Whatsapp Facebook X LinkedIn Instagram RSS feed

Plastic x gras = circulaire reflectorpaal

NIEUWS
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Willemijn van Iersel, woensdag 16 januari 2019
68 sec


Het bedrijf Circulus is een samenwerkingsverband met de Gebr. Van Kessel gestart. Uit gerecycled plastic en bermgras maken zij een nieuwe grondstof waarmee bio-based producten geproduceerd worden. Er zijn inmiddels al diverse projecten gerealiseerd en er wordt op dit moment gewerkt aan de uitlevering van reflectorpaaltjes voor langs een provinciale weg in het oosten van het land.


Waardevolle grasvezels

Het idee voor deze circulaire toepassing van gerecycled plastic en bermgras is ontsproten na een intensieve zoektocht. Circulus zocht een duurzame eindbestemming voor de grote afvalstroom van bermgras. Jaarlijks komen vele tonnen bermgras vrij bij het onderhoud van wegbermen en natuurgebieden. Bermgras wordt nu voornamelijk tegen aanzienlijk tarieven gecomposteerd. Hierbij komt enerzijds veel CO2 vrij en anderzijds wordt het in een laagwaardig product omgezet. Terwijl grasvezels zoveel meer in zich hebben.


'Gras composteren is duur en resulteert in laagwaardig product, daar moest meer in zitten.'

Maatwerk

Volgens Circulus klonk vanuit opdrachtgevers al jarenlang de roep om duurzame oplossingen de markt op te brengen. Hier heeft het bedrijf op ingespeeld en een volledig circulaire productietechniek ontwikkeld. Op basis van beide reststromen kunnen bio-based producten worden gemaakt die op haar beurt in de openbare ruimte kunnen worden toegepast. Circulus biedt hiervoor compleet maatwerk aan. Want iedere toepassing heeft zijn eigen unieke kenmerken.


Productietechniek

De bio-based producten kunnen na hun levensduur opnieuw worden gebruikt als grondstof, waarmee het met recht circulair mag worden genoemd. Het materiaal bevat eigenschappen die volgens Circulus met hardhout vergelijkbaar zijn. Circulus heeft al diverse producten geproduceerd waaronder rasterpalen, boompalen, beschoeiing, banken en complete picknicksets. Iedere toepassing vraagt om zijn eigen unieke receptuur, welke tot wel 70% aan gras kan bevatten. Hiertoe heeft het Gelderse bedrijf een eigen speciale machine aangeschaft. Er wordt maatwerk voor iedere specifieke toepassing geleverd.


Circulus is op zoek naar opdrachtgevers die samen met hen in de wereld van de circulaire economie willen stappen.

Doe mee

Circulus laat onze redactie weten dat er vanuit opdrachtgevers enorm veel interesse wordt getoond. Het bedrijf is nog op zoek naar opdrachtgevers die samen met hen in de wereld van de circulaire economie willen stappen.


Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

Tip de redactie

Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief.
AGENDA
Foire de Libramont
zondag 28 juli 2024
t/m woensdag 31 juli 2024
PlantariumGroen-Direkt Najaarseditie 2024
woensdag 21 augustus 2024
t/m donderdag 22 augustus 2024
Groentechniek Holland 2024
woensdag 11 september 2024
t/m zaterdag 14 september 2024
Future Green City 2024 in Utrecht
maandag 23 september 2024
t/m donderdag 26 september 2024
Vakbeurs Openbare Ruimte 2024
woensdag 25 september 2024
t/m donderdag 26 september 2024

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER