Whatsapp Facebook X LinkedIn Instagram RSS feed

Professionele onkruidbestrijding, een verstandig plan en nog milieubewuster

ADVERTORIAL
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Linde Kruese, maandag 31 december 2018
64 sec


Een verstandig en efficiënt onkruidbeheersplan is onmisbaar, zowel op openbare terreinen, parkeerplaatsen en eigen verkoopterreinen als in tuinen en parken van klanten. Vaak red je het niet met uitsluitend één behandelingsmethode. Dus moet je op zoek naar een partner die niet alleen verschillende oplossingen in huis heeft, maar ook ervaring in de onkruidsector.


Al meer dan 30 jaar ontwikkelt en verkoopt Mantis, als specialist in onkruidbestrijding, milieuvriendelijke machines voor onkruidbeheer. Mantis is bekend van de Mankar ULV-spuitsystemen en heeft ook veel ervaring op het gebied van heet water. De BioMant-systemen worden wereldwijd geleverd. Met de BioMant-Mini, -Compact en de grotere ONE- en TWO-modellen biedt Mantis modellen voor de meest uiteenlopende toepassingsgebieden, van een kleine oprit, een begraafplaats of een park tot grote gemeenschappelijke ruimtes en industriële terreinen.

Efficiënt onkruid verwijderen

Voor wegen en verharde terreinen, groot of klein, bieden de BioMant-heetwatermachines een efficiënte oplossing door een hoog debiet en een zeer goede prijs-prestatieverhouding. Met heet water van 99,5 graden Celsius wordt de celstructuur van het onkruid verstoord, zodat dit snel afsterft, en door het hoge waterdebiet kan er snel gewerkt worden met een handlans of aanbouwspuitbalken van verschillende breedtes. Dankzij het nieuwe wendbare lichtgewicht spuitwagentje kan zelfs gemakkelijk gespoten worden op verticale oppervlakken, zoals muurtjes, om mos en algen ook daar efficiënt te verwijderen.


Biomant

Roetuitstoot verleden tijd

Dat het nog milieuvriendelijker kan, bewijst Mantis. De ONE- en TWO-modellen kunnen in plaats van met diesel ook met een lpg-brander en een accupakket worden uitgerust. Daarmee is ook het stikstofoxideprobleem voor een groot deel opgelost en behoren roetuitstoot en overmatig machinelawaai tot het verleden. Mantis biedt natuurlijk ook nog gewoon de vertrouwde Mankar ULV-systemen aan. Door de speciaal ontwikkelde ULV-techniek kan tot 50 procent op herbiciden bespaard worden, met een minimaal risico op drift en zonder water. Dit komt bijzonder goed van pas op plaatsen waar alternatieve chemievrije methodes onvoldoende resultaat geven. Het Mankar-assortiment bestaat uit vele modellen voor elk toepassingsgebied.


Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

download artikel

Tip de redactie

Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief.
AGENDA
Foire de Libramont
zondag 28 juli 2024
t/m woensdag 31 juli 2024
PlantariumGroen-Direkt Najaarseditie 2024
woensdag 21 augustus 2024
t/m donderdag 22 augustus 2024
Groentechniek Holland 2024
woensdag 11 september 2024
t/m zaterdag 14 september 2024
Future Green City 2024 in Utrecht
maandag 23 september 2024
t/m donderdag 26 september 2024
Vakbeurs Openbare Ruimte 2024
woensdag 25 september 2024
t/m donderdag 26 september 2024

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER