Whatsapp Facebook X LinkedIn Instagram RSS feed
Binnen naar buiten halen
Binnen naar buiten halen. Deze woorden omschrijven eigenlijk het beste het ontwerpen van een werktuin. De tuin als uitbreiding zien van het kantoor, de kantine of als vergaderplek. Nu nog wat onwennig voor veel bedrijven maar wat Donkergroen betreft de toekomst.
01-10-2016 9 sec
De stelling 'Ik verkoop de zaak en daarna ga ik rentenieren' kun je wel vergeten
Als deze uitgave van Stad + Groen op uw deurmat ploft, is het voor veel mensen in de groene sector nog volop vakantie. Wat is er dan logischer dan een ceo uit te nodigen voor dit interview die van het strand zijn werk heeft gemaakt?
01-10-2016 12 sec
Tomaten & tilapia uit een torenflat
Op dit moment staat ongeveer 15 procent van de Nederlandse kantoren leeg. En waarschijnlijk neemt dat percentage de komende jaren nog alleen maar toe. Het is belangrijk dat er goede bestemmingen gezocht worden voor dit soort gebouwen.
01-10-2016 8 sec
Schijndel laat de burger schoffelen
'Eigenlijk hebben we niet veel hoeven doen om burgers in beweging te krijgen. Ze kwamen vrijwel meteen met wensen en plannen', memoreert Wim Bekkers, senior beleidsmedewerker groen bij de gemeente Schijndel, over de eerste experimenten met burgerparticipatie in groenonderhoud.
01-10-2016 9 sec
Boomgranulaat ECO toegepast voor een ‘Beter Ermelo’
Het centrum van Ermelo kreeg onlangs een grote make-over onder de projectnaam Beter Ermelo. Heicom leverde hier zo'n 2000 ton boomgranulaat ECO. Hiermee voorzag het bedrijf de bomen in Ermelo van een goede, duurzame ondergrond.
01-10-2016 8 sec
Krachtige maaier voor 'grof geschut'
Als Nederlands importeur voert Van der Haeghe Tuin- en Parkmachines uit Geldermalsen sinds enkele jaren een ruim assortiment (front)maaiers van de Japanse fabrikant Iseki. Jongste aanwinst in de SF-frontmaaierserie is de Iseki SF 450.
01-10-2016 7 sec
Fallopia gaat niet meer weg
‘De woekerplant Fallopia is in Nederland niet meer uit te roeien.’ Dat zegt Wim van der Putten, hoogleraar functionele biodiversiteit en werkzaam bij het Nederlands Instituut voor Ecologie (NIOO-KNAW) in Wageningen.
01-10-2016 7 sec
Zonnig in Zeeland
Deze beplanting ligt midden in een druk toeristengebied. De omgeving is volledig vernieuwd en met grote zorgvuldigheid ingericht. De speels gevormde vakken met vaste planten zorgen voor een unieke sfeer.
01-10-2016 7 sec
Samenspannen voor geintegreerde oplossingen
Er is een trend binnen de branche om als fabrikant van aandrijfmachines samen te werken met een beperkt aantal leveranciers van aanbouwwerktuigen. In dit artikel belichten wij de verschillende keuzen die op dit gebied worden gemaakt en geven we reacties uit de markt op deze ontwikkeling.
01-10-2016 10 sec
In één dagdeel bijgespijkerd over gazononderhoud
Gras is alleen al door zijn enorme oppervlakte gezichtsbepalend voor onze tuinen en openbare ruimten. Je zou dan ook verwachten dat groenbeheerders en hoveniers naadloos aanvoelen hoe ze gazons moeten aanleggen en onderhouden. Maar de praktijk is anders.
01-10-2016 9 sec
Duurzaam werk voor 'schoffelaars'
“Schoffelaars” worden ze wel genoemd’, zegt Joep Dikmans, branchemanager van sw-bedrijf SOWECO in Almelo. En daarmee duidt Dikmans meteen het grootste obstakel: het imagoprobleem.
01-10-2016 5 sec
Stadsparken: oude vorm, nieuwe functie
Veel stadsparken zijn lang geleden ontworpen en aangelegd. Keurig afgebakend ‘kijkgroen’ en rustig slingerende paden, die niet bedoeld zijn om ervanaf te stappen. Zocher, Springer of daarop geïnspireerd. Die parken van toen kennen nu een heel ander gebruik.
01-10-2016 8 sec
Drachtplanten, beslist (g)een bij-zaak
Biodiversiteit, duurzame beplanting, ecologisch evenwicht – termen die we in het hedendaagse openbaar groen maar al te vaak tegenkomen. En terecht; sinds de eeuwwisseling dringt overal het besef door dat gebalanceerde duurzame beplantingen het beste bieden voor iedereen: planten, dieren en mensen.
01-10-2016 9 sec
Weerstand tegen zelfbeheer komt vooral vanuit ambtelijk apparaat
Burgerparticipatie stimuleren in groenbeheer lijkt in belangrijke mate een kwestie van verandermanagement. ‘Opmerkelijk daarbij is dat de bestuurders positief zijn, maar dat de ambtelijke organisatie nog weleens achterloopt.’ Dat zegt Bertus Koppers, senior toezichthouder bomen en groen stadsdeel West in Amsterdam.
01-10-2016 10 sec
Zorgjongeren ruimen Hoendeloo op
In Hoenderloo bundelt jeugdzorgorganisatie De Hoenderloo Groep (DHG) zijn krachten ten bate van het groenonderhoud. Jongeren wisselen de buitendienst af met blad ruimen, snoeiwerkzaamheden en maaien.
01-10-2016 6 sec
Boomrooierij Weijtmans: meer dan bomen rooien
Boomrooierij Weijtmans bestaat al vanaf 1800 en sindsdien zijn zij al 6 generaties actief in het rooien van bomen. Het bedrijf is nog altijd volop in beweging met een gezonde kijk op de toekomst.
01-10-2016 8 sec
Minder CO2 met gecombineerde heetwatermethode
Verheij Integrale groenzorg heeft een mooie methode ontwikkeld om onkruid te beheersen. Ze gaan hiermee de markt op onder de naam h2O Onkruidbeheersing.
01-10-2016 5 sec
Tweet, tweet!
De Amsterdamse start-up TreeWiFi heeft een bijzondere manier gevonden om stedelingen bewust te maken van de luchtkwaliteit in de stad. Ze ontwikkelen vogelhuisjes die stikstofdioxide meten en voorbijgangers belonen met gratis internet als de lucht ‘fris’ genoeg is.
01-10-2016 8 sec
Wortelopdruk en schade aan leidingen voorkomen
In onze toenemende verstedelijkte gebieden zorgt wortelgroei jaarlijks voor een aanzienlijke schade aan wegverharding, riolering en nutsfaciliteiten. Om dit te voorkomen wordt vaak een wand geplaatst om ongewilde wortelgroei tegen te gaan.
01-10-2016 7 sec
Groen, groener, groenst
De oogst aan innoverende groenprojecten.
01-10-2016 1 sec
Kleine kunstgrasreiniger manouvreert tussen speeltoestellen
In opdracht van Groenaannemingsbedrijf Punt heeft AT Machines twee reinigingsmachines voor kunstgras op maat gemaakt, die dankzij hun fijne formaat en wendbaarheid door de aannemer worden ingezet voor het reinigen van ondergronden van speelveldjes.
01-10-2016 7 sec
Leren inspelen op (contract)veranderingen in de markt
Na een succesvolle eerste editie start HAS Kennistransfer en Bedrijfsopleidingen 20 oktober met een nieuwe cursus Contractmanagement. Gedurende vijf bijeenkomsten wordt nader ingegaan op thema's als contractvormen, het aanbestedingsproces en kwaliteitssturing en -borging.
01-10-2016 8 sec
De Toro GM 360 vijf jaar na alle tamtam
In 2011 werd de Toro Groundsmaster 360 met de nodige tamtam gepresenteerd op de Nederlandse markt. Met zijn vier bestuurbare wielen kon de GM 360 als eerste om de eigen as draaien, volgens Toro een revolutie op maaigebied. Vijf jaar na introductie maakt Stad+Groen de balans op.
01-10-2016 11 sec
Klimaat

01-10-2016 0 sec
Is het tekenprobleem een tikkende tijdbom?
De vaststelling door het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) dat teken tegenwoordig ook het encefalitisvirus in ons land kunnen overdragen, maakt investering in speciale antitekenkleding niet alleen verstandig, maar het lijkt erop dat het bittere noodzaak is.
01-10-2016 8 sec
Drijvende fontein voor Apeldoorn
Auga, specialist in fonteinen, vijverbenodigdheden en watertechniek, heeft een drijvende fontein geleverd aan de gemeente Apeldoorn. Deze, door Bos Watertechniek geïnstalleerde fontein is in augustus in gebruik genomen.
01-10-2016 6 sec
Ik heb dr zin an!
Mijn zonnige Vakantie op het schone Walcheren is weer voorbij. Onze accu’s zijn opgeladen. We kunnen er weer tegenaan!
01-10-2016 4 sec
Politici hebben minder problemen met burgerparticipatie dan ambtenaren
In deze uitgave van Stad + Groen de terugkeer van een oude rubriek: ‘Op de fiets’. Het idee: maak een fietstochtje met een bestuurder of politicus door zijn of haar stad of dorp om het openbaar groen te bewonderen. Dit keer Boaz Adank, wethouder van Breda.
01-10-2016 10 sec
Een groene wereld is een betere wereld
De wortels van Boomkwekerij M. van den Oever liggen al meer dan twee eeuwen in Haaren, de 'tuin van Brabant'. Haaren is aangewezen als greenport voor de boomkwekerij.
01-10-2016 7 sec
Daktuin terwijde blok G in Utrecht
Voor twee woon-winkelblokken van office Winhov architects, zijn in samenwerking met de architect de daktuinen ontworpen in Terwijde, Utrecht. Blok G is een volledig verblijfgebied.
01-10-2016 6 sec
Gastvrije tereininrichting van het Atrium in Amsterdam
Vanaf midden augustus 2014 is De Enk gestart met de terreininrichting bij het Atrium, één van de meest bekende kantoorgebouwen van Amsterdam. Het gebouw ligt naast het WTC aan de Zuidas.
01-10-2016 7 sec

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER