Whatsapp Facebook X LinkedIn Instagram RSS feed
'Met techniek alleen houden we geen droge voeten'
Hij is ’s lands langstzittende dijkgraaf. Toch begon Paul van Erkelens van Wetterskip Fryslân ooit als politicus. Het laatste decennium ziet hij de rol van de waterschappen en de dijkgraven drastisch veranderen. Nu waant hij zich terug in de politiek.
10-08-2018 12 sec
Zijn wadi's en raingardens de eieren van Columbus?
Op veel plekken in ons land was men niet in staat de neerslag van de korte, maar intense regenbuien goed te verwerken. Raingardens of wadi’s zouden een oplossing kunnen bieden.
09-08-2018 13 sec
Drietrapsraket moet Amsterdamse Rivierenbuurt waterproof maken
Op verschillende plaatsen worden ‘stresstesten’ uitgevoerd, waarin een gesimuleerde maatgevende wolkbreuk de zwakke plekken moet aantonen.
05-08-2018 10 sec
Experimenten onder levensechte omstandigheden in proeftuin de Waterstraat
Een levensechte testomgeving voor experimenten die bijdragen aan een klimaatbestendige stad. Dat is de Waterstraat, die geopend werd op 16 mei van dit jaar.
01-08-2018 12 sec
Column van de hoofdredacteur: Welkom in de toekomst
Hittestress is geen abstracte term meer, maar een maatschappelijk thema dat – als we er niet op anticiperen – tot serieuze problemen kan leiden. Laten we dat ook als maatschappij oppakken.
25-07-2018 8 sec
Kennis over de Watertoets kan nog beter
Infrastructurele projecten die invloed hebben op de ruimtelijke ordening, dienen onderworpen te worden aan de zogenaamde Watertoets.
08-07-2018 5 sec
Een goudgele rakker rechtstreeks uit de hemel
Een biertje van regenwater. Het klinkt niet bijster smaakvol, maar toch kan het. In Nijmegen fabriceert brouwerij De Hemel in samenwerking met Rainbeer en Nijmegen Green Capital een ouderwetse goudgele rakker met als hoofdbestanddeel opgevangen regendruppels.
05-07-2018 9 sec
Gigantische waterkever in de vijver op de campus van de Wageningen Universiteit
De Deense beeldhouwer Vagn Iversen (op foto) en hoogleraar Aquautische Ecologie en Waterkwaliteitsbeheer Marten Scheffer leggen 15 mei de laatste hand aan een gigantische waterkever, de Dytiscus marginalis, in de vijver op de campus van de Wageningen Universiteit.
02-07-2018 13 sec
Zit er toekomst in een natuurlijk bad of een zwemvijver?
Wie in de toekomst niet meer wil aansluiten in de files naar het strand, doet er goed aan om een investering een natuurlijk bad of zwemvijver te overwegen.
08-06-2018 8 sec
Geen druk op het riool in Brunssum dankzij waterretentiedak
Door middel van wadi’s en raingardens zou overtollig regenwater tijdelijk kunnen worden opgevangen voordat het geleidelijk in het riool verdwijnt. Zo’n oplossing werkt in een omgeving met veel groen. Lastiger is het wanneer de omgeving volledig is bebouwd.
10-05-2018 14 sec
BMU-systeem Van Kessel Bronbemaling wint meer terrein door 'grondwater-app'
Van Kessel Bronbemaling timmert al jaren aan de weg met haar BMU-systeem. Dit is een telemetrische oplossing voor het projectmatig monitoren en beheersen van grondwaterstanden en bemalingsinstallaties op locaties waar bronbemaling plaatsvindt.
01-03-2018 10 sec

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER