Whatsapp Facebook X LinkedIn Instagram RSS feed

Kraakman en Groenoord pakken flink uit met John Deere

ARTIKEL
TUIN- EN PARKTECHNIEK
MARKT & ACTUEEL
PRODUCTNIEUWS
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Broer de Boer, zaterdag 31 augustus 2024
116 sec


Nieuw: John Deere Operations Center

GroeNoord en Kraakman trekken tijdens deze editie van GTH/ATH gezamenlijk op in één beurstand. Die stand staat volledig in het teken van het prestigieuze groene A-merk uit de VS. 'We nemen het hele John Deere-gamma mee', verklapt salesmanager Fons Kellendonk alvast.

De populaire 4066R-compacttractor
De populaire 4066R-compacttractor

Die uitspraak doet Kellendonk namens beide ondernemingen. Er staan dus ook forse maaidorsers en maishakselaars op het grasveld van de grote stand. Daarvan gaat je jongenshart toch harder kloppen? Geniet ervan! Vanzelfsprekend zullen er ook mensen zijn die de stand speciaal opzoeken voor het aanbod tuin- en parkmachines van John Deere, en natuurlijk niet in de laatste plaats voor de compacttractoren die er in deze beursstand staan. Voor ieder is er - weer - genoeg te zien en te horen. Ook het gehele John Deere-gamma van professionele maaimachines, gators, robotmaaiers, sproeimachines enzovoort staat er uitgestald. Kellendonk glimlacht en zegt: 'Alles voor professionals.'

Operations Centre

Professionele John Deere-gebruikers in de landbouw kennen het systeem al langer: het John Deere Operations Center. Dat is een tijdbesparende tool, waarmee je machines kunt beheren, slimmere beslissingen nemen, informatie gemakkelijker delen en je klanten beter bedienen. Als zo'n mooie groene tractor of een ander voertuig van John Deere een groengele knop op het dak heeft staan, de StarFire-ontvanger, weet je haast zeker dat hij online in verbinding staat met het Operations Center-platform. De Amerikaanse multinational introduceerde dit enkele jaren geleden in de landbouw.


Dit platform is nu ook beschikbaar voor beheerders in het groot groen

Kellendonk: 'John Deere heeft dit online platform nu ook geschikt gemaakt voor beheerders in het groot groen. Dit stuk precisietechnologie voor grasverzorgingsmachines is vanaf heden beschikbaar. Denk daarbij aan de toepassing in parken, op golfbanen en in pretparken waar meerdere John Deere-machines voor uiteenlopende werkzaamheden in gebruik zijn. Uiteraard is dit systeem gps-rtk-georiënteerd en worden deze tuin- en parkmachines uitgerust met zo'n zender/ontvanger, oftewel het JDLink R-modem. Dit is echt uniek; John Deere is de eerste die dit op deze manier kan aanbieden op de tuin- en parkmarkt. Je kunt er werkzaamheden mee inplannen; het systeem kan eventueel automatisch de geleidingslijnen laten zien. Verder kun je de afgeronde taken ermee vastleggen, wat opdrachtgevers inzicht geeft in de voortgang van een opdracht.'

Volkomen nieuw

Met het systeem kun je volgens Kellendonk werkgebieden op basis van GIS intekenen op kaarten. 'Zo kun je bijvoorbeeld ook met de handsfree AutoTrac-besturing werken. De aan het werkgebied gerelateerde machine-informatie kan vervolgens worden uitgelezen en vastgelegd. Denk daarbij aan bedrijfsuren, brandstof- of accugebruik, bedrijfstemperaturen, onderhoud en diagnostische waarschuwingscodes. Voor tuin en park is dit Operations Center dus echt iets volkomen nieuws. Er zijn overigens nog veel meer voordelen; over de mogelijkheden hiervan praten we de groenbeheerders graag bij. Greenkeepers, grasverzorgers en tuinarchitecten worden tegenwoordig geconfronteerd met de groeiende vraag naar verantwoord milieubeheer en operationele efficiëntie. Deze nieuwe John Deere-precisietechnologie voor grasverzorgingsmachines biedt gebruiksvriendelijke oplossingen voor het efficiënt plannen, monitoren en analyseren van onderhoudsactiviteiten. Het verzamelen van belangrijke inzichten gedurende het hele jaar helpt om tijdig weloverwogen beslissingen te kunnen nemen, met winstgevendere en duurzamere gras- en terreinonderhoudsactiviteiten als resultaat. In de komende editie van Greenkeeper en Fieldmanager zal de redactie de lezers hierover uitgebreid informeren.


raakman is John Deere-dealer in de provincies Noord-Holland, Zuid-Holland, Utrecht, Zeeland, Limburg, Noord-Brabant en een deel van Gelderland. In totaal heeft Kraakman achttien vestigingen. In de overige gebieden in Nederland is Het John Deere-dealerschap in handen van GroeNoord, met ongeveer evenveel vestigingen.

Kraakman BV / GroeNoord BV, GTH-stand x,y
Arnoudstraat 10
2182 DZ Hillegom
Nederland
T: 0252 211 288
E: info@kraakman.com
W: www.kraakman.com


Fons Kellendonk, group-salesmanager tuin, park en golf bij Kraakman
Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

Tip de redactie

Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief.
AGENDA
Groentechniek Holland 2024
woensdag 11 september 2024
t/m zaterdag 14 september 2024
GaLaBau 2024
woensdag 11 september 2024
t/m zaterdag 14 september 2024
Open dag AH Vrij
zaterdag 21 september 2024

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
Green Industry Profile
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER