Whatsapp Facebook X LinkedIn Instagram RSS feed

Grote voorjaarsschoonmaak met veegmachines en onkruidborstels van Tielbürger

ADVERTORIAL
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Jeroen Poldermans, vrijdag 14 februari 2020
184 sec


Het afgelopen jaar introduceerde Tielbürger een veegmachine voorzien van een Briggs & Stratton 82 V-accumotor: de Tielbürger TK17e. Duitse gründlichkeit in een emissie- en geluidsreducerende uitvoering. Het Duitse A-merk blijft zich innoveren, mede vanwege de eisen op het gebied van duurzaamheid en CO2-reductie in de aanbestedingen van gemeentes en in de private sector.


Onverwoestbaar

Als er één woord is dat het machinepark van Tielbürger raak typeert, dan is dat het woord onverwoestbaar. Een investering in een product van Tielbürger geeft blijk van een langetermijnvisie, want Tielbürger-machines gaan meestal generaties lang mee. 'We krijgen aanvragen voor onderdelen van machines van wel vijftig jaar oud. Die machines draaien nog steeds en worden doorgegeven in de erfenis', vertelt Robine Berendsen, accountmanager bij D.B. van der Horst BV. 'Zelfs als Tielbürger-machines na enkele decennia met pensioen gaan, krijgen ze af en toe nog een nieuwe bestemming. Er zijn namelijk hobbyisten die vroege modellen nog een tweede leven geven. Die restaureren zo'n oldtimer, spuiten en poedercoaten het staalwerk en zorgen ervoor dat zo'n robuust werktuig uit de jaren zestig er weer als nieuw uitziet.'


'We krijgen aanvragen voor onderdelen van machines van wel vijftig jaar oud'

Donat van der Horst

D.B. van der Horst BV is al vijftig jaar de exclusieve importeur van het merk Tielbürger in de Benelux en Frankrijk. Het bedrijf werd opgericht door de destijds achttienjarige Donat van der Horst. Hij vroeg zich met de productontwikkelaars van Tielbürger-machines af waar vraag naar was in de groensector. Vanuit die samenwerking ontstond de veegmachine waarmee Tielbürger marktleider in de wereld werd. Sindsdien is het DNA van D.B. van der Horst BV verstrengeld met dat van Tielbürger. Tielbürger is het enige merk dat door deze importeur en leverancier wordt gevoerd; daardoor is Van der Horst een specialist bij uitstek. Het Duitse A-merk is al ruim 65 jaar een begrip in het groenonderhoud.


Tielbürger TK38 pro-veegmachine voor professionals

De probleemloze TK38 professional wordt door gemeentewerkers, hoveniers en wegenbouwers zeer gewaardeerd. De machine beschikt over een sterke Honda-industriemotor en een zeer robuuste wielaandrijving. Het is een compacte machine met een ergonomische bediening. Ook is de TK38 pro makkelijk mee te nemen in de bestelbus en neemt hij niet veel plaats in. De borstels met een diameter van 35 cm garanderen in combinatie met de sterke motor een perfect resultaat onder alle omstandigheden. De hoog-elastische borstelkap met stalen onderbouw voorkomt beschadigingen aan muren, bushokjes etc. Kortom: dit is een machine voor langdurig en professioneel gebruik.


'De TK38 pro is makkelijk mee te nemen in de bestelbus'

Specificaties:

• Honda GXV 160 industriemotor, ca. 4,1 kW (5,6 pk)
• Werkbreedte: 80 cm
• Veegrichting vijfvoudig verstelbaar
• Capaciteit: tot 3.900 m2/h
• Rijsnelheid: 3 versnellingen vooruit en 1 achteruit, ca. 2,6-4,9 km/h
• Borsteldiameter: 35 cm
• Uitgerust met dubbel bezette borstel
• Hoge bodemvrijheid
• Stuurboom zevenvoudig in hoogte verstelbaar
• Gewicht: 97 kg
• Wielen: 13,00 x 5,6
• Verzinkte onderdelen ter voorkoming van corrosie
• Volledig recyclebaar


'Met omhooggeklapte beschermkap kan men probleemloos langs een muur of ander obstakel borstelen'

Tielbürger-onkruidborstels: TW50S en TW50X

De innovatieve onkruidborstels TW50S en TW50X hebben al veel steden en dorpen onkruidvrij gemaakt. Ook deze machines zijn uitgerust met de Honda GXV 160-industriemotor en doen probleemloos hun werk. De ergonomische bediening, de constructie en het rustige toerental van de machine zorgen ervoor dat de bediener onkruid kan verwijderen zonder oververmoeid te raken. Beide machines hebben een respectabele werkbreedte van 50 cm. De kwalitatief hoogwaardige borstels, die volledig afgesloten zijn door een stalen beschermkap, kunnen zonder gereedschap makkelijk en snel gewisseld worden. Standaard zijn de machines voorzien van een klapbare beschermkap, waarmee men in omhooggeklapte stand probleemloos langs een muur of ander obstakel kan borstelen. De wielaangedreven TW50X met drie versnellingen is standaard voorzien van een in hoogte verstelbaar steunwiel. Dit steunwiel is als optie verkrijgbaar voor de TW50S.
Deze machines zijn ontwikkeld voor kilometers onkruidvrije paden.


Een van de beste merken in het segment

De naam 'Nemaco' staat voor 'Nederlandse machinecoörporatie'. Deze leverancier van bouwmachines is ooit begonnen met het ontwikkelen van steenknippers en trilplaten. In Nederland is Nemaco BV in de zeventig jaar van zijn bestaan uitgegroeid tot een van de grootste leveranciers van materialen voor de grond-, weg- en waterbouw (gww). Met salesmanager Gerrit van Egmond van Nemaco sprak Stad + Groen over de relatie van Nemaco met D.B. Van der Horst BV en de onderscheidende kracht van het merk Tielbürger.
'Donat is een oude relatie van Nemaco. We doen al heel lang prettig zaken met elkaar. Hij en zijn bedrijf komen altijd hun afspraken na. Het merk Tielbürger blijft zich doorontwikkelen en is een van de beste merken in het segment. De Tielbürger-veegmachines hebben een perfecte prijs-kwaliteitverhouding. Tielbürger-machines zijn onverwoestbaar en enorm krachtig. Dit is mede te danken aan de keuze van de motoren waarvan de machines zijn voorzien, zoals de Honda-industriemotor. De oersterke Honda GXV160-industriemotor past prima bij de omstandigheden waaronder onze klanten in de gww werken. De Tielbürger-machines gaan ook decennialang mee. Het komt weleens voor dat een Tielbürger-machine wordt afgeschreven na dertig jaar dienst te hebben gedaan in de gww, maar daarna terechtkomt in de particuliere sector, om daar opnieuw prima te functioneren.'


'Tielbürger-machines zijn onverwoestbaar en enorm krachtig'

Nemaco BV uit Nijverdal stond met Tielbürger-veegmachines zowel op de Groene Sector Vakbeurs in januari als op de Infrarelatiedagen in februari in Harderberg (zie foto).

Bedrijfsprofiel:

D.B. van der Horst BV is importeur van Tielbürger voor de Benelux en Frankrijk. De levering van de machines vindt uitsluitend plaats via geselecteerde dealers, die ook reparatie en onderhoud voor hun rekening nemen. De vestiging in Loo bestaat uit het kantoor en de opslag, vanwaaruit zo'n driehonderd machines en honderden losse onderdelen uit voorraad geleverd kunnen worden.

Meer informatie vindt u op: www.donatvanderhorst.nl

Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

download artikel

Tip de redactie

Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief.
AGENDA
Foire de Libramont
zondag 28 juli 2024
t/m woensdag 31 juli 2024
PlantariumGroen-Direkt Najaarseditie 2024
woensdag 21 augustus 2024
t/m donderdag 22 augustus 2024
Groentechniek Holland 2024
woensdag 11 september 2024
t/m zaterdag 14 september 2024
Future Green City 2024 in Utrecht
maandag 23 september 2024
t/m donderdag 26 september 2024
Vakbeurs Openbare Ruimte 2024
woensdag 25 september 2024
t/m donderdag 26 september 2024

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER