Whatsapp Facebook X LinkedIn Instagram RSS feed
De ultieme accu moet nog worden uitgevonden!
Er is veel te doen over accutypes en het gebruik ervan. Dat veel gereedschap en werk- en voertuigen elektrisch kunnen worden aangedreven, is inmiddels algemeen bewezen en geaccepteerd.
01-08-2015 7 sec
Roundup bezorgt betrokkenen een punthoofd
Staatssecretaris Mansveld heeft begin juni een conceptbesluit naar de Tweede Kamer gezonden om het beleid inzake gewasbeschermingsmiddelen buiten de landbouw te wijzigen. Die wijziging zou onder meer inhouden dat het gebruik van chemische middelen wordt verboden.
01-08-2015 8 sec
Duurzaam beheer met oog voor de natuur
Begraven worden op een eeuwenoud landgoed, omgeven door prachtige natuur en paradijselijke stilte. Dat is sinds september vorig jaar mogelijk op De Hoevens in Alphen, waar van de 190 hectare zo'n 20 hectare is gereserveerd voor een natuurbegraafplaats. Een mooi stuk Brabants landschap, dat met de juiste apparatuur perfect duurzaam kan worden beheerd
01-08-2015 12 sec
U vraagt, u draait
Een aantal jaren geleden waaide vanuit New York de placemaking-methode over, waarmee plekken in de openbare ruimte heringericht worden. Deze participatiemethode pakt de zaken anders aan dan men in Nederland tot nu toe gewend was: gebruikers leveren geen input voor het beeld, maar voor de functie van de plek.
01-08-2015 10 sec
Met een kano waterdieptes en GPS-data verzamelen
Recreatieschap Rottemeren Groenservice Zuid-Holland is door een verdrinking in zwemwater Zevenhuizerplas hardhandig op zijn zorgplicht gewezen. In zwemwater mogen zich binnen het aangewezen zwemoppervlak, de zogeheten ballenlijn, geen (spoel)gaten bevinden. De diepte mag er maximaal 1,40 meter zijn. Het is bijna ondoenlijk om dat met de hand uit te peilen
01-08-2015 11 sec
Greentocolour in Zoeterwoude
In tijden van bezuinigingen hebben gazons bij veel gemeentes de voorkeur boven heesters of vaste planten.
01-08-2015 3 sec
'Innovatie is ons onderscheidend vermogen'
Ooit begonnen als boomkwekerij heeft de Darthuizer Groep zich ontwikkeld tot een bedrijf dat functioneel groen en complete, innovatieve concepten levert voor de groene binnen- en buitenruimte. Financieel Directeur Gerald Danen: ' Innovatie zit in ons bloed. Het is voor ons de enige manier om nieuwe, toekomstbestendige afzetmarkten te creëren en daarmee ons bedrijfsrisico te spreiden.'
01-08-2015 12 sec
'Onderscheidend vermogen erg belangrijk'
Conform de richtlijnen van Stichting Groenkeur ondergaan alle deelnemers eenmaal per jaar een aangekondigde audit. Op verzoek van de deelnemende bedrijven komt er echter ook een aanvullende onaangekondigde audit, waarbij voornamelijk lopende projecten worden gecontroleerd.
01-08-2015 7 sec
Tot tien acculadingen in de achterbak van de bus!
Werkers in het groen maken steeds meer gebruik van accugereedschappen. De voordelen van deze apparaten zijn legio: geen dure brandstof en overlast van uitlaatgassen of geluid.
01-08-2015 7 sec
Buitendienst op afstand zetten bespaart gemeente 1,5 ton
Gemeenten met een eigen groenonderhoudsdienst zijn schaars aan het worden. Particuliere bedrijven worden tegenwoordig snel aangewezen om gemeentelijk buitendienstpersoneel in te lijven, want men wil regiegemeente worden. De gemeente Lochem heeft dit recentelijk gedaan en dient voor andere gemeenten als voorbeeld.
01-08-2015 9 sec
Je gaat naar de Tour om te winnen, niet voor de lol
De beste manier om jezelf als interviewer oud te voelen, is iemand interviewen wiens vader je ook al in dezelfde functie hebt geïnterviewd. Het overkwam mij met Roger Rooden, sinds vijf jaar ceo van Rooden Landcape Solutions in Meersen.
01-08-2015 10 sec
Groen, groener, groenst
Ook in deze uitgave van Stad + Groen weer een forse opsomming van groene projecten.
01-08-2015 3 sec
Sigarendoos
Vroegah was alles makkelijk. Als je wat gedaan wilde hebben, belde je een aannemer.
01-08-2015 3 sec
Burger van een Zoekende stad
Afgelopen woensdag was ik deelnemer aan de Praktijkmiddag Beeldkwaliteit van CROW Levende Stad in Ede.
01-08-2015 4 sec

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER