Whatsapp Facebook X LinkedIn Instagram RSS feed

Waardevolle upgrade van revolutionaire SteamPLUS® hogedruk-stoomtechniek

ADVERTORIAL
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
maandag 2 september 2019
104 sec


De introductie van de door Meclean ontwikkelde SteamPLUS hogedruk-stoomtechniek dateert alweer van zo'n 10 jaar terug. Op die lastige balans van grondig reinigen en het niet beschadigen van de ondergrond door de hoge waterdruk of het gebruik van chemie bracht SteamPLUS de uitkomst. Dankzij deze techniek kon het verschil gemaakt worden tussen het wel of niet aannemen van dergelijke opdrachten. Bij traditionele hogedrukreiniging wordt water onder erg hoge druk losgelaten op de vervuiling : door deze "impactenergie" wordt de vervuiling aangepakt. Hoe hoger de druk, hoe groter de kans dat de vervuiling verwijderd wordt, maar hiermee neemt uiteraard ook de beschadiging van de ondergrond toe. SteamPLUS® maakt gebruik van een geheel andere manier van energietransport. Deze techniek pakt de vervuiling grondig aan zonder beschadiging van de ondergrond. Dankzij SteamPLUS® kon ineens op een geheel andere manier de strijd aangegaan worden met bijvoorbeeld graffiti en atmosferische vervuiling van gevels.


De extra "plussen" van SteamPLUS 2.0

Door het technische team van Meclean is de afgelopen jaren achter de schermen goed gekeken om deze techniek nog een extra boost te geven : hoe mooi zou het zijn om nog eens wat extra "plusjes" achter deze SteamPLUS techniek te kunnen zetten? Met de wensen van de gebruikers in het achterhoofd is nagedacht over een upgrade die echt iets toevoegt : de uitkomst is SteamPLUS 2.0 geworden. Alle unieke voordelen van SteamPLUS zijn uiteraard behouden gebleven én het is gelukt om de stoomdruk met 25% en het stoomvolume met nog eens 35% extra te verhogen. Zo kan er kort samengevat dus in dezelfde werktijd veel meer resultaat geboekt worden!


Breed inzetbaar met respect voor de ondergrond

De ondergrond van de vervuiling wordt niet beschadigd omdat er geen gebruik gemaakt wordt van impactenergie maar van energie die is te omschrijven als warmte-energie. Door van water stoom te maken ontstaat een heleboel warmte-energie. Door deze onder hoge druk los te laten op de vervuiling zorgt deze energie voor een thermoshock waardoor de vervuiling uitzet. Deze breekt los van de ondergrond zonder hier schade aan te richten. Dus bijvoorbeeld graffiti of atmosferische vervuiling verwijderen van monumentale gevels of kunstwerken geeft een prachtig resultaat zonder de vaak toch erg kwetsbare ondergrond te beschadigen. Daarnaast is het waterverlies vergeleken met traditionele hogedrukreiniging ook minimaal : een besparing tot maar liefst 60%. Het water wordt puur als "transportmiddel" voor de vervuiling gebruikt.


Maar ook kauwgom verwijderen (tot maar liefst 1.800 stuks per uur), reinigen van houten objecten, verwijderen van wegbelijning, desinfectie van en geurbestrijding bij machines, speeltoestellen, sanitaire ruimten, parkeergarages etc. zijn dankzij deze techniek met verbluffende resultaten op te pakken.

De SteamPLUS 2.0 techniek kan optioneel worden geleverd op de Hogedruktrailer- en Trailerjetserie van Meclean, maar ook op de Trailerpackserie die als basis gebruikt wordt voor bijvoorbeeld inbouw in bedrijfsbussen. De SteamPLUS 2.0 techniek zal nog steeds volgens de Meclean filosofie gebouwd worden : bewezen mechanische techniek zonder overbodige electronica en moeilijke bediening. Want tenslotte zijn de machines bedoeld om reinigingsprofessionals dag-in-dag-uit probleemloos hun werk te kunnen laten doen. In de laatste maanden van dit jaar zal SteamPLUS 2.0 in de markt gezet worden.

www.meclean.eu/steamplus-2-0

Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

download artikel

Tip de redactie

Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief.
AGENDA
Foire de Libramont
zondag 28 juli 2024
t/m woensdag 31 juli 2024
PlantariumGroen-Direkt Najaarseditie 2024
woensdag 21 augustus 2024
t/m donderdag 22 augustus 2024
Groentechniek Holland 2024
woensdag 11 september 2024
t/m zaterdag 14 september 2024
Future Green City 2024 in Utrecht
maandag 23 september 2024
t/m donderdag 26 september 2024
Vakbeurs Openbare Ruimte 2024
woensdag 25 september 2024
t/m donderdag 26 september 2024

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER