Whatsapp Facebook X LinkedIn Instagram RSS feed

MKB Infra en Cumela Nederland willen per 1 januari 2025 fuseren

NIEUWS
MARKT & ACTUEEL
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Heleen Kommers, donderdag 23 mei 2024
57 sec


MKB Infra en Cumela Nederland hebben aangekondigd dat ze per 1 januari 2025 willen fuseren. Deze juridische fusie is bedoeld om de belangen en dienstverlening voor hun leden te verbeteren. De plannen moeten nog worden goedgekeurd door de leden van beide organisaties.

De Vereniging van Infrabedrijven MKB Infra en Cumela Nederland hebben een intentieverklaring ondertekend om per 1 januari 2025 te fuseren
De Vereniging van Infrabedrijven MKB Infra en Cumela Nederland hebben een intentieverklaring ondertekend om per 1 januari 2025 te fuseren

MKB Infra en Cumela Nederland delen een visie op de toekomst van de infrabranche. Ze zien de fusie als een manier om sterker te staan in een veranderende politieke en economische omgeving. Ze willen hiermee de stem van hun leden beter laten horen.

Als brancheorganisatie sterker worden

Carolien van Vliet, voorzitter van Cumela Nederland, is positief over de fusie en ziet het als een kans om als brancheorganisatie sterker te worden. Ze waardeert het initiatief van MKB INFRA en vindt dat de twee organisaties goed bij elkaar passen.


Belangen van leden beter beschermen

Philip van Nieuwenhuizen, voorzitter en directeur van MKB Infra, benadrukt dat de samenwerking de belangen van hun leden beter zal beschermen. Door samen te gaan met Cumela Nederland, ontstaat een groter netwerk van bedrijven in de buitenruimte, wat voordelen biedt voor de toekomst. Hij ziet de fusie als een win-winsituatie die inspeelt op de behoeften van hun achterban.


Sterker in een versplinterde politieke omgeving

Leo de Boer, algemeen directeur van Cumela Nederland, zegt dat de fusie helpt om sterker te staan in een versplinterde politieke omgeving. Hij wijst op de groeiende invloed van Europa en benadrukt het belang van een krachtige vertegenwoordiging van hun leden. De fusie ondersteunt hun ontwikkeling tot een belangrijke speler in de sectoren Groen, Grond en Infra.


Nieuwe sectie

Na de fusie komt er een nieuwe sectie binnen Cumela Nederland voor de infra, waarin de identiteit en ideeën van de MKB Infra-leden behouden blijven.


Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

Tip de redactie

Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief.
AGENDA
Foire de Libramont
zondag 28 juli 2024
t/m woensdag 31 juli 2024
PlantariumGroen-Direkt Najaarseditie 2024
woensdag 21 augustus 2024
t/m donderdag 22 augustus 2024
Groentechniek Holland 2024
woensdag 11 september 2024
t/m zaterdag 14 september 2024
Future Green City 2024 in Utrecht
maandag 23 september 2024
t/m donderdag 26 september 2024

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER