Whatsapp Facebook X LinkedIn Instagram RSS feed

Inter-Techno heeft primeur met nieuwe compacttrekkers op GTH

ARTIKEL
TUIN- EN PARKTECHNIEK
MARKT & ACTUEEL
PRODUCTNIEUWS
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Ralf Pijnenburg, zaterdag 7 september 2024
106 sec


Inter-Techno presenteert op GroenTechniek Holland (GTH) een aantal nieuwe uitvoeringen van de compacttrekkers van Bobcat. De stand van de importeur zal ingericht zijn met vier types uit het programma Ground Maintenance Equipment. Daarnaast gebruikt Inter-Techno de beurs om nieuwe dealers aan zich te binden.

Jan Willem van Tuijl
Jan Willem van Tuijl

Inter-Techno grijpt GroenTechniek Holland aan om zijn nieuwste machines van het Ground Maintenance Equipment-programma te laten zien. Dit programma is speciaal ontwikkeld voor grondbewerking, groenvoorziening en tuinonderhoud en omvat onder meer tractoren, trilplaten, maaiers, gazonverzorgingsproducten, verreikers, verticuteermachines, beluchters, minirupsladers en knikladers. GroenTechniek Holland is de eerste beurs waar Inter-Techno de compacttrekkers van Bobcat laat zien; de importeur neemt de CT2035, de CT1025, de CT2535 en de CT4058 mee naar GTH. Deze trekkers maken deel uit van de brede 2000-serie en zijn uit te breiden met verschillende aanbouwdelen.

Mooie aanvulling

De machines wegen 1.360 kg en zijn leverbaar met een motorvermogen van 18, 26 of 29 kW (24, 35 of 39 pk), in combinatie met een mechanische 12×12-transmissie of een hydrostaat. 'Deze compacte tractoren vormen een mooie aanvulling op ons programma van Bobcat', aldus Jan Willem van Tuijl van Inter-Techno. 'Bobcat is al enige tijd bezig om zich te verbreden naar de tuin- en parkmarkt. Hoewel het een lastige markt is, onder meer door het grote aanbod van vergelijkbare machines uit China, onderscheiden we ons met het Ground Maintenance Equipment-programma als het gaat om kwaliteit. Gelukkig kijkt de professionele gebruiker daarnaast ook naar de restwaarde van een machine. Dat geldt minder voor bijvoorbeeld de hobbyboer.'


Andere uitstraling

Bobcat is bezig met het stroomlijnen van het merkbeleid, om de zichtbaarheid en de naamsbekendheid te verbeteren en het complete productportfolio beter onder de aandacht te brengen. Door deze transitie moet het merk toegankelijker worden voor meer klanten in meer marktsegmenten en meer regio's. Het portfolio van Bobcat wordt uitgebreid door telkens nieuwe productcategorieën toe te voegen. Als gevolg van de nieuwe identiteit veranderen het design en de uitstraling van de Ryan-producten. Ryan produceert al meer dan 75 jaar machines voor grasonderhoud. De productlijn bestaat uit beluchters, zodensnijders, verticuteerders, powerharken, doorzaaimachines en andere gespecialiseerde producten voor het onderhoud van grasmatten van golfbanen, sportvelden, parken en andere groenvoorzieningen.


Groter aanbod

Daarnaast wordt het aanbod van trilplaten en maaiers steeds verder uitgebreid. Zo zijn recent zeer veelzijdige verdichtingsmachines toegevoegd aan het portfolio, van sleuvenstampers van 29 kg tot tandemwalsen van 2,6 ton. De Bobcat-maaiers zijn ontworpen met het oog op gebruikersvriendelijkheid. Er zijn verschillende configuraties verkrijgbaar met verschillende maaidekken en versnipper- en opvangsystemen. Verder is speciale aandacht besteed aan de duurzame constructie, zodat de machines altijd inzetbaar zijn.


Dealernetwerk

GroenTechniek Holland vormt voor Inter-Techno een ideale gelegenheid om zijn dealernetwerk uit te breiden, zegt Van Tuijl. 'We ontmoeten iedere beurs weer potentiële partners met wie we in gesprek kunnen gaan. Daarnaast vormen de klanten van onze dealers ook weer een interessante doelgroep.' De tweejaarlijkse vakbeurzen AgroTechniek Holland (ATH) en GroenTechniek Holland (GTH) vinden in september voor de tweede keer tegelijk en naast elkaar plaats in Biddinghuizen. Inter-Techno beschouwt dit als een voordeel. 'Aangezien we ook shovels van verschillende merken op de markt brengen, slaan we door de integratie van beide beurzen twee vliegen in één klap', zegt Van Tuijl tot besluit.


LOGIN   met je e-mailadres om te reageren.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

Tip de redactie

Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief.
AGENDA
Groentechniek Holland 2024
woensdag 11 september 2024
t/m zaterdag 14 september 2024
GaLaBau 2024
woensdag 11 september 2024
t/m zaterdag 14 september 2024
Open dag AH Vrij
zaterdag 21 september 2024

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
Green Industry Profile
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER