Whatsapp Facebook X LinkedIn Instagram RSS feed
En als het fout gaat, geven we gewoon Barend de schuld
In dit 'interview met een ceo' dit keer feitelijk geen echte ceo. Barend van Doorn is een van de zes directeuren van de Leeuwenstein Groep, waaronder groenvoorziener Signa Terra, maar ook een aantal meer op infra gerichte bedrijven vallen. Alle directieleden hebben hun eigen divisie of afdeling onder zich, maar in de raad van bestuur van de holding van de Leeuwenstein Groep beslissen ze gezamenlijk.
01-06-2014 15 sec
A Glasvezel aanleggen kan sneller en goedkoper
Volgens de uitvinders ervan werkt de graafborstelmachine tot vier keer sneller dan een minigraver. De innovatie graaft geen sleuven, maar borstelt ze tot op een diepte van 40 cm. Bijkomend voordeel: je ontziet de boomwortels. Bovendien hebben omwonenden korter hinder van open sleuven, bijvoorbeeld rondom de aanleg een glasvezelnetwerk in hun stoep.
01-06-2014 11 sec
Btw en openbaar groen: is dit altijd een kostenpost?
Als het echter over de inrichting van openbare ruimte gaat, kun je aan dat laatste soms iets doen. Wat betreft de btw kan een beroep gedaan worden op het Btw-compensatiefonds (BCF). Maar is dat altijd zo?
01-06-2014 9 sec
A Dr. Bibber op de maaier
Het maaiseizoen is alweer volop aan de gang. Dat betekent dat iedere ochtend overal in Nederland maaiers uit de loods worden gereden om aan het werk te gaan. Veel chauffeurs zitten daarbij algauw zeven tot acht uur per dag op de maaier, terwijl regelgeving aangeeft dat je op veel van de meest gebruikte professionele maaiers niet langer dan ongeveer vier uur mag zitten.
01-06-2014 13 sec
Er zit goud in onkruid
Enige tijd geleden werd heetwaterpionier Wave overgenomen door PackInvest. Tijd dus voor een interview met de gaande en komende man: Peter van de Haar, ceo van de Van de Haar Groep, en Erik Bretveld, de nieuwe ceo van Wave. Is er zo veel geld te verdienen in onkruidbeheer dat investeerders zelfs uit Duitsland overkomen?
01-06-2014 11 sec
Openbare ruimte moet ouderen verbinden met hun omgeving
De babyboomer wordt grijs. Maar wat betekent een vergrijzende bevolking voor de wijze waarop we de openbare ruimte inrichten? Het is goed om daarbij meer rekening te houden met ouderen. Maar accepteer ook dat de ruimte niet altijd zo wordt gebruikt als de makers het bedoeld hebben. Het wordt tijd dat we de omgeving ook zichzelf laten ontwikkelen.
01-06-2014 13 sec
Onduidelijkheid over laagrisicomiddelen
Toen staatssecretaris Mansveld in februari van dit jaar haar plannen voor het gebruik van chemie buiten de landbouw, met name op verhardingen, via een brief nader toelichtte, werd in het verbod op chemie een expliciete uitzondering gemaakt voor de zogenaamde laagrisicomiddelen. Uiterlijk in de zomer van 2014 zou Mansveld dit nader uitleggen en duidelijkheid verschaffen over de vraag om welke middelen het zou gaan.
01-06-2014 13 sec
De oogst aan inspirerende groenprojecten
Buitenplaats Overweer Breukelen Uitbreiding begraafplaats De Goorn Duurzaam educatief parkje Bijlaardhof te Rockanje Leuvensebeek te Ermelo Realisatie Moooz Moss Roof sanitairgebouw Hoge Veluwe Thales High Tech Systems Park Speelpolders
01-06-2014 5 sec
Vuilruimen op festival- en sportterrein
De Widontec MC-3 Multi Carrier is een krachtige multifunctionele werktuigendrager. De machine werd ontworpen om evenemententerreinen weer toonbaar te maken. Ongeacht of dat op een grasveld of op verharding plaatsvond, alles verdwijnt in deze immense vacuümzuiger: bierkartonnetjes, plastic glazen, patatbakjes, petflessen, plastic, papier en straatvuil. Kortom alles wat achterblijft na popfestivals, bloemencorso’s, carnavalsoptochten en kermissen. Wat een stofzuiger laat liggen, zuigt de Widontec MC-3 op!
01-06-2014 14 sec
Mijn schutting en de wsw
Afgelopen week was ik een weekje vrij. Het was mooi lenteweer, dus ik ging lekker in de tuin aan de slag. Op ons to-dolijstje stond bovenaan het plaatsen van een schutting. Mijn vrouw en ik hadden alles goed doorgedacht en met de buren besproken. We hadden deze winter de planken en de palen al op maat gemaakt en geschilderd; ze moesten alleen nog even geplaatst worden. Maar het plaatsen was achteraf toch lastiger dan ik had gedacht. Iets uitdenken is makkelijk, maar uitvoeren is toch een ander chapiter. Tijdens het plaatsen heb ik menigmaal de Schepper aangeroepen.
01-06-2014 20 sec
Overzicht onkruidmachines
1738 16972 16970 7710 3297 0503 16371 16371
01-06-2014 0 sec
Van kale grafakker tot bloeiend monument
Maria Rust in Rockanje is een mooi voorbeeld van hoe een wat vervallen begraafplaats 'opleefde' door een samenspel van landschapsarchitecte Ada Wille, de gemeente Westvoorne en Griffioen in Wassenaar. 'Maria Rust is echt prachtig geworden, iedereen hoor je erover', zegt Arjan van de Polder, teamhoofd Beheer Openbare Buitenruimte.
01-06-2014 10 sec
Bestrijding luizen in de openbare ruimte
De aanwezigheid van bladluizen kan een behoorlijke overlast geven in de openbare ruimte. Het gaat hierbij niet zozeer om de luizen zelf, maar wel om honing- en roetdauw. Honingdauw is een plakkerige, suikerachtige substantie die door bladluizen wordt uitgescheiden. Straatmeubilair, auto’s, fietsen, monumenten etc. komen “onder de plak” te zitten. Op deze honingdauw groeit een schimmel, roetdauw. Deze schimmel zorgt er voor dat alles zwart wordt. Het gevolg is veel klagende burgers die willen dat de gemeente de overlast aanpakt. Waar in het verleden volwassen kevers werden gebruikt, worden al sinds 2003 juist de larven van het lieveheersbeestje, Adalia bipunctata, toegepast. Het grote voordeel is dat de larven veel vraatzuchtiger zijn dan de adulten (volwassen kevers) en niet weg kunnen vliegen bij vermindering van het voedselaanbod.
01-06-2014 25 sec
Zonnepanelen en bomen
Duurzame energie goed voor bomen? Niet altijd. Bomen en zonnepanelen zijn als buren vaak elkaars vijand. Vervelend gevolg is, dat de paneeleigenaar soms de zaag grijpt en bomen topt of overhang zonder overleg wegsnoeit.
01-06-2014 7 sec
Meest ingewikkelde
Inmiddels is het duidelijk dat emvi, de op dit moment dominante vorm van aanbesteden, onder vuur komt te liggen. Eerst kwamen we erachter dat emvi, in de kern weliswaar een goed instrument, in de praktijk vaak niet meer is dan de meest ingewikkelde manier om de laagste inschrijver boven water te krijgen. In gewoon Nederlands heet dat ‘oude wijn in nieuwe zakken’. Maar het wordt nog erger.
01-06-2014 13 sec
Whitepaper: Onkruidbeheer na 2015: hoe gaan we dat organiseren?
Beheerders staan de komende periode voor een moeilijke keuze. In een tijd dat er minder geld beschikbaar is, staat hij of zij voor de uitdaging onkruid op een nieuwe (en vaak duurdere) manier te beheren. In deze whitepaper brengt vakblad Stad + Groen de belangrijkste aspecten van onkruidbeheer bijeen.
01-06-2014 11 sec

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER