Whatsapp Facebook X LinkedIn Instagram RSS feed

Conver en Harkboot gaan samen strijd aan tegen invasieve waterplanten

NIEUWS
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Karlijn Klei, woensdag 28 oktober 2020
49 sec


Conver B.V. en Harkboot.nl B.V. slaan de handen ineen om schadelijke, veelal wortelende waterplanten te bestrijden. Vandaag zetten de partijen de handtekening onder de samenwerking.

Michel de Vries, managing director Dutch Power Company: 'Na de overname van de Fishprotector, is de samenwerking tussen Conver en Harkboot.nl een volgende mooie stap in het maatschappelijk ondernemen met oog voor de natuur.
Michel de Vries, managing director Dutch Power Company: 'Na de overname van de Fishprotector, is de samenwerking tussen Conver en Harkboot.nl een volgende mooie stap in het maatschappelijk ondernemen met oog voor de natuur.

De Harkboot van Harkboot.nl is speciaal ontwikkeld om schadelijke wortelende plantensoorten, waaronder invasieve exoten, de kop in te drukken. Deze soorten zijn moeilijk te verwijderen, verdringen bestaande, inheemse vegetatie en doen daarmee afbreuk aan lokale diversiteit. Harkboot en Conver, dochterbedrijf van Dutch Power Company, gaan de harkmethode samen verder ontwikkelen en zullen de gezamenlijke kennis inzetten om de plaagsoorten te bestrijden.

Onderhoud watergangen

Harkboot-medewerkers krijgen training op het gebied van plantenkennis en het verwijderen van schadelijke waterplanten. Conver draagt bij door speciaal hiervoor specialistische werktuigen te ontwikkelen. Deze machines zal Conver uiteindelijk nationaal en internationale op de markt brengen. Met de samenwerking wordt een mooie stap gezet in de ontwikkeling van nieuwe methoden voor het onderhoud van watergangen.


Op basis van de eisen van Harkboot.nl heeft Conver een maai(hark)boot ontwikkeld. Anders dan bij normale maaiwerkzaamheden, moet bij het verwijderen van invasieve plantensoorten de plant geheel verwijderd worden. Door het verwijderen van de wortels middels harken worden de planten met wortel en al uit het water gehaald en zo vernietigd.

Leon Sterk, algemeen directeur Harkboot.nl: 'Het partnerschap met Conver geeft een duidelijk signaal naar de markt dat vanwege de verbeterde waterkwaliteit nieuwe en andere werkwijzen nodig zijn om te kunnen blijven voldoen aan de Europese verplichtingen om onder meer exoten te bestrijden.'

Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

Tip de redactie

Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief.
AGENDA
Foire de Libramont
zondag 28 juli 2024
t/m woensdag 31 juli 2024
PlantariumGroen-Direkt Najaarseditie 2024
woensdag 21 augustus 2024
t/m donderdag 22 augustus 2024
Groentechniek Holland 2024
woensdag 11 september 2024
t/m zaterdag 14 september 2024
Future Green City 2024 in Utrecht
maandag 23 september 2024
t/m donderdag 26 september 2024
Vakbeurs Openbare Ruimte 2024
woensdag 25 september 2024
t/m donderdag 26 september 2024

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER