Whatsapp Facebook X LinkedIn Instagram RSS feed

Griekspoor is de eerste nieuwe Groenkeur-deelnemer van 202

ADVERTORIAL
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
maandag 20 april 2020
81 sec


Gebr. Griekspoor BV: multifunctionele onderneming in civiele techniek

Griekspoor is de eerste nieuwe Groenkeur-deelnemer van 2020. Het bedrijf, gevestigd in Nieuw-Vennep, is sinds 1968 actief in het groene domein. De gebroeders Frank en Ron Griekspoor leiden nu het ruim honderd medewerkers tellende bedrijf dat hun vader destijds opzette.

S Dick Oosthoek, directeur van stichting Groenkeur, overhandigt de Groenkeur-oorkonde aan Frank Griekspoor, algemeen directeur van Gebr. Griekspoor BV.
S Dick Oosthoek, directeur van stichting Groenkeur, overhandigt de Groenkeur-oorkonde aan Frank Griekspoor, algemeen directeur van Gebr. Griekspoor BV.

Op zoek naar verbetering

Genoeg reden voor Groenkeur-directeur Dick Oosthoek om langs te gaan om kennis te maken en de Groenkeur-oorkonde te overhandigen. Dat gebeurde voor het beeldje van de Inhakker in Nieuw-Vennep. Vader Griekspoor begon het bedrijf immers met het maaien en leeghalen van slootkanten. Een intensief karwei, waarbij je algauw nadenkt over manieren om het jezelf wat gemakkelijker te maken. Om die reden werd een eigen machine ontwikkeld. Dit typeert het bedrijf: 'U vraagt en wij draaien, maar we proberen het wel slim te doen.'


Griekspoor kreeg steeds meer vragen uit de gemeente Haarlemmermeer, wat leidde tot uitbreiding van de activiteiten. Inmiddels trekken de gebroeders lijnen, realiseren ze speelplaatsen, brengen ze coatings aan op fietspaden en verduurzamen ze brugdelen. Frank Griekspoor begon in 1996 met een ISO 9000-certificering. Hij merkte dat daardoor dingen in positieve zin veranderden in het bedrijf: je wordt gedwongen om nog eens goed naar je processen en medewerkers te kijken.

'U vraagt en wij draaien, maar we proberen het wel slim te doen'

Frits Veiligheid

Een proces van continue kwaliteitsverbetering werpt zijn vruchten af. Een voorbeeld hiervan is de zogenaamde Frits-veiligheidscampagne. Samen met de marketeer is er een tweemaandelijkse campagne opgezet, met een eigen mascotte die helpt onderwerpen op een leuke manier onder de aandacht te brengen. Het brengt serieuze onderwerpen op een laagdrempelige manier goed in beeld en helpt die continue verbeterslag te maken. Net als in de topsport moet je elke dag trainen en focussen. Door deze zaken op een leuke manier te verbinden, blijft de boodschap beter hangen.


Nieuwe generatie

Vier van de vijf zonen van de directeurs zijn inmiddels ook actief in het bedrijf. Ze werken en lopen mee om de kneepjes van het vak te leren. Het is belangrijk om nu al over de toekomst na te denken en over de vraag hoe het bedrijf straks in goede harmonie aan een volgende generatie kan worden overdragen. Dat vraagt een goede voorbereiding, en niet alleen vakinhoudelijk; de broers Griekspoor kijken ook naar de menselijke kant, met vragen als: hoe ga je zorgvuldig met elkaar en je medewerkers om? Een prachtig bedrijf dat topsport bedrijft in civiele techniek, daar past Groenkeur helemaal bij.


Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

download artikel

Tip de redactie

Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief.
AGENDA
Foire de Libramont
zondag 28 juli 2024
t/m woensdag 31 juli 2024
PlantariumGroen-Direkt Najaarseditie 2024
woensdag 21 augustus 2024
t/m donderdag 22 augustus 2024
Groentechniek Holland 2024
woensdag 11 september 2024
t/m zaterdag 14 september 2024
Future Green City 2024 in Utrecht
maandag 23 september 2024
t/m donderdag 26 september 2024
Vakbeurs Openbare Ruimte 2024
woensdag 25 september 2024
t/m donderdag 26 september 2024

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER