Whatsapp Facebook X LinkedIn Instagram RSS feed

'We willen iedereen laten zien wat er in de groensector speelt'

ARTIKEL
MARKT & ACTUEEL
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Caroline Bekkering, vrijdag 30 augustus 2024
79 sec


Dit artikel is een voorwoord dat hoort bij de GroenTechniek Holland special van Stad + Groen 6. In deze serie zijn vijf mensen gevraagd om een voorwoord te schrijven, waaronder Caroline Bekkering.


Als directeur van Fedecom ben ik ook verantwoordelijk voor de beurs. De beurs is er door en voor leden en natuurlijk alle andere geïnteresseerden. De cijfers moeten kloppen en af en toe moet ik even met de peperbus strooien. Ik ben heel tevreden over het team van deze beurs. Willem Bierema, zijn team en team Fedecom verrichten een mooie prestatie.

Samen met het team hebben we gekeken naar welke mensen we zeker op de beurs willen uitnodigen. Want dat is ook heel belangrijk: dat je beleidsbepalers naar zo'n evenement krijgt. Dus je moet ook kijken naar de thema's waar je het op de beurs over gaat hebben; je wilt de sector goed op de kaart zetten, laten zien welke innovaties en oplossingen er zijn, ook richting Den Haag en Brussel.

Er komen Europarlementariërs en mensen van de ministeries langs en ook vanuit het ambassadenetwerk zullen we mensen uit het buitenland gaan zien. Die komen misschien aanvankelijk iets meer voor ATH, maar zullen vast ook GTH bezoeken.

Als we kijken naar de groenvoorziening, dan zijn we al heel ver met de maatschappelijke trend die verduurzaming heet. In deze branche werken we natuurlijk heel veel met handgereedschap en kleinere machines. Daar zijn de ontwikkelingen al heel ver als het om elektrisch of accu's gaat. Met het Paviljoen Schoon en Emissieloos Bouwen' hebben we het dan wel specifiek over de bouwplaats, maar op die bouwplaatsen rijden natuurlijk ook trekkers of groenmateriaal. En we willen laten zien wat er in die wereld allemaal speelt.

Je ziet dat de samenvoeging van ATH en GTH ook een geslaagde actie is geweest. Ook voor de groensector zijn er interessante dingen te zien op de agroafdeling. Sowieso is die kruisbestuiving er wel. En bij bijvoorbeeld gemeenten is het ook niet meer zo dat Jantje alleen over de sporttoestellen gaat en Pietje meer over de kantmaaiers.

Bovenal is het voor de ondernemers een mooie showroom waar ze veel mensen kunnen ontmoeten en hun noviteiten kunnen laten zien. Of er op dat moment echt veel verkocht wordt? Nee, maar het biedt de ondernemer de mogelijkheid voor klantenbinding en prospects op een later moment.

Caroline Bekkering
Voorzitter Fedecom


Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

Tip de redactie

Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief.
AGENDA
Groentechniek Holland 2024
woensdag 11 september 2024
t/m zaterdag 14 september 2024
GaLaBau 2024
woensdag 11 september 2024
t/m zaterdag 14 september 2024
Open dag AH Vrij
zaterdag 21 september 2024

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
Green Industry Profile
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER