Whatsapp Facebook X LinkedIn Instagram RSS feed
Droge voeten houden in het afwaterputje van Nederland
Dweilen met de kraan open, zo zou je de taak van hoogheemraad Agnes van Zoelen kunnen beschrijven.
01-12-2017 10 sec
'Als je de binnenstad levenskracht wilt geven, moet je meer bieden dan een boompje, bankje en prullenbak...'
Rots Maatwerk realiseert maatwerkprojecten van natuursteen, staal, hout en glas in de openbare ruimte. Vaak zijn dit fonteinen en waterpartijen, al dan niet met ledverlichting. Aan elke oplevering gaat een serieus traject vooraf.
01-12-2017 10 sec
Schouwen van de slootkanten
Schouwmeester Erik Kleijn (zonder jas) en medewerker Jonas Moberg van waterschap Rivierenland controleren maandag voor de tweede keer een sloot bij een veehouder in Heumen bij Nijmegen.
01-12-2017 6 sec
Stress vanwege de klimaatstresstest?
Het overheidsbeleid is er de komende jaren op gericht om ons land in 2050 waterrobuust en klimaatbestendig te hebben. De focus ligt daarbij op de gebouwde omgeving. Stresstesten zullen de komende jaren aan de orde van de dag zijn.
01-12-2017 8 sec
Transitie van land naar water
Al honderden jaren is het de expertise van de Nederlanders, maar nu heeft het bedrijf Urban Deltas dit gedachtegoed in een nieuw jasje gestoken. Drijvende vegetatie voor beter water en een groenere stad.
01-12-2017 7 sec
Hoe groen blauw kan helpen
Groen kan een belangrijke rol spelen bij het beperken, reguleren en zelfs compenseren van wateroverlast. Bij boomkwekerij M. van den Oever hebben ze zo hun eigen ideeën over de vraag hoe meer natuurlijke keuzes watermanagement eenvoudiger kunnen maken.
01-12-2017 8 sec
Leerdam stelt burger centraal
Begin 2018 gaat de gemeente Leerdam van start met de herinrichting van de wijk Achter de Pijp. Aan het aanvankelijke plan om de riolering te verbeteren, huizen te slopen en te vervangen door nieuwe woningen, zijn inmiddels verschillende andere activiteiten toegevoegd.
01-12-2017 9 sec
Water zuiveren met behulp van wilgen
Water op een natuurlijke manier reinigen is nog niet echt in zwang in ons land. Toch kan dat op verschillende manieren worden gedaan. Soms bieden de natuurlijke oplossingen een aantal aanvullende voordelen. Wilgen hebben een sterk zuiverende werking. Eenmaal geoogst, bieden ze biomassa voor een biomassakachel.
01-12-2017 10 sec
'Nederland loopt met waterretentie rond bomen achter bij het buitenland'
Met de aanleg van een nieuwe stuwsluis wil het Belgische Harelbeke het gebied rond de sluis aan de rivier de Leie aantrekkelijker maken.
01-12-2017 6 sec
Blauw, blauwer, blauwst
De oogst aan innoverende waterprojecten.
01-12-2017 1 sec
De oplossing ligt op straat
Het gaat nog te vaak om een kunstje: er wordt op een bijzondere plek een bijzonder project uitgerold
01-12-2017 4 sec
ZinCo Life on Roofs - 60 jaar innovatie in daktuinsystemen
In 1957 legde Walter Zink in Unterensingen (in de buurt van Stuttgart, Duitsland) de basis voor het bedrijf ZinCo, dat inmiddels wereldwijd in meer dan 40 landen vestigingen heeft. Een historisch feit dat ZinCo niet onopgemerkt voorbij wil laten gaan.
01-12-2017 9 sec
De uitvinders van retentiedaken
Retentiedaken zijn booming. De zogenaamde groenblauwe daken hebben een opmars gemaakt bij nieuwbouw en renovatie in stedelijk gebied doordat deze voor een groot deel hemelwateroverlast kunnen voorkomen.
01-12-2017 6 sec
De Groene Sector Vakbeurs - Hardenberg
De Groene Sector Vakbeurs vindt plaats op 9, 10 en 11 januari 2018. Een bezoek aan hét kennis- en contactmoment van de groene branche biedt contacten, kennis, inspiratie en beleving en is uw (tijds)investering meer dan waard!
01-12-2017 8 sec

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER