Whatsapp Facebook X LinkedIn Instagram RSS feed

HAS green academy lanceert nieuwe Associate degree 'Groene Leefomgeving'

NIEUWS
MARKT & ACTUEEL
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Willemijn van Iersel, vrijdag 18 oktober 2024
96 sec


Op 10 oktober heeft HAS green academy haar gloednieuwe Associate degree (AD) 'Groene Leefomgeving' feestelijk geopend. Een AD is een relatief nieuwe vorm van onderwijs en wordt qua niveau soms geplaatst tussen een mbo- en hbo-opleiding. Officieel is het een tweejarige hbo-opleiding die gericht is op de groeiende behoefte van groenprofessionals die een brug kunnen slaan tussen de praktische hovenier en meer theoretische groenprofessionals die op kantoor zitten.

De officiële lancering van de AD Groene Leefomgeving vond plaats op 10 oktober 2024 tijdens de Grand Opening van het evenement 'De toekomst van de groene stad'.
De officiële lancering van de AD Groene Leefomgeving vond plaats op 10 oktober 2024 tijdens de Grand Opening van het evenement 'De toekomst van de groene stad'.

Vorig jaar tijdens de Vakbeurs Openbare Ruimte vroeg de Brabantse opleider al aandacht voor haar nieuwe opleiding. Dit schooljaar is het dan eindelijk zover: de opleiding is van start gegaan. De AD Groene Leefomgeving richt zich op het opleiden van professionals die een actieve rol willen spelen in het beheren en verbeteren van groene ruimtes. Het programma biedt een breed scala aan vakken, variërend van ecologie en landschapsbeheer tot duurzame stedelijke ontwikkeling en milieubeleid. Studenten leren hoe ze groene projecten kunnen initiëren en beheren, met een sterke focus op praktische toepassingen en realistische oplossingen.

Praktijkgericht onderwijs

Een van de meest onderscheidende kenmerken van de AD Groene Leefomgeving is het praktijkgerichte karakter van de opleiding. Ook hierom wordt een AD vaak vergeleken met een mbo+ opleiding. Studenten zullen niet alleen theoretische kennis opdoen, maar ook uitgebreide praktijkervaring opdoen door middel van stages, veldwerk en projectopdrachten.


Nauwe samenwerking bedrijsleven

Johan Vriezekolk: 'Een van de unieke aspecten van deze opleiding is de nauwe samenwerking met partners uit de praktijk, waaronder ingenieursbureaus, grote groenaannemers en gemeenten. Hierdoor krijgen studenten de kans om direct betrokken te zijn bij echte stedelijke projecten en problemen, waardoor ze waardevolle praktijkervaring opdoen.' Collega Mattijs van Dalen vult hem aan: 'Studenten gaan het hele eerste jaar minimaal één dag in de week eropuit om te een kijkje te nemen bij gerealiseerde projecten. Daarnaast gaan de studenten 2 dagen per week stagelopen in het werkveld. Hoewel het echt een geaccrediteerde hbo-opleiding is, blijft deze juist ook super praktisch. Geen schriftelijke toetsen en lange theoretische onderzoeken. Het is een mooie combinatie van het praktische van mbo, met de voordelen van hbo.' De opleiding wordt in eerste instantie aangeboden als een voltijd opleiding en op een later moment als een deeltijd opleiding.


'Hoewel het echt een geaccrediteerde hbo-opleiding is, blijft deze juist ook super praktisch'

Lancering tijdens Grand Opening

De officiële lancering van de AD Groene Leefomgeving vond plaats op 10 oktober 2024 tijdens de Grand Opening van het evenement 'De toekomst van de groene stad'. Dit evenement, georganiseerd in samenwerking met Klimaatrobuust StadsGroen, bood een uitgelezen kans om de toekomst van de groene sector te verkennen en de nieuwe opleiding feestelijk af te trappen. Dit deden de docenten en 30 studenten van de opleiding in het gezelschap van ruim 100 relaties uit het werkveld. Hoogtepunten van de dag waren onder andere keynote speeches van experts zoals Nico Tillie en Nico Wissing, en inspirerende deelsessies over klimaatrobuuste plantensoorten en stedelijke bosbodems.

LOGIN   met je e-mailadres om te reageren.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

Tip de redactie

Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief.
AGENDA
Recreatie Vakbeurs: 12 - 14 november in Evenementenhal Hardenberg
dinsdag 12 november 2024
t/m donderdag 14 november 2024
Fleetexpo
woensdag 13 november 2024
t/m donderdag 14 november 2024
Daken & Zaken
woensdag 13 november 2024
Sima 2024
zondag 24 november 2024
t/m woensdag 27 november 2024
National Tender Day
woensdag 27 november 2024

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
Green Industry Profile
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER