Whatsapp Facebook X LinkedIn Instagram RSS feed

Major Equipment komt met Europese primeur: de Major Hedge Cutter MJ39-143D

ARTIKEL
TUIN- EN PARKTECHNIEK
MARKT & ACTUEEL
PRODUCTNIEUWS
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Emiel te Walvaart, donderdag 5 september 2024
166 sec


Behalve de nieuwe heggensnoeier/maaimachine zijn er genoeg andere interessante blikvangers

Major Hedge cutter MJ39-143D
Major Hedge cutter MJ39-143D

Major Equipment trekt weer met een select gezelschap machines uit zijn assortiment naar GroenTechniek Holland. De Ierse machinefabrikant komt bovendien met een heuse primeur voor het Europese vasteland. Het betreft de Major Hedge Cutter MJ39-143D, een nieuwe heggensnoeier/maaimachine en de kleinste machine uit het uitgebreide Major-aanbod tot nu toe. Bijzonder is dat hij hout tot 5 centimeter dik kan maaien of knippen. Daarnaast zijn er genoeg andere blikvangers van Major te zien, zoals Major Flexwing MJ38-540-maaimachine en de Major Topper MJ48-270-weidebloter.

Major Equipment is vertegenwoordigd op de stand van de Nederlandse importeur Zonna (AgroTechniek Holland, stand 8.22, die gelijktijdig met GroenTechniek Holland plaatsvindt). Hier zal een mooie afspiegeling van het machineaanbod van Major te zien zijn. De meest actuele noviteit die Major gaat tonen, is de Major Hedge Cutter MJ39-143D, een nieuwe heggensnoeier/maaimachine. Het is een primeur van de Ierse fabrikant voor het Europese vasteland. 'De gloednieuwe hedge cutter is al wel twee seizoenen getest in grotere aantallen op de Iers-Engelse markt. We hebben er zodoende veel ervaring mee opgedaan. We hebben bewust gewacht met de lancering van de hedge cutter totdat alle kinderziektes eruit waren,' vertelt Johannes Ballast (European machinery sales bij Major Equipment). 'Het is de kleinste machine die we nu hebben. We besteden er extra aandacht aan omdat we hiermee meer mensen willen aanspreken en een nieuwe markt willen aanboren.'

Hout tot 5 centimeter dik

De MJ39 Hedge Cutter zorgt voor een egale uitstraling van heggen, struiken en bermen bij hoge voorwaartse snelheden dankzij de indrukwekkende 'blender-stijl' mulch-mogelijkheden van de roterende kop. De aandrijflijn van de versnellingsbak drijft dubbele rotoren en acht overlappende messen aan voor een nette afwerking bij het verdunnen van materiaal of het verwijderen van dicht struikgewas, alles in één beweging.

De MJ39-143D is in twee uitvoeringen beschikbaar. Ten eerste voor montage aan bestaande maaiarmen aan tractoren, ten tweede voor montage aan mobiele of rupskranen, met eventueel een hydraulisch openslaande voorzijde voor lang hout. Volgens Ballast onderscheidt de hedge cutter zich van bestaande heggenknippers, omdat deze hout tot 5 centimeter dik kan maaien of knippen. Ook kan er ook gewoon gras mee worden gemaaid. Deze machines zijn altijd hydraulisch aangedreven.


'De MJ39 Hedge Cutter zorgt voor een egale uitstraling van heggen, struiken en bermen bij hoge voorwaartse snelheden'

Naast deze noviteit neemt Major verschillende machines mee naar het evenement in Biddinghuizen. Dan gaat het bijvoorbeeld om de Major Swift MJ71-400, een maaimachine voor park en sport. Dit is een machine voor het maaien van grote oppervlakken die niet onderdoet qua maaikwaliteit of werktempo, en die een superstrak maairesultaat biedt. Messen met 60 millimeter overlap, volgens klantspecificaties ontworpen aandrijving en een hoge meskopsnelheid zorgen met uiterst gemak voor een professioneel strepeneffect.

Mooi maaibeeld

Een andere machine die present is, is de CS Pro MJ65-150, een universele maaier voor compacte tractoren in het bereik van 15 kW tot 36 kW. Het gepatenteerde mulchmessysteem zorgt voor een uitzonderlijk mooi maaibeeld bij het dagelijks maaien. Ook geeft deze maaimachine een perfecte finish na het maaien. Zwaar uitgevoerde tandwielkasten drijven meerdere rotoren aan voor betrouwbaar maaien onder wisselende omstandigheden.
Verder kan de bezoeker de Major Contoura MJ76-360 aantreffen, een maaimachine voor golf (rough en semi-rough). De Major Contoura combineert duurzaamheid en flexibiliteit voor een uitzonderlijk veelzijdige maaioplossing op golvend terrein. Geschikt voor tractoren van 35 pk en meer levert deze maaier een hoogwaardige afwerking op uitdagend rough en fairways van golfbanen, evenals sportvelden.


Major Flexwing MJ38-540

Nauwelijks aantasting flora en fauna

De Major Flexwing MJ38-540 is een andere blikvanger op de stand. Dit is een maaimachine met hoge capaciteit die ook zeer geschikt is voor natuurgebieden. Hij heeft de bouw van een klepelmaaier, maar het is een cirkelmaaier. Hierdoor heeft hij een veel lagere vermogensbehoefte, misschien wel de helft van de klepelbak. Dit betekent dat de maaimachine veel minder diesel verbruikt, waardoor je met een kleine trekker toekunt. 'Maar het belangrijkste aandachtspunt bij deze cirkelmaaier is dat hij anders omgaat met flora en fauna. Hij zuigt namelijk veel minder dan een klepelmaaier en maakt het materiaal minder klein. We merken dan ook na het maaien dat er veel meer insectenleven is. Ook springen kikkers en muizen nog vrolijk in het rond, zonder dat ze aangetast zijn. Dat is best uniek.'

Ten slotte is er een nieuw model weidebloter te zien: de Major Topper MJ48-270, met drie rotoren en looprol. 'Waar we voorheen op een werkbreedte van 2,70 meter een weidebloter met twee rotoren hadden, heeft de nieuwe machine drie rotoren. Terwijl daarnaast de oudere modellen op de zijkant afsteunden op glijsloffen, loopt de Major Topper MJ48-270 aan de achterzijde op een looprol. Zodoende krijg je een betere bodemaanpassing en een mooier maaibeeld met een betere verspreiding. Op het gebied van weidebloters is dit bijzonder. Deze is echt geschikt voor grasland dat extensief gemaaid wordt.


LOGIN   met je e-mailadres om te reageren.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

download artikel

Tip de redactie

Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief.
AGENDA
Recreatie Vakbeurs: 12 - 14 november in Evenementenhal Hardenberg
dinsdag 12 november 2024
t/m donderdag 14 november 2024
Fleetexpo
woensdag 13 november 2024
t/m donderdag 14 november 2024
Daken & Zaken
woensdag 13 november 2024
Sima 2024
zondag 24 november 2024
t/m woensdag 27 november 2024
National Tender Day
woensdag 27 november 2024

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
Green Industry Profile
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER