Whatsapp Facebook X LinkedIn Instagram RSS feed

Strategisch full-servicepartner in watertechniek

ARTIKEL
TUIN- EN PARKTECHNIEK
MARKT & ACTUEEL
PRODUCTNIEUWS
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Jeroen Poldermans, zaterdag 7 september 2024
163 sec


ATH/GTH-beurs: Smits Leading Water Solutions toont nieuwste systemen

De groentechniek en de agrosector zijn markten met hun eigen specifieke irrigatievraagstukken. Smits Leading Water Solutions biedt, met hun brede expertise in golf en sport, land- en tuinbouw en industrie, de juiste beregeningsoplossingen voor deze sectoren.


'Je kunt onze stand bezoeken voor alle vraagstukken over waterbeheer. Als full-servicepartner ontzorgen we opdrachtgevers van a tot z als het gaat om ontwerp, advies, realisatie, service en onderhoud. Of het nu gaat om watervoorziening, wateropslag, waterbehandeling, drainage, bluswater of een complete beregeningsinstallatie,' vertelt Sander Moné, marketingmanager van Smits Leading Water Solutions.

Meerdere markten bedienen

De wortels van Smits Leading Water Solutions liggen in de agrarische sector. Van daaruit zijn zij doorgegroeid naar andere sectoren, zoals sport en recreatie, tuinen en parken, overheden en industrie. Sinds 1976 mogen zij zich geautoriseerd Rain Bird Corporation-partner in Europa noemen. Daarnaast zijn zij importeur van onder andere Euromacchine (pompsets), Grundfos (elektrische pompen) en Metos by Pessl Instruments (weerstations en sensortechniek). Hun afzetmarkt beslaat de gehele Benelux. Vandaar dat hun aanwezigheid op deze combibeurs vanzelfsprekend is. Welke nieuwe machines presenteren deze Brabantse beregeningsspecialisten?


Rain Bird IC (Integrated Control)-systeem

Veel traditionele systemen geven geen eenduidig beeld van de operationele werkelijkheid van het beregeningssysteem. Pas bij inspectie op de baan merk je dat een sproeier het niet heeft gedaan. Het Rain Bird IC-systeem biedt het grote voordeel dat je via de software kunt communiceren met iedere sproeier. Op die manier wordt een storing nauwkeurig gelokaliseerd en kan er heel verfijnd en sectorgericht gesproeid worden. Het veld is hiervoor via gps-techniek ingemeten en omgezet in een CAD-tekening. Deze digitale tekening integreert in de gebruiksvriendelijke CirrusPRO-software van Rain Bird. Van achter de pc kan met één klik een sproeier geactiveerd of gedeactiveerd worden.


Ruim aanbod aan weerstations

CirrusPRO voor geavanceerde golfbaanberegening

Een noviteit voor de golfsport is de genoemde CirrusPRO-software, die speciaal geschreven is om het Rain Bird IC-systeem aan te sturen. CirrusPRO is een upgrade van het desktopgebaseerde Cirrus-systeem en speciaal bedoeld voor mobiele apparaten. Je kunt nu met je mobieltje vanaf elke plek met internetverbinding toegang krijgen tot het systeem, ook op de baan zelf. Het systeem heeft een gebruiksvriendelijke interface en biedt 24/7 real-time inzicht en besturing van de golfbaanberegening. De krachtige software zorgt voor efficiënt beregenen, gemeten in millimeters, sproeierrotaties of seconden. Daarnaast biedt dit programma proactieve alarmeringen en geplande rapportages. Ten slotte is het mogelijk om een ongelimiteerd aantal accounts toe te voegen met verschillende rechten in een persoonlijke taal.


Smits Cloud Oplossing

Het beregeningssysteem kan optioneel worden gekoppeld aan de Smits Cloud Control. Dat betekent dat veel technische storingen op afstand kunnen worden opgelost. Een pomp kan bijvoorbeeld uitvallen door een technisch mankement of door lekkage. De beheerder kan vervolgens via de cloud inloggen in het besturingssysteem en diepgaand in de gegevens kijken. Zo kan hij op afstand bijvoorbeeld het toerental en het elektrisch vermogen van de pompen inzien, inzicht krijgen in het waterniveau van zowel de watervoorraad als de pompkelder, en tevens het verbruikte water meten. Mocht het probleem niet op afstand kunnen worden verholpen, dan kan de pomp op afstand uit bedrijf worden genomen. Op basis van de gelogde data kunnen de onderhoudsmonteurs van Smits Veldhoven een diagnose stellen en zo snel mogelijk op locatie het probleem verhelpen.


'De opmars van elektrisch beregenen gaat door'

Plug-en-play pompinstallatie

'De opmars van elektrisch beregenen gaat door. Als specialist in watertechniek kunnen wij de klantbehoefte invullen met een deskundig ontwerp. Wij ontwerpen en installeren het leidingennetwerk en de pompen waarmee zo efficiënt mogelijk elektrisch beregend kan worden. Op de beurs kunnen bezoekers een prefab pompinstallatie zien die we zelf ontworpen en gerealiseerd hebben. Het is een plug-and-play oplossing die je overal waar krachtstroom beschikbaar is, neer kunt zetten,' vertelt Moné. Specifiek gaat het hier om de Euromacchine E-Lampo prefab plug-and-play pompinstallatie. Met deze machine worden beregeningsvraagstukken zowel op sportvelden als in stadsparken beantwoord.


Meet- en sensortechniek

Weerstations en sensoren dragen bij aan duurzaam waterbeheer. Smits Leading Water Solutions distribueert weerstations en sensoren van het Oostenrijkse merk Pessl. Een Pessl (nMETOS)-weerstation meet de hoeveelheid neerslag, luchttemperatuur, relatieve luchtvochtigheid, bodemtemperatuur en de zuigspanning. Het kan worden aangesloten op elk bestaand beregeningsnetwerk en het beregeningsschema beïnvloeden. Vochtsensoren geven inzicht in het vochtgehalte waardoor de zuigspanning kan worden gemeten. De zuigspanning geeft aan in hoeverre het water op wortelniveau beschikbaar is voor de plant.


Smits Leading Water Solutions: primair een oplossingspartner

Smits Leading Water Solutions is actief in het beregenen van sport- en golfbanen, tuinen en parken, maar hun oorsprong ligt in de agrosector. Vandaar dat zij te vinden zijn in het ATH-gedeelte. Hun beregeningsmachines voor de agrarische sector kunnen in sommige gevallen prima in de groentechniek worden toegepast. Moné: 'We zijn primair een oplossingspartner. We denken mee aan beregeningsoplossingen, maar we zijn geen mechanisatiebedrijf. Het is ons streven een strategische en betrouwbare partner voor onze relaties te zijn. We bieden volledige ontzorging op het gebied van service en onderhoud en denken mee aan maatwerkoplossingen. Watertechniek is onze corebusiness. Kom gerust eens langs om kennis te maken.'

LOGIN   met je e-mailadres om te reageren.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

Tip de redactie

Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief.
AGENDA
Groentechniek Holland 2024
woensdag 11 september 2024
t/m zaterdag 14 september 2024
GaLaBau 2024
woensdag 11 september 2024
t/m zaterdag 14 september 2024
Open dag AH Vrij
zaterdag 21 september 2024

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
Green Industry Profile
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER