Whatsapp Facebook X LinkedIn Instagram RSS feed

Wat een mooi vak

ARTIKEL
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
vrijdag 11 december 2020
94 sec


Wat een mooi vak toch: werken in de openbare ruimte. Ik lees voordat Stad + Groen naar de drukker het hele blad nog een keer door en dan valt op hoe veelzijdig dit prachtige vak wel niet is. Lees maar eens terug wat er alleen in deze uitgave niet allemaal aan de beurt komt: Flora via allerlei interessante nieuwe sierheesters en het gebruik van bomen en vaste planten bij projecten, fauna in een aantal artikelen over beheer van openbaar water en toch de aanwezige visstand te bewaren. Daarnaast nog de nodige artikelen over ontwerp, heel veel natuurlijk over techniek en misschien wel het belangrijkste onderwerp: mensen en hoe het is om in deze sector te werken. Veel kritiek kregen wij op onze keuze van potentiele greenfluencers. Te wit, te veel man en te weinig divers. Daar kan ik die criticasters alleen maar gelijk in geven. Deze secyor wordt vooralsnog gedomineerd door witte mannen, die net als ik aan de foute kant van de vijftig zitten. IK sprak daar pas met een manager van een SW bedrijf over. Deze zeer mondige dame bevestigde dit beeld, maar voelde zich tegelijk ook niet geroepenen om meer op de voorgrond te treden. 'Ik ga me daar een beetje met al die eigenwijze kerels in allerlei clubjes en commissies zitten. Ik kan wel leukere dingen verzinnen.' Kijk dat is natuurlijk ook deel van het probleem. Plaatsing op de navolgende Greenfluencer lijst zal zeker misschien geen doel op zich zijn, maar anders dan in veel andere sectoren zijn vrouwen in het groen echt schromelijk ondervertegenwoordigd en dat moet inderdaad veranderen. Misschien moeten mannen een keer een stap opzij maken, maar van vrouwen mag ook verwacht worden dat ze misschien wat vaker een stap vooruit maken en wat meer op de voorgrond treden.


Ik ga me daar een beetje met al die eigenwijze kerels in allerlei clubjes en commissies zitten. Ik kan wel leukere dingen verzinnen

Het onderwerp waar ik in de groene sector misschien wel het minst mee heb is het proces van aanbesteden. Te technocratisch, te juridisch en misschien ook wel te ingewikkeld naar mijn mening. Tegelijk is dit natuurlijk een ongekend belangrijk onderwerp. Met dit thema begint eigenlijk alle beheer. Voordat je met een aanbesteding begint zul je eerst moeten vaststellen wat je wilt met de openbare ruimte wilt en wat jouw ambities zijn op gebied van duurzaamheid, beeldkwaliteit en zo meer.Aanbesteden -zoveel is duidelijk na het lezen van drie artikelen in deze uitgave- is een delicaat proces. Je moet het proces vooraf zo inrichten dat de uitkomst correspondeert met jouw ambities en wensen. In dat proces kan veel fout gaan.

Voordat je met een aanbesteding begint zul je eerst moeten vaststellen wat je wilt met de openbare ruimte wilt en wat jouw ambities zijn op gebied van duurzaamheid, beeldkwaliteit en zo meer.

Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

download artikel

Tip de redactie

Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief.
AGENDA
Foire de Libramont
zondag 28 juli 2024
t/m woensdag 31 juli 2024
PlantariumGroen-Direkt Najaarseditie 2024
woensdag 21 augustus 2024
t/m donderdag 22 augustus 2024
Groentechniek Holland 2024
woensdag 11 september 2024
t/m zaterdag 14 september 2024
Future Green City 2024 in Utrecht
maandag 23 september 2024
t/m donderdag 26 september 2024
Vakbeurs Openbare Ruimte 2024
woensdag 25 september 2024
t/m donderdag 26 september 2024

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER