Whatsapp Facebook X LinkedIn Instagram RSS feed

Wiederman-onkruidmachine wisselt elektromotor in voor vervangbare lithiumaccu

ADVERTORIAL
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Bhobo Brush, dinsdag 8 december 2020
98 sec


2020 luidt nieuw hoofdstuk in het bestaan van Bhobo in

In 1944 richtten Omer Hochepied en zijn echtgenote Maria De Waele de borstelfabriek Hochepied op. Geen onlogische beslissing gezien ze in het Belgische Izegem woonden, hét centrum van de Europese borstelindustrie.


Meer dan 75 jaar later staan Christophe Hochepied, kleinzoon van de oprichter, en zijn vrouw Hanne Corteville aan het roer van dit bloeiende bedrijf, dat intussen de naam Bhobo bv heeft gekregen. Waar de activiteiten tot eind 2019 volledig bestonden uit de productie van draadborstels en plumeaus, luidt 2020 een heel nieuwe episode in het bestaan van Bhobo in.

Van Greijmans naar Wiederman

Halverwege 2019 zocht de Greijmans Groep uit Lommel een overnamekandidaat voor zijn activiteiten in de onkruidbestrijding en wegreiniging. Gezien de raakpunten - het ging hier om een familiebedrijf met een sterk nicheproduct in de borstelindustrie - werd de aandacht van Christophe Hochepied getrokken. Zo vond aan het einde van 2019 de overname van het handelsfonds plaats en worden de borstels en onkruidmachine nu onder het merk Wiederman op de markt aangeboden.


Het gepatenteerde borstelsysteem is alom bekend vanwege zijn degelijkheid, stabiliteit en duurzaamheid. De kenmerkende borstels met de groene plukken die door de plaat heen zijn gelast, zijn te zien bij veel gemeenten en talloze groenbedrijven.


Wiederman

De onkruidmachine, die wordt aangedreven door benzine, heeft een aantal troeven, zoals de vlotte wendbaarheid, een degelijke beschermkap en efficiënte onkruidbestrijding zonder chemische producten. Bij Bhobo waren we echter van mening dat een aantal punten nog voor verbetering vatbaar was. Daarom brengen we nu de vernieuwde versie uit: de Wiederman-onkruidmachine.
De belangrijkste innovatie is de aandrijving door middel van een Briggs & Stratton 82 V-elektromotor die draait op een vervangbare lithiumaccu. De machine heeft een werkbreedte van 390 mm. Dankzij de beschermkap worden steentjes of andere zaken die op de grond liggen niet weggekatapulteerd.


Dankzij beschermkap worden steentjes niet weg gekatapulteerd

Veel overheden en groenbedrijven stappen over op elektrisch aangedreven machines vanwege het lawaai dat machines met een brandstofmotor produceren. De geluidsdruk van deze onkruidmachine bij het oor van de gebruiker bedraagt minder dan 80 dBa. Uiteraard ligt dat voor de ruimere omgeving nog lager.

Stevig en compact

De Wiederman-onkruidmachine heeft ook een volledig gerestylede duwboom. Gebruiksgemak, stevigheid en de mogelijkheid om de machine compact te vervoeren en op te bergen waren hierbij de grootste aandachtspunten. De knop om de motor te starten is gemakkelijk bereikbaar en met een hendel wordt de veiligheid van de gebruiker gewaarborgd. Daarnaast beschikt de Wiederman over een draaiplaat met vergrendelingsmogelijkheid en een afneembaar gedeelte van de beschermkap, zodat de machine ideaal gepositioneerd kan worden om onkruid langs trottoirbanden en dergelijke te verwijderen.


Dankzij het kunststof omhulsel gaan de borstelplukken langer mee

De zes borstelplukken kunnen in een handomdraai vervangen worden: met de bijbehorende sleutel (die aan de machine bevestigd is) breng je de blokkeerstift naar achter, waarna de pluk eenvoudig uitgenomen kan worden. De zes borstelplukken bevatten een kunststof omhulsel, waardoor ze minder snel splijten en slijten. Hierdoor kunnen de plukken langer gebruikt worden voor ze aan vervanging toe zijn.


Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

download artikel

Tip de redactie

Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief.
AGENDA
Foire de Libramont
zondag 28 juli 2024
t/m woensdag 31 juli 2024
PlantariumGroen-Direkt Najaarseditie 2024
woensdag 21 augustus 2024
t/m donderdag 22 augustus 2024
Groentechniek Holland 2024
woensdag 11 september 2024
t/m zaterdag 14 september 2024
Future Green City 2024 in Utrecht
maandag 23 september 2024
t/m donderdag 26 september 2024
Vakbeurs Openbare Ruimte 2024
woensdag 25 september 2024
t/m donderdag 26 september 2024

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER