Whatsapp Facebook X LinkedIn Instagram RSS feed

Curlingouders, opgepast!

ADVERTORIAL
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Willemijn van Iersel, vrijdag 27 september 2019
97 sec


BOERplay komt met nieuwe lijn risicovol spelen

Tijdens de Vakbeurs Openbare Ruimte presenteert BOERplay haar gloednieuwe productlijn: Adventure Play Explore. De lijn stimuleert creativiteit en zelfredzaamheid van het kind. Met de toestellen van Adventure Play Explore testen en verleggen kinderen hun grenzen door nieuwe activiteiten uit te proberen en hun angsten te overwinnen. Een proces dat voor ouders aan de zijlijn eng kan aanvoelen, maar reuze van belang is voor de ontwikkeling van kinderen.


Curlingouder?

Het begrip 'curlingouder' kreeg vleugels tijdens een uitzending van het tv-programma De Luizenmoeder: ouders die alle obstakels voor het kind uit de weg vegen. Dit soort ouders kunnen met al hun goede bedoelingen de zelfredzaamheid van hun kinderen in de kiem smoren. De algemene opvatting is vaak dat risico's moeten worden geëlimineerd en een buil of tand door de lip betekent dat de speelplek wellicht te gevaarlijk is. Risicovol spelen is echter in opkomst. Wellicht paradoxaal, maar VeiligheidNL is vorig jaar een campagne gestart om het onderwerp op de agenda te zetten bij ouders en overheden.


Risicovol spelen

Een trend die BOERplay omarmt. Kinderen zijn de toekomst en daarin moet je investeren. BOERplay is als inrichter van speelruimte met een eigen fabriek op Nederlandse bodem behoorlijk uniek. Toestellen worden hier niet alleen ontworpen, maar ook ter plekke geproduceerd en op locatie geplaatst en gemonteerd. Toch wil commercieel directeur Willem Butz het bedrijf absoluut niet omschrijven als speeltoestelfabriek. 'Wij verkopen niet langer "alleen" speeltoestellen; de hele omgeving en inrichting van een speelplek is net zo van belang als de toestellen zelf. Wij denken daarom graag mee met gemeenten en speelambtenaren om de beste speelplekken te realiseren.' Geen loze belofte van het bedrijf, want eerder dit jaar won BOERplay de Circulair Spelen Award van dit vakblad. Een elftal kinderjuryleden beoordeelden de speeltuin in de gemeente Houten als állerleukste.


Allesbehalve saai

Binnen de Adventure Play Explore-lijn van BOERplay vind je geen klassieke verbindingen tussen speeltoestellen. Een saai en voorspelbaar trapje naar de glijbaan zit er bijvoorbeeld niet bij. De glijbaan is bijvoorbeeld bereikbaar via klimtouwen, plateaus van verschillende hoogten, klimgrepen of touwbruggetjes. En het opvallende huisje is niet enkel bedoeld als verblijfsruimte, maar meer een doorgang naar een volgend spannend avontuur, met verschillende in- en uitgangen. 'Kinderen kunnen hierdoor keer op keer hun eigen routes en spel maken.' Butz vervolgt: 'We zijn het eens met de norm, maar we moeten waken dat het geen dichtgetimmerd geheel wordt.' Recent onderzoek van Jantje Beton toont aan dat 15% van de kinderen nooit buiten speelt. Volgens Butz moeten we dan ook meer werk maken van het aanleggen van uitdagende speelplekken.


De boodschap van het speelse bedrijf is duidelijk: speelambtenaren, zwicht niet langer voor de risico-eliminerende curlingouder, maar kies voor een speelplaats met fantasie en een gezonde dosis risico.

Wil je Adventure Play Explore komen bewonderen? Dat kan tijdens de Vakbeurs Openbare Ruimte op 2 en 3 oktober in Jaarbeurs Utrecht. BOERplay is op de dag van de openbare ruimte te vinden in hal 3, standnummer 3.6.46.

Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

download artikel

Tip de redactie

Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief.
AGENDA
Foire de Libramont
zondag 28 juli 2024
t/m woensdag 31 juli 2024
PlantariumGroen-Direkt Najaarseditie 2024
woensdag 21 augustus 2024
t/m donderdag 22 augustus 2024
Groentechniek Holland 2024
woensdag 11 september 2024
t/m zaterdag 14 september 2024
Future Green City 2024 in Utrecht
maandag 23 september 2024
t/m donderdag 26 september 2024
Vakbeurs Openbare Ruimte 2024
woensdag 25 september 2024
t/m donderdag 26 september 2024

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER