Whatsapp Facebook X LinkedIn Instagram RSS feed

Niet op de vingers van één hand te tellen ...

ARTIKEL
TUIN- EN PARKTECHNIEK
MARKT & ACTUEEL
PRODUCTNIEUWS
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Broer de Boer, zaterdag 7 september 2024
156 sec


Veel nieuwigheden in GTH-stand Wim van Breda

Net als in 2022 kun je ook deze keer de beursstand van Wim van Breda absoluut niet over het hoofd zien. Een onderneming als deze, gepokt en gemazeld in alle vormen van machinerie voor berm- en slootonderhoud, mag tenslotte niet ontbreken. Nieuwe toepassingen van de Mowhawk getuigen daarvan.


Nieuw, althans in de stand van Wim Breda, is de Raymo Torpedo. Dit is een lage elektrische werktuigdrager waaraan vele werktuigen passen, tot dubbelsnijdende messenbalken aan toe. De Raymo Torpedo wordt compleet met de nieuwe, vernuftige obstakelmaaier getoond. Hiermee is hij zeer geschikt om onder meer begroeiing onder zonnepanelen in zonneparken kort te houden.

Met de tweeassige Reform eRM9 kan uiteraard maaien en ook bladblazen.
Ook nieuw bij de Geldermalsense importeur is de Reform eRM9. Dit is een elektrisch aangedreven eenassige machine, die over afzonderlijke motoren beschikt voor de rijaandrijving en de aftakas. De aftakasmotor heeft een vermogen van 3 kW en het aftakastoerental kan traploos worden ingesteld tussen 500 en 950 omwentelingen per minuut. Het standaardtoerental is 880 per minuut. De rijmotor heeft een vermogen van 1,2 kW. De machine haalt daarmee een snelheid van 7,6 kilometer per uur vooruit en 3,6 kilometer per uur achteruit. Hij werkt op 48V-accu's.

Ook nieuw is de Votex Maximus Flex. De Maximus- en de Jumbo-klepelmaaier kenden we al. Bij de nieuwe Maximus Flex kun je de maaibok kantelen. Dat maakt hem geschikt om ook de onderkant van ondiepe sloten uit te maaien. Hiervan zijn nog geen exemplaren uitgeleverd, dus het is een échte beursprimeur. 'Ook van de Kersten-gietarm, die bestemd is om planten en bomen van vocht te voorzien, laten we een primeur zien', vertelt directeur Wim van Breda jr. 'We kenden al het model HTG 4000. Het Duitse Kersten heeft daar een tweede model hydraulische gietarm aan toegevoegd, de FS 3000.'


MF en Herder

Van Breda jr. vervolgt: 'Wat men in onze stand absoluut niet over het hoofd kan zien, is de combinatie van Massey Fergusons met een Herder-maaiarm. Wij staan tenslotte bekend als berm- en slootspecialist. Een nog vrij nieuw werktuig, dat zich ook aan de Herder-maaiarm laat koppelen, is de Herder Ecochopper. Dit is een machine voor ecologisch en duurzaam bermbeheer. Ook tonen we een nieuwe stobbenfreeskop. We nemen dus maaiarmen en diverse werktuigen van GreenTec mee. Verder is de Herder CR10-taludmaaier te zien. Daar heeft de vakpers al de nodige aandacht aan besteed. Met de Raymo Torpedo zijn we overigens op een andere plaats vertegenwoordigd: op het plein van de elektrisch aangedreven machines. Van Votex nemen we een flink aantal verschillende klepelmaaiers mee naar de GTH-vakbeurs. We demonsteren onze machines statisch; bezoekers kunnen ze dus niet in werkende toestand zien. Maar daarvoor maken we graag een afspraak tijdens de vakbeurs.' Dat laatste geldt ook voor al die andere merken die dit familiebedrijf produceert, importeert of vertegenwoordigt, zoals Fermex, LM Trac, BreTrac, Omarv, Husmann, Jan Veenhuis, Vicon, Martignani, Hoaf en AS-Motor.


De Raymo Torpedo met maaidisk: ook te zien op het plein van de elektrisch aangedreven machines

Nieuw: Mowhawk

Ten slotte vraagt Van Breda jr. nog speciale aandacht voor de Mowhawk, die we in dit artikel nog niet hebben genoemd. Dit betreft het slimme camerasysteem dat je onder meer op een maaiarm kunt installeren. 'Wij zetten de hardware van de Mowhawk in de markt. Het Enschedese Datacadabra ontwikkelt en verbetert de software, feitelijk alles wat je niet kunt zien. De allernieuwste ontwikkeling is dat specifiek voor en met de Vlinderstichting kleurherkenning is ingebouwd in de software, dit om de inventarisatie van de bloeiende planten die vlinders aantrekken te automatiseren. Uiteraard is hierbij artificial intelligence toegepast en het systeem is daar nu mee getraind; dat is de laatste ontwikkeling. Overigens is er bij de opbouw van Mowhawk vrijwel geen systeem hetzelfde. We plaatsen ze tegenwoordig ook op Reform-tractoren, quads en maaiboten. Vrijwel elk systeem is uniek en de ontwikkelingen hierin staan dus niet stil. Ook het detecteren en identificeren van invasieve exoten behoort tot de mogelijkheden. Dat is interessant bij bermbeheer, maar ook voor melkveehouders die giftige planten als jakobskruiskruid in hun weilanden aantreffen.'


Wim van Breda

Deze onderneming, met ruim 40 medewerkers, is dé toonaangevende specialist in machines voor het onderhoud van wegen, wegbermen en sloten. Als totaalpartner combineert dit familiebedrijf de beste merken. Er wordt op een professionele en servicegerichte manier gewerkt aan innovatieve, veilige en rendabele machines voor de klant. Vandaag de dag is de naam Wim van Breda niet meer weg te denken uit de loonwerk- en groensector in Nederland. Het bedrijf importeert zeven verschillende merken en vertegenwoordigt er zeventien. Al deze activiteiten, samen met het machineverhuur voor lange en korte termijn en de eigen webshop met circa 14.000 artikelen, zorgen ervoor dat het bedrijf in Geldermalsen een totaalpartner is voor zijn klanten.

GroenTechniek Holland, stand 3.02
Wim van Breda BV
Oudenhof 14
4191 NW Geldermalsen
T: 0345-585058
E: verkoop@wimvanbreda.nl
W: www.wimvan breda.nl

Wim van Breda jr.
LOGIN   met je e-mailadres om te reageren.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

Tip de redactie

Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief.
AGENDA
Groentechniek Holland 2024
woensdag 11 september 2024
t/m zaterdag 14 september 2024
GaLaBau 2024
woensdag 11 september 2024
t/m zaterdag 14 september 2024
Open dag AH Vrij
zaterdag 21 september 2024

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
Green Industry Profile
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER