Libramont
zondag 28 juli 2024
t/m woensdag 31 juli 2024
PlantariumGroen-Direkt Najaarseditie 2024
woensdag 21 augustus 2024
t/m donderdag 22 augustus 2024
Groentechniek Holland 2024
woensdag 11 september 2024
t/m zaterdag 14 september 2024
Future Green City 2024 in Utrecht
maandag 23 september 2024
t/m donderdag 26 september 2024
Vakbeurs Openbare Ruimte 2024
woensdag 25 september 2024
t/m donderdag 26 september 2024

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER