Whatsapp Facebook X LinkedIn Instagram RSS feed

Elektrisch onkruidborstelen met de Green Weed Brush

ADVERTORIAL
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Willemijn van Iersel, vrijdag 5 maart 2021
68 sec


Met de toenemende zonneschijn en temperaturen komt ook langzaam de onkruiddruk weer op. Veel gemeenten hebben alweer veegrondes erop zitten, veelal met motoraangedreven machines. Dit kan ook met minder uitstoot. Door de Green Weed Brush, een accu-aangedreven onkruidborstel die als enige op de markt een bruikbare werktijd levert.


Met de Green weed brush kun je met één machine onkruid verwijderen en direct het losse materiaal opvegen met een veegborstel. Door de vonkenvrije kunststof onkruidborstel zijn beschadigingen aan bestrating en gebouwen verleden tijd. De machine werkt zonder beveiligingskap, handig dus voor onkruid borstelen in goten.
Het toerental is tien keer lager dan mechanisch aangedreven benzine onkruidborstel machines. Hierdoor is er veel minder kans op ver wegslaande steentjes en is er een sterke reductie van stof. De Green weed brush is in slechts 75 minuten volledig opgeladen. En geeft als een van de weinig elektrisch aangedreven onkruidborstels een werktijd van zo'n 2,5 tot 4 uur. Ook over ergonomie is nagedacht. De stuurboom kan in hoogte worden ingesteld voor prettig werken.


Door de vonkenvrije kunststof onkruidborstel zijn beschadigingen aan bestrating en gebouwen verleden tijd

Donker

Verder is de Green Weed Brush is uitgerust met verlichting en optische waarschuwingssignalen. Hiermee kan de werkgever zijn personeel ook in het duister laten werken. Je start de machine door de rode knop in te drukken en de handel in te knijpen. Op deze machine kun je het toerental van de links- en rechtsdraaiende borstel instellen.


Test

De Green Weed Brush werd vorig jaar getest door groenvoorziener Noord Limburgs Groen. Alwaar een gebruiker melde: 'Hij is handelbaar en neemt alle onkruid weg, ook tussen de voegen'. Andere gebruikers waren verdeeld over de machine, maar dat leek ook te komen doordat er soms onduidelijk was hoe er met de machine moest worden gewerkt. Toen bleek ook al wel dat hij als enige accuonkruidborstel twee tot drie uur werk leverde op een volle accu.



De Green Weed Brush wordt in Nederland geproduceerd door Kuijpers Machine Techniek en in de markt gezet door Grave Ground Solutions.


LEES OOK

Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

Tip de redactie

Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief.
AGENDA
Foire de Libramont
zondag 28 juli 2024
t/m woensdag 31 juli 2024
PlantariumGroen-Direkt Najaarseditie 2024
woensdag 21 augustus 2024
t/m donderdag 22 augustus 2024
Groentechniek Holland 2024
woensdag 11 september 2024
t/m zaterdag 14 september 2024
Future Green City 2024 in Utrecht
maandag 23 september 2024
t/m donderdag 26 september 2024
Vakbeurs Openbare Ruimte 2024
woensdag 25 september 2024
t/m donderdag 26 september 2024

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER